Konferencija “Žene u javnom sektoru”: Javni sektor kao put za uspješnu karijeru?

Posljednjih godina iznose se brojne statistike o ženama i njihovoj zastupljenosti u određenim sektorima. Jedan od takvih iznenađujućih podataka je onaj iz 2017. godine prema kojem žene čine 69% zaposlenih u javnom sektoru, a svega 5.26% žena (4 žene) je u upravama. Upravo to je tema konferencije “Žene u javnom sektoru” koja će se održati 28. siječnja 2020. godine na Zagrebačkom velesajmu.

Povezano: Žene u Norveškoj moćne u javnom sektoru, ali ne i u biznisu

Cilj prve konferencije “Žene u javnom sektoru” je umrežavanje, inspiracija i dijeljenje iskustava žena koje su grade ili su već ostvarile uspješne karijere u javnom sektoru.

Uspješna karijera u javnom sektoru

Na konferenciji će govoriti Vesna Trnokop Tanta koja je provela 22 godine u javnom sektoru, u naftnom biznisu. Svoju karijeru je stvara u INI gdje je radila na raznim međunarodnim projektima iz oblasti nafte i plina, a kao direktorica nabave INE provela je restrukturiranje i objedinjenje procesa nabave na nivou cijele INE. Vrhunac karijere u javnom sektoru dosegla je na poziciji predsjednice uprave Jadranskog naftovoda. Tada je dobila posao na jedninom objavljenom natječaju za poziciju predsjednika uprave javnog poduzeća.

žene u javnom sektoru
Vesna Trnokop Tanta

Tijekom četverogodišnjeg mandata Vesna je uspješno provela proces restrukturiranja tvrtke, uključila je JANAF u međunarodne projekte te je dobitnica nagrade za managera godine u javnim poduzećima. Bila je aktivni sudionik brojnih međunarodnih kongresa. Podijelit će svoja iskustva i dati preporuke i savjete za uspješnu karijeru u javnom sektoru.

Na konferenciji će sudionice imati priliku i čuti njezino mišljenje o poziciji žena u javnom sektoru. Njezino predavanje “Zašto nemamo više žena predsjednica uprave u javnom sektoru?” zapravo će biti njezina priča o dolasku na mjesto predsjednice uprave.

Razlike između privatnog i javnog sektora

Jedna važnih govornica bit će i Nataša Novaković koja je predsjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa gdje je imenovana nakon dugogodišnjeg rada u Hrvatskoj udruzi poslodavca, na mjestu Direktorice za tržište rada i ljudske potencijale te koordinatorice UN Global Compact mreže Hrvatska. Njen mandat na poziciji predsjednice Povjerenstva započeo je, znakovito, na dan žena, 8. ožujka 2018. godine.

Nataša će se u svom izlaganju osvrnuti na vlastita iskustva kako u realnom sektoru, tako i sada na ovoj javnoj i jako izloženoj funkciji. Nataša se i kroz djelovanje HUP-a i kroz privatnu udrugu čijeg je Izvršnog odbora bila članica, Hrvatska udruga žena u pravnoj profesiji, godinama snažno zalagala za jačanje žena te sudjelovala na mnogim konferencijama na navedenu tremu kako u Hrvatskoj tako i u EU.

žene u javnom sektoru
Nataša Novaković
foto: Boris Ščitar

Njezino predavanje “Privatni sektor vs. javni sektor – gdje je lakše biti lider i žena?” bit će svojevrsna usporedba iz kojeg će svaka sudionica dobiti informacije o razlikama i sličnostima tih dvaju sektora. Nataša, kao i Vesna, svoju priču temelji na vlastitom iskustvu.

Uz ove dvije žene s uspješnim karijerama, na konferencije će govoriti i druge žene u javnom sektoru. Otvoreno će razgovarati o položaju žena te što se može učiniti kako bi se on poboljšao.

Na konferenciju “Žene u javnom sektoru” možete se prijaviti ovdje.

Foto: Privatna arhiva, Boris Ščitar

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

engleski jezik

Kako savladati vještinu govorenja na engleskom jeziku?

Engleski jezik vam nije problem? Gramatiku ste usvojili? Znate bezbroj riječi? Gledate filmove na engleskom jeziku bez ikakvih problema? Čitate čak...
- Advertisment -