Zašto bi žene trebale plakati na poslu?

Bivša direktorica za komunikacije Bijele kuće Jennifer Palmieri, koja je radila zajedno s bivšim američkim predsjednikom Barackom Obamom i bivšom državnom tajnicom Hillary Clinton, na njezinoj kampanji 2016., postavlja pitanje zašto žene trebaju plakati na poslu.

 

Women should cry at work

Big girls DO cry. Former White House Communications Director Jennifer Palmieri — who’s worked alongside both former President Barack Obama and former Secretary of State Hillary Clinton — makes the case for why women should cry at work.

Objavljuje Mic u Četvrtak, 5. travnja 2018.

Plač na radnom mjestu trebao bi se tretirati kao normalna pojava

Jennifer Palmieri u videu koji možete pogledati na linku objašnjava kako je tijekom angažmana u Bijeloj kući plakala ispred Hillary Clinton, u limuzinama, u sobama za sastanke jer su situacije u kojima se nalazila bile frustrirajuće te veoma stresne.

Palmieri je autorica knjige pod nazivom Dear Madam President: An Open Letter to the Women Who Will Run the World. Knjiga je osnažujuće pismo svim ženama koje žele biti uspješne u svojim poslovima te na svojim pozicijama.

Koristeći lekcije naučene tijekom radnog iskustava s Hillary Clinton, predsjednikom Obamom i Elizabeth Edwards Palmieri kroz svako poglavlje stvara okvir za razmišljanje o inspirativnim i praktičnim savjetima za sve žene svijeta, od žena u korporacijskim odjelima do kućanica koje su odlučile preuzeti kontrolu nad svojim životima, svojim radnim mjestima te postati uspješne.

Autorica je poseban naglasak stavila na poglavlje zašto bi žene trebale plakati na radnom mjestu

Njezina teza postavljena je da provocira pitanje zašto se žene neprestano pod stresom sputavaju ili prešute probleme s kojima se susreću na radnom mjestu. Plač na radnom mjestu, prema autorici, bi trebao biti kanal kojim će žene smanjiti stres i otpustiti frustracije.

Za vrijeme rada kao direktorica komunikacija Jennifer iznosi kako je u stresnim situacijama češće viđala predsjednika Obamu kako plače, dok su žene u njezinom okruženju kimnule glavom te susprezale emocije.

Pokazivanje emocija na radnom mjestu pokazatelj je da osoba ima liderske sposobnosti te da je prvenstveno emotivna osoba koja ima suosjećanja za stresne dane i poslovne izazove. Palmieri poručuje ženama da prestanu sputavati vlastite emocije na radnom mjestu jer time sputavaju same sebe.

Foto: Screenshot

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više