Konferencija “Žene u javnom sektoru”: Javni sektor kao put za uspješnu karijeru?

Posljednjih godina iznose se brojne statistike o ženama i njihovoj zastupljenosti u određenim sektorima. Jedan od takvih iznenađujućih podataka je onaj iz 2017. godine prema kojem žene čine 69% zaposlenih u javnom sektoru, a svega 5.26% žena (4 žene) je u upravama. Upravo to je tema konferencije “Žene u javnom sektoru” koja će se održati 28. siječnja 2020. godine na Zagrebačkom velesajmu.

Povezano: Žene u Norveškoj moćne u javnom sektoru, ali ne i u biznisu

Cilj prve konferencije “Žene u javnom sektoru” je umrežavanje, inspiracija i dijeljenje iskustava žena koje su grade ili su već ostvarile uspješne karijere u javnom sektoru.

Uspješna karijera u javnom sektoru

Na konferenciji će govoriti Vesna Trnokop Tanta koja je provela 22 godine u javnom sektoru, u naftnom biznisu. Svoju karijeru je stvara u INI gdje je radila na raznim međunarodnim projektima iz oblasti nafte i plina, a kao direktorica nabave INE provela je restrukturiranje i objedinjenje procesa nabave na nivou cijele INE. Vrhunac karijere u javnom sektoru dosegla je na poziciji predsjednice uprave Jadranskog naftovoda. Tada je dobila posao na jedninom objavljenom natječaju za poziciju predsjednika uprave javnog poduzeća.

žene u javnom sektoru
Vesna Trnokop Tanta

Tijekom četverogodišnjeg mandata Vesna je uspješno provela proces restrukturiranja tvrtke, uključila je JANAF u međunarodne projekte te je dobitnica nagrade za managera godine u javnim poduzećima. Bila je aktivni sudionik brojnih međunarodnih kongresa. Podijelit će svoja iskustva i dati preporuke i savjete za uspješnu karijeru u javnom sektoru.

Na konferenciji će sudionice imati priliku i čuti njezino mišljenje o poziciji žena u javnom sektoru. Njezino predavanje “Zašto nemamo više žena predsjednica uprave u javnom sektoru?” zapravo će biti njezina priča o dolasku na mjesto predsjednice uprave.

Razlike između privatnog i javnog sektora

Jedna važnih govornica bit će i Nataša Novaković koja je predsjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa gdje je imenovana nakon dugogodišnjeg rada u Hrvatskoj udruzi poslodavca, na mjestu Direktorice za tržište rada i ljudske potencijale te koordinatorice UN Global Compact mreže Hrvatska. Njen mandat na poziciji predsjednice Povjerenstva započeo je, znakovito, na dan žena, 8. ožujka 2018. godine.

Nataša će se u svom izlaganju osvrnuti na vlastita iskustva kako u realnom sektoru, tako i sada na ovoj javnoj i jako izloženoj funkciji. Nataša se i kroz djelovanje HUP-a i kroz privatnu udrugu čijeg je Izvršnog odbora bila članica, Hrvatska udruga žena u pravnoj profesiji, godinama snažno zalagala za jačanje žena te sudjelovala na mnogim konferencijama na navedenu tremu kako u Hrvatskoj tako i u EU.

žene u javnom sektoru
Nataša Novaković
foto: Boris Ščitar

Njezino predavanje “Privatni sektor vs. javni sektor – gdje je lakše biti lider i žena?” bit će svojevrsna usporedba iz kojeg će svaka sudionica dobiti informacije o razlikama i sličnostima tih dvaju sektora. Nataša, kao i Vesna, svoju priču temelji na vlastitom iskustvu.

Uz ove dvije žene s uspješnim karijerama, na konferencije će govoriti i druge žene u javnom sektoru. Otvoreno će razgovarati o položaju žena te što se može učiniti kako bi se on poboljšao.

Na konferenciju “Žene u javnom sektoru” možete se prijaviti ovdje.

Foto: Privatna arhiva, Boris Ščitar

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

Tata CEO

„U posljednjih sam 10 godina zaradio doktorat i došao na poziciju...

Tobi Emonts-Holley prije nekoliko je dana na svojem Twitter profilu objavio 'tajnu' poslovnog uspjeha. Naime, ovaj otac šestero djece uspio je...
- Advertisment -