Zašto je važno da liderice budu iskrene o svom putu do vrha?

Uspjeh je rezultat dugotrajnog i mukotrpnog rada. On vrlo rijetko dolazi preko noći.

Da se do uspjeha ne dolazi jednostavno, smatra i generalna direktorica brandova Bauer/Hearst  Marina Go. Potrebno je puno planiranja, hrabrosti i otpora kako bi se došlo do vrha. Također, to znači i donošenje mnogih teških odluka.

3 razloga zašto je važno znati istinu o putu do vrha

Na dodjeli Women’s Agenda Leadership Awards 2016, naglasila je kako je važno da uspješne liderice budu iskrene o svom putu do vrha, da govore istinu o svojim usponima i padovima, o glamuru, ali i razdobljima kad nije bilo glamurozno, kako bi pomogle drugim ženama u napredovanju.

S njom se slaže i Jodi Neuhauser, voditeljica branda i razvoja poslovanja za Sjevernu i Južnu Ameriku u Maxusu, koja smatra da liderice trebaju biti iskrene kako bi imale utjecaja na druge žene. Postavljanjem nerealnih slika i pretvaranjem kako je sve bilo savršeno, rade štetu i sebi, ali i budućim lidericama.

Marina Go je navela još 3 razloga zašto je važno da budu iskrene o svom putu do vrha:

1. Njihovi iskazi će ambicioznim ženama pružati uvid u stvarnost

Liderice vrlo često nisu imale nimalo lagan put do vrha i susretale su se s mnogim zaprekama. Žene koje se „iznenada“ nađu u takvoj poziciji i budu unaprijeđene, mogu se susresti s mnogim razočaranjima. I zato im je važno da čuju od ostalih uspješnih žena kako su ta razočaranja neizbježna, kako se mogu oporaviti od neuspjeha i ostati motivirane te na koji način se prepreke mogu savladati.

2.  Njihove priče pomažu ambicioznim ženama da odustanu od nerealnih očekivanja

Ambicioznost i vjera u sebe potrebna je kako biste bili uspješni i od toga ne smijete odustajati. No isto tako, važno je znati kako neke stvari nisu moguće, kao što je uspjeh preko noći. Teško je očekivati da ćete odmah imati dobre rezultate. Za uspjeh je potrebno i vremena i truda.

3. Govoreći istinu daju smjernice drugim ženama

Ambicioznim ženama je potrebna i mentorica koja će im dati smjernice i upozoriti je na opasnosti, zamke i posljedice koje se mogu dogoditi na putu do vrha.

Iako to može izgledati odbojno, ako želite biti uspješne, potrebno je da se dobro pripremite za vaše putovanje prema vrhu.

Foto: 123rf

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

Što rast cijena goriva znači za građane?

Cijena goriva u zadnjih nekoliko mjeseci draštično se povećala, a za sobom povlači poskupljenja drugih proizvoda. Povećani troškovi života mnogim su...
- Advertisment -