Žene vozači u autima za muškarce

Većina štikli mi je uništena u autu. Zato tip-top sređena vozim u japankama i takva idem u vrtić. Još to ok izgleda ljeti, ali zimi japanke zamijenim tenisicama budući da nemam niti jedne ravne cipele (mada sad s troje djece sam prisiljena mijenjati stil :-)).  I onda dobivam čudne poglede na benzinskoj. Ali ne mislim se presvlačiti u štikle da bi dobro izgledala dok tankam auto.

Broj žena vozača sustiže muške vozače

Lim na ručkama ogreban od noktiju ili prstena, torba se redovito rasipa po autu,  uske suknje popucale prilikom ulaska u auto….

U SAD-u je broj žena vozača je premašio broj muškaraca vozača, također i po broju prijeđenih kilometara. U Velikoj Britaniji se žene vozači opasno približavaju muškarcima, 46: 54 %.

Andy Palmer, izvršni potpredsjednik Nissana, kaže da je prema njihovim istraživanjima polovica žena nezadovoljna sa svojim autima a 75% ih se osjeća “neshvaćeno”. Istovremeno, automobilska industrija automobile dizajnira za  muškarce, a žene i kad ne kupuju auto za sebe imaju utjecaj na sedam od deset kupnji. “Naša industrija ignorira najutjecajniji i najveći segment kupaca” kaže dr Palmer.

Auto industrija se mora prilagoditi ženama vozačima

Dr Palmer koji je proglašen najutjecajnijim Britancem u globalnoj auto industriji kaže da industrija zahtijeva korjenite promjene i sa strane proizvodnje i sa strane prodaje.

Nissan nije izuzetak u industriji sa svega 10% žena, što predstavlja veliku slabost. S druge strane, u Velikoj Britaniji sa fakulteta izlazi svega 9% inženjerki u usporedbi s Kinom  gdje je taj postotak oko 30%.  Ukoliko Velika Britanija i ostatak Europe ne odgovore na ovaj izazov, izgubit će bitku s Kinom koja veća sada ima tri puta više inženjerki.

Neki proizvođači su se već počeli prilagođavati ženama. Ford ima poseban panel koji vodi žena, gdje žene mogu postavljati pitanja koja ih zanimaju. Renaultov odjel za istraživanje tržišta vodi žena, dizajn u General Motorsu također vodi žena.

Foto: Dreamstime/Kirill Polovnoy

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

3 KOMENTARI

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

Kendall Jenner tekila

Kako je Kendall Jenner potiho lansiranjem tekile povećala svoje bogatstvo

Jedna od najpoznatijih svjetskih manekenki, Kendall Jenner, proširila je svoje carstvo i na industriju alkoholnih pića. Lansirala je tekilu naziva 818....