Zašto ne biste svoj životopis predstavili i na Twitteru?

Osobe koje traže posao znaju da nije jednostavno samo napisati životopis i dobiti priliku predstaviti se uživo. Ponekad i bez obzira na to što ispunjavate uvjete, ne zovu vas na razgovor za posao, jer se na istu poziciju javilo još stotinu osoba koje također imaju potrebnog iskustva i znanja, stoga se valja posebno potruditi.

Osobito kad je riječ o poslovima koji traže kreativnost, onda zaista možete dati mašti na volju i pokazati sav svoj talent. Bez obzira pisali li životopise i molbe za posao na LinkedInu ili Pinterestu, ili kao Martina Raškaj koja je čak svoju otvorenu molbu poslala na jedan portal, ništa vas ne sprječava u tome.

Ne moramo posebno isticati kako su i Martina, ali i djevojka koja je predstavila svoj životopis na LinkedInu, odmah zapele za oko mnogim poslodavcima, a to je pošlo za rukom i mladoj urednici i spisateljici koja je odlučila predstaviti svoj digitalni životopis na Twitteru.

Digitalni životopis na Twitteru

Njeno ime je Ameena Rasheed, a nakon što je pet godina uređivala, pisala članke te upravljala društvenim mrežama, željela je nastaviti karijeru u televizijskoj i filmskoj industriji kao kreatorica digitalnog sadržaja.

Kako bi se najbolje predstavila, svoj je Twitter profil pretvorila u digitalni životopis u kojem dijeli najvažnije stvari o sebi: svoje članke, ali i razne citate drugih ljudi o njoj, kao i linkove na njen LinkedIn i osobnu web stranicu te mnoge druge stvari.

Na ovaj je način željela da svatko tko dođe na njezin profil dobije uvid o tome koliko je različitih stvari odlično odradila.

Kako je kazala urednici The Musea Alyse Kalish, odmah su joj počele pristizati i ponude za posao.

Imate li i vi neki svoj način osobne promocije kojim se ističete iz mase?

Foto: Pexels

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

Glas poduzetnika postao udruga!

Na zahtjev članova Inicijative, danas je osnovana Udruga GLAS PODUZETNIKA, koja će kao formalni predstavnik 100.000 članova, nastaviti aktivno boriti se za prava članova...