Zašto je ova poduzetnica odlučila odbaciti novogodišnje odluke

Američka poduzetnica Reshma Chamberlin, suosnivačica brenda kupaćih kostima Summersalt, prije nekoliko je godina odlučila odbaciti novogodišnje odluke i prihvatiti jedan novi, zanimljiviji pristup. Naime, odluke i ciljeve svake godine zamijeni mantrom kojom se vodi tijekom svih 12 mjeseci. U 2017. godini, mantra kojom se vodila bila je „Pitaj i dobit ćeš.“ Tako je na prvom sastanku s Lori Coulter pitala Lori hoće li biti suosnivačica brenda Summersalt i tako su na ekspresno i na licu mjesta dogovorile partnerstvo.

Chamberlin kaže kako su novogodišnje odluke i želja za promjenom nezdravih navika samo kratkotrajne i da ih se većina osoba uopće ne pridržava, stoga je ona željela napraviti nešto učinkovitije.

Mantre učvršćuju naše namjere

Mantre su, za razliku od novogodišnjih odluka, izuzetno učinkovite jer usidruju, učvršćuju naše namjere i usmjeravaju naš fokus. Tako je jedne godine, kada je bila već premorena od posla i obaveza koje su se nagomilale dok je njezina bivša poslovna partnerica bila na porodiljnom dopustu, odlučila uvesti mantru „Trava je zelenija tamo gdje je zaljevaš.“

Zato se fokusirala samo na one dijelove života u kojma je željela vidjeti rast, a odbacila je sve ono što joj je oduzimalo nepotrebnu energiju i stvaralo nepotreban stres. Prije svake odluke, Reshma Chamberlin se zapitala služi li ta odluka njezinoj mantri ili ne. Kada je raščistila raspored i bolje organizirala obaveze, imala je više vremena za odmor, obitelj i putovanja, piše fastcompany.com.

Kako odrediti cjelogodišnju mantru?

Chamberlin tvrdi da se mantra određuje unutarnjim monologom koji vodimo same sa sobom.  Savjetuje ženama da počnu pratiti svoje misli i zastanu svaki put kada pomisle da žele nešto raditi ili naučiti, a trenutno to ne rade ili ne uče.  Mantra bi nam trebala biti usmjerena upravo na ostvarivanje tih ciljeva.

https://www.instagram.com/p/Bd32Pb2lsYv/?taken-by=gosummersalt

Iako nema točnih pravila kako odrediti mantru i iako bismo svi trebali osluškivati sebe i svoje potrebe, Reshma spominje tri važne stvari na koje treba misliti prilikom određivanja. Naime, naša mantra trebala bi biti pozitivna, promišljena i realistična. Dakle, trebali bismo se usredotočiti na neku pozitivnu namjeru koja će nam pomoći da napredujemo.

Zatim, s obzirom da ćemo se istom mantrom voditi 365 dana u godini, ona treba biti svjesna i promišljena, a ne impulzivna. Za kraj, trebala bi biti i realistična i u granicama naših mogućnosti. Mantra ne smije sadržavati ništa što nam dodatno otežava život ili nam stvara nepotreban pritisak.

Važna je svakodnevna praksa

Nije dovoljno samo postaviti mantru, zaboraviti na nju te očekivati da će se početi ispunjavati. Potrebno je mnogo truda i vremena kako bi naša mantra djelovala.  Svakodnevni rad na ostvarivanju mantre i zapažanje svakog, pa i najmanjeg uspjeha, važni su za dobar osjećaj i veće uspjehe koji će nas pratiti tijekom cijele godine.

Foto: 123rf.com/ Instagram

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

FABUspot zagreb

Jeste već primijetile novo cool mjesto u Ilici? Evo o čemu...

Regionalno poznati beauty multibrend FABUspot svečano je otvorio jedinstvenu parfumeriju i studio u centru Zagreba. Na čak 400 kvadrata i dvije...
- Advertisment -