Zašto ne biste svoj životopis predstavili i na Twitteru?

Osobe koje traže posao znaju da nije jednostavno samo napisati životopis i dobiti priliku predstaviti se uživo. Ponekad i bez obzira na to što ispunjavate uvjete, ne zovu vas na razgovor za posao, jer se na istu poziciju javilo još stotinu osoba koje također imaju potrebnog iskustva i znanja, stoga se valja posebno potruditi.

Osobito kad je riječ o poslovima koji traže kreativnost, onda zaista možete dati mašti na volju i pokazati sav svoj talent. Bez obzira pisali li životopise i molbe za posao na LinkedInu ili Pinterestu, ili kao Martina Raškaj koja je čak svoju otvorenu molbu poslala na jedan portal, ništa vas ne sprječava u tome.

Ne moramo posebno isticati kako su i Martina, ali i djevojka koja je predstavila svoj životopis na LinkedInu, odmah zapele za oko mnogim poslodavcima, a to je pošlo za rukom i mladoj urednici i spisateljici koja je odlučila predstaviti svoj digitalni životopis na Twitteru.

Digitalni životopis na Twitteru

Njeno ime je Ameena Rasheed, a nakon što je pet godina uređivala, pisala članke te upravljala društvenim mrežama, željela je nastaviti karijeru u televizijskoj i filmskoj industriji kao kreatorica digitalnog sadržaja.

Kako bi se najbolje predstavila, svoj je Twitter profil pretvorila u digitalni životopis u kojem dijeli najvažnije stvari o sebi: svoje članke, ali i razne citate drugih ljudi o njoj, kao i linkove na njen LinkedIn i osobnu web stranicu te mnoge druge stvari.

Na ovaj je način željela da svatko tko dođe na njezin profil dobije uvid o tome koliko je različitih stvari odlično odradila.

Kako je kazala urednici The Musea Alyse Kalish, odmah su joj počele pristizati i ponude za posao.

Imate li i vi neki svoj način osobne promocije kojim se ističete iz mase?

Foto: Pexels

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više