Žene, pomozite kolegicama

Liderov poslovni susret Žene u biznisu, koji je ove godine okupio 200-injak menadžerica, poduzetnica i žena iz raznih drugih vidova biznisa iz Hrvatske i regije započeo je jutros u zagrebačkom hotelu Westin.

Skup je otvorila Dorothy Dalton, suosnivačica tvrtke 3Plus International iz Bruxellesa izlaganjem o pet stvari koje svaka žena može učiniti da postigne uspješnu karijeru
– Možete imati koliko god hoćete žena na vrhu, ali ako one ne rade ništa za druge žene u sustavu, to ne vrijedi ništa. Općeniti osjećaj je da velik broj žena ne dolazi do vrha. Osim toga, žene ne osjećaju potporu kolegica na vrhu. Neka istraživanja pokazuju da je pet puta veća vjerojatnost da će ženu loše tretirati žena nego muškarac – rekla je Dalton i pozvala žene da promijene takvo ponašanje.
Ideja skupa je istaknuti uspješna iskustva, okupili i povezali poslovne žene iz regije, motivirati ih na nove pothvate te ujedno potaknuli inicijativu za povećanje zastupljenosti žena na najvišim položajima. Susret obilježava i predstavljanje tradicionalne, osme po redu Liderove godišnje liste 300 najmoćnijih žena u hrvatskom biznisu.
Kroz razgovore One on One sudionicama susreta predstaviti će se tri izuzetno zanimljive žene. Prva je najmoćnija poslovna žena u Hrvatskoj – Ljerka Puljić, starija izvršna potpredsjednica Strategijske poslovne grupe i marketinga u najvećoj domaćoj kompaniji, Agrokoru. Osim nje kroz razgovor predstaviti će se i gošća iz regije, posebna savjetnica ministra financija i ekonomije Srbije Dragijana Radonjić Petrović; kao i svestrana kritičarka i dramaturginja Mani Gotovac.

Osim ovih razgovora, organizirana su i dva panela – prvi na temu staklenog stropa, biti će razgovor o preprekama koje žene u Hrvatskoj moraju preskočiti da bi preuzele odgovorne funkcije u hrvatskim tvrtkama. Drugi panel naziva Postoji li neženski posao okupiti će žene koje su vrlo uspješne u djelatnostima na koje se gleda kao izrazito ‘muške’.

www.liderpress.hr

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

Kako transformirati izazove u prilike doznajte na doručku u Samoboru

Nakon uspješne i do zadnjeg mjesta rasprodane Konferencije za poduzetnice u Samoboru, organiziramo prvi Networking breakfast Samobor. U romantičnom ambijentu hotela...