Zašto biste trebali izraditi ploču vlastitih ciljeva i želja

Jeste li primijetili kako posljednih tjedana svi pričaju o izradi vision boarda, umjesto o postavljanju novogodišnjih ciljeva? Ukoliko ste aktivni korisnici društvenih mreža, nemoguće je da niste čuli ništa o vision boardu ili ploči vlastitih ciljeva, vizija i želja. Iako smo prošli sredinu siječnja i iako su naši ciljevi trebali biti postavljeni početkom mjeseca, još uvijek nije kasno da izradite vaš prvi vision board.

Što je uopće vision board?

Iako je izrada vision boardova u posljednje vrijeme u trendu, oni nisu nikakva novost. Vision board je šareni plakat ili poster prepun naših konkretnih ciljeva i želja za budućnost, a pomoću kojeg se trudimo te ciljeve i ostvariti. Postavimo li naš poster (ili ploču, kakao vam je draže) u vidno polje, svakog ćemo se dana podsjećati na ono što istinski želimo ostvariti u ovoj godini.

https://www.instagram.com/p/Bd8fPYIAcf6/?taken-by=majamilocanovich

Mnogi smatraju kako svaka misao ili svaki osjećaj koji osjećamo privlači jednake misli ili osjećaje. Ako na ploču želja posložimo pozitivne ciljeve i želje, onda će upravo svakodnevni pogled na nju u nama iznova buditi pozitivne osjećaje. A oni će privlačiti one pozitivne situacije, ljude ili stanja koja si priželjkujemo.

Kako ga izraditi?

Za izradu vision boarda potrebno je odvojiti jedno poslijepodne ili večer. Prije praktičnog dijela, prvo razmislite što je to što priželjkujete u 2018. godini. Može se ticati zdravlja, posla, obitelji, financija, stanovanja, putovanja… Ili svega navedenog. Neka to budu konkretne želje. Možete poželjeti sreću, ali imajte na umu da morate konkretizirati što sreća znači za vas. Jednima je sreća skladna obitelj, drugima zdravlje, trećima veliki poslovni uspjesi… Zapišite želje na papir.

Isprintajte i najdraže motivacijske poruke. Uzmite state časopise ili isprintajte fotografije koje vizualno najbolje opisuju zapisane želje. Zalijepite ih na poster ili pribodite na plutenu ploču na način na koji se vama najviše sviđa. Za kraj, postavite vašu ploču na vidno mjesto, recimo iznad radnog stola. Nastavite svakoga dana radite sve što je potrebno da se želje koje su ispred vas i ostvare.

Fotografije: Instagram / Pexels

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više