Nema uspjeha bez dobrog sna!

Žene imaju čak 40% veću vjerojatnost od muškaraca da pate od nesanice. Također, gotovo je dvostruko vjerojatnije da će im biti dijagnosticirana anksioznost i depresija – dva stanja koja su snažno povezana s nesanicom. Nesanica pak rezultira velikim osjećajem pospanosti tijekom dana što se pak može negativno odraziti na produktivnost i radne i životne obveze… Treba uzeti u obzir i da ciklus spavanja reguliraju hormoni, a žene prolaze kroz velike hormonske promjene svaki mjesec i tijekom svog života. Istraživanja potvrđuju i da su žene te koje i dalje pretežito na sebe preuzimaju kućanske poslove i obiteljske obveze pa one češće nego muškarci ustaju da bi se brinule o drugima u kući, što im ometa san…

Zato poručujemo svim zaposlenim ženama i majkama – Sleep Your Way To The Top. U našem novom projektu koji organiziramo s partnerima Hilding Anders, JYSK i Nutripharm želimo čuti vaš glas: kako spavate?

A kad vi spavate?

“Činjenica je da žene sa stresnim poslom imaju 40% veći rizik od infarkta i srčanih
bolesti i 60% veći rizik od dijabetesa tipa 2. Ti se rizici još više povećavaju s manjkom sna, a žene manje spavaju od muškaraca. Također, moramo biti potpuno iskreni i reći da su žene te koje često odlaze s posla ranije da bi provele vrijeme s djecom, pa onda
nadoknađuju posao u ‘noćnoj smjeni’
“, ističe osnivačica i CEO Women in Adria Ivana Matić.

Ivana vodi vlastiti biznis, odgaja tri djevojčice koje, naravno, imaju i svoje izvannastavne aktivnosti, trudi se i sama održavati zdrav lifestyle, a nije samo jednom dobila pitanje – dobro, a kad ti spavaš?

“Vjerujem da su ga dobile i mnoge od vas koje trenutno čitate ovaj tekst. I zaista, kada spavamo i zašto nedovoljno?”, pita se Ivana koja već 12 godina radi na osnaživanju poslovnih žena na njihovom kako poslovnom tako i osobnom putu razvoja. Danas im poručuje – bez sna nema ni uspjeha.

Postanite dio “Sleep Your Way To The Top” priče – sudjelujte u našoj anketi, dozvolite nam da bolje razumijemo vezu između sna i uspjeha, a naši partneri pobrinut će se da sudionice budu nagrađene.

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

- Advertisment -