Za ženu koja je odvela Trumpa u Bijelu kuću nema mjesta u njegovom timu?

Savjetnica Donalda Trumpa Kellyanne Conway čini se ipak neće s njim otići u Bijelu kuću.

Iako je itekako zaslužna zbog Trumpove pobjede na nedavnim američkim izborima, na Politico’s Women Rule Summitu održanom u Washingtonu ove srijede rekla je kako bi to bila loša ideja, s obzirom da je majka četvero djece u dobi od 7 do 12 godina te kako su joj oni na prvom mjestu.

Odlazi jer želi provesti više vremena s obitelji

Odmah nakon te izjave, mnogi američki mediji pisali su kako je ona općenito protiv toga da majke rade u Bijeloj kući i kako ih muškarci ne žele tamo, no ona nije tako mislila, piše Huffington Post. Jednako tako, nije ni igrala na „žensku kartu“, premda su to mnogi tvrdili.

Ono na što je Conway mislila je zapravo činjenica kako bi ženi bilo teško raditi u takvom okruženju, zajedno s Trumpom, stoji dalje u članku.

„Iako ima sve više i više prilika za žene u vladi i politici, postoje ograničenja što žene mogu ako imaju djecu“, rekla je Conway te navela kako bi sigurno neki visoki dužnosnici rekli da znaju kako ima četvero djece, ali… i naglasila kako nema ništa iza tog „ali“. Ni oni sami sigurno ne bi voljeli da njihove žene rade taj posao.

Takvo razmišljanje je zaista tužno. Ne mora značiti da bi svi visoki dužnosnici reagirali na isti način, neki bi svoje žene podržali u tome i žrtvovali svoju karijeru samo kako bi došla do tog visokog položaja kojeg zaslužuje. A možda je isto to mogao i njezin muž učiniti, piše Huffington Post. Također, kao važnom članu tima koji je uvelike zaslužan za pobjedu na izborima, moglo se izići ususret i dati fleksibilno radno vrijeme.

No, ovdje se očito radi o tome da u „Trumplandu“ teret roditelja uvijek pada na majku i samo bi ona trebala žrtvovati svoju karijeru za obitelj i to je ono što definitivno ne vodi prema ravnopravnosti spolova.

Iako je Trumpova kćer Ivanka izjavila kako njen otac za razliku od onih koji samo govore o ravnopravnosti spolova, živi tu ravnopravnost i zapošljava žene na najvišim položajima, tijekom svoje karijere pokazivao je upravo suprotno i vrijeđao i omalovažavao mnoge žene.  A definitivno im ne ide u prilog ni ova posljednja izjava njegove savjetnice, koja žrtvuje svoju karijeru jer je dužna posvetiti se obitelji.

Činjenica je kako je poslovni svijet većinom prilagođen muškarcima. I dok oni mogu graditi svoju karijeru, netko drugi (žene) brinu o njihovoj djeci. Jednako tako, rad u Bijeloj kući definitivno nije od 9 do 5, a to da žene ne mogu imati sve priznala je i bivša savjetnica Bijele kuće Anne-Marie Slaughter.

No, nekako izgleda kako se tu ne radi o provođenju vremena s obitelji, već kako je to samo lijepo zapakirano. Conway je prihvatila posao kada to nitko nije htio, a sada kad je zaslužila dobru poziciju u Bijeloj kući, očito više nije potrebna.

Foto: Gage Skidmore – Flickr

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više