Željka Šaban Miličić pobjednica četvrte zadarske Wings for Life World Run utrke, u natjecanju u kolicima najbolja Marijana Blažanović

Wings for Life World Run utrka održala se u nedjelju 8. svibnja, a sudjelovalo je više od 155.000 ljudi na šest kontinenata – od Brazila, Meksika, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Južnoafričke Republike, pa do europskih zemalja.

Trčali su svi zajedno kako bi učinili izlječivima ozljede leđne moždine. Naime, čak 50 posto takvih ozljeda posljedica su prometnih nesreća. Stoga se donacije i prijavnine za utrku koriste za financiranje istraživanja leđne moždine, a dosad je prikupljeno 6,8 milijuna eura.

Utrka u Zadru među tri najveće

Od ukupno 25 lokacija, hrvatska utrka održana u Zadru bila je jedna od tri najveće u cijelom svijetu, s 8000 prijavljenih. U 13 sati po hrvatskom vremenu natjecatelji su krenuli sa zadarskog Forma pretrčati najbolje što mogu. Zanimljivo je kako je to utrka koja nema ciljnu liniju, već završava kad trkače sustigne presretačko vozilo, koje starta 30 minuta nakon njih. Stoga je to utrka koju apsolutno svi završe, a pobjednici su oni koji posljednji ostanu trčati.

Pobjednica četvrte zadarske Wings for Life World Run utrke bila je Željka Šaban Miličić, trenerica Vip Running Teama, koja pretrčala 44 kilometara. Kako prenosi Dnevnik.hr, pobjedu je posvetila dečku koji je prilikom pada s bicikla slomio ključnu kost.

Kod natjecatelja u kolicima koji su bez pomoći uspjeli prijeći najveću udaljenost najbolja je bila Marijana Blažanović, koja je prešla 7 kilometara.

Globalna pobjednica bila je Poljakinja Dominika Stelmach koja je pretrčala 68,21 kilometar.

Pobjednice dosadašnjih utrka u Zadru

Utrka u Zadru po prvi se puta održavala 2014. godine kada je najbolja među trkačicama bila Kimberly ReMine (41,02 km), godinu dana kasnije pobijedila je Nikolina Šustić (48,15 km), a prošle je godine titula najbolje pripala Katarini Lovrantovi (45,55 km).

Kod muškaraca ovogodišnji pobjednik zadarske utrke bio je Robert Radojković s pretrčanih 65 kilometara,  a globalni pobjednik bio je Šveđanin Aron Anderson s rezultatom 92,1 kilometar. Ostale rezultate kao i sve o ovom pokretu te istraživanjima o leđnoj moždini možete pronaći na web stranici www.wingsforlife.com.

Foto: YouTube Screenshot

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

UGP konferencija

UGP konferencija i ove godine okuplja stručnjake, vizionare i entuzijaste

Mjesto gdje se susreću inovacije, strateško razmišljanje, slave dosadašnji uspjesi i postavljaju temelji za budućnost hrvatskog poduzetništva. Sve ovo objedinila je...