Kako životne prepreke pretvoriti u inspiraciju?

U životu se susrećemo s različitim preprekama koji poremete naše planove za budućnost. Kod nekih ljudi su te prepreke emocionalnog karaktera, kod nekih fizičkog, a kod nekih su financijskog karaktera. Vrlo često se te prepreke nalaze u nama samima – strah i manjak vjerovanja u same sebe nas često koče u životnih planovima. Amy Purdy, sudionica Tedove konferencije, ispričala je kako su joj životne prepreke omogućile da ostvari svoje snove.

Životne prepreke

Amy je sa svojih 19 godina bila kao i mnoge djevojke tih godina. Imala je snove i planove za budućnost, ali i volju da ostvari te planove – htjela je postati maserka, bavila se snowboardingom (daskanjem na snijegu) i željela je proputovati svijet. Ali, u jednom trenutku život joj se u potpunosti promijenio. Oboljela je od bakterijskog meningitisa, a doktori su joj dali male šanse za preživljavanje. Ipak, Amy je preživjela i u sljedeća 2 mjeseca koja je provela u bolnici izgubila je slezenu, bubrege, sluh u lijevom uhu i obje noge ispod koljena. Nedovoljno je reći da je sljedećih nekoliko mjeseci bila fizički i emocionalno slomljena.

Da je vaš život knjiga, kako biste je napisali?

U jednom trenutku Amy je shvatila da kako bi mogla krenuti dalje s životom, mora ostaviti staru sebe u prošlosti i pronaći način da prihvati ono što joj se dogodilo. U tom se trenutku zapitala odlučujuće pitanje: „Da je moj život knjiga i ja sam autor, kako bi htjela da moja priča ide?“ Shvatila je da novo poglavlje u njenom životu tek počinje i krenula je dalje. Susretala se s preprekama, nije sve išlo po planovima, no nikada nije odustala.

Vratila se snowboardingu, na posao i u školu te osnovala neprofitnu udrugu koja pomaže mladima s invaliditetom kako bi se mogli baviti sportom. Putovala je Afrikom i pomogla tisućama djece bez udova da prohodaju i time im omogućila da pohađaju školu. Nedavno je osvojila dvije zlatne medalje u snowboardingu i danas je najviše rangirana snowboarderica s prilagođenim potrebama na svijetu.

„Naše granice i prepreke mogu napraviti samo dvije stvari. Prva je ta da nas mogu zaustaviti u našim planovima, a druga da nas mogu prisiliti da budemo kreativni“, rekla je Amy.

Njena ju je bolest prisilila da se osloni na svoju kreativnost i potraži nove mogućnosti. Zato Amy vjeruje da nam naša kreativnost može poslužiti kao oruđe za probijanje granica jer u svojim snovima možemo ostvariti sve što želimo, a vjerovanje u te snove nam omogućuje da živimo živote izvan granica koje si najčešće postavljamo sami.

Foto: Youtube ScreenShot

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više