Monika Majstorović: Naši korisnici će ove godine zahvaljujući Mozaiku ostvariti 115 milijuna kuna popusta na računima

Monika Majstorović direktorica je marketinga za privatne korisnike u A1 Hrvatska, a skoro 20 godina svoje karijere provela je isključivo u telekom industriji. Započela je u konkurentskom Tele2, današnjem Telemachu, odakle je prije četiri godine došla u A1 Hrvatska na mjesto direktorice marketinga za poslovne korisnike, ali vrlo brzo prešla je u sektor privatnih korisnika koji joj dinamikom puno više odgovara.

„Agilni način razmišljanja puno mi je pomogao u transformaciji marketinga i integraciji digitalnih kanala unutar Odjela marketinga“, istaknula je.

Izazovi svakodnevica u njenom poslu

Tijekom karijere, kaže, bilo je puno izazova: „Oni su svakodnevica u našem poslu“.

Prvi najveći izazov bio je kad je dobila priliku voditi tim:

„Vođenje ljudi koje treba i mentorirati, coachati, to je posve drugi svijet i komfor kojeg sam imala do tada, ali meni je osobno najdraži. Najveće zadovoljstvo je prenositi znanje i motivirati ljude da dosegnu svoj najveći potencijal“.

Uz to je kao izazov istaknula repozicioniranje Tele2 2017. godine. Bio je to, ispričala je, do or die trenutak u kojem se firma mogla ili prodati ili napraviti nešto novo i ostvariti rast. Odlučili su ići u smjeru rasta, lansirali nove usluge nakon čega je kompanija imala strelovit rast.

„Bilo je to dosta stresno razdoblje, no iskustvo koje me oblikovalo i pomoglo u drukčijem pristupanju izazovima koje sam imala kod implementacije i lansiranja Mozaika te kod integracije marketinga s digital odjelom u A1 Hrvatska. Mijenjanje mindseta tima, prelazak na agilni način rada, bio je jako težak zadatak, no danas ubiremo plodove tog rada“, veli Monika.

„Što ti je, pa ne mogu tako rano otići s posla?!“

Privatni život joj u početku nije bio prioritet, u potpunosti se posvetila poslu: „To me ispunjavalo, drajvalo kako mi to u korporativnom svijetu volimo reći“.

No, kaže kako se često sjeti jedne poruke na Facebooku od prije dosta godina kad ju je sestra pozvala na druženje oko 18 sati, a ona joj je odgovorila: „Što ti je, pa ne mogu tako rano otići s posla?! „

No, koliko god ju je vodila ambicija, nakon nekog vremena počela je osjećati posljedice takvog načina života. Nedostajala je obitelji i oni su nedostajali njoj, a godišnji joj je prolazio u bolesti jer se tijelo konačno počelo opuštati pa bi je napalo sve što je prethodno otjerala adrenalinom.

„Konačno krenete razmišljati gdje je tu smisao, kuda to vodi i kako izbalansirati želju za uspjehom i normalnim privatnim životom. S godinama dobijete iskustvo i naučite bolje odrediti prioritete, reći ne i svejedno biti uspješni. Nema pravog recepta već samo motiv, a to je manje stresa i više vremena s voljenima pa sve ostalo prilagodite tome“, naglašava Monika koja sada radi devet sati na dan.

Iako u IT sektoru dominiraju muškarci, ona nema osjećaj da radi u muško dominantnoj industriji jer je od početka okružena s puno žena na svim razinama na kojima je bila. „Cijelu karijeru radim u marketingu, a on je ipak ženska branša“, pojašnjava Monika.


Pročitajte više: U suradnji s A1: Prilika za digitalizaciju malih i srednjih poduzetnika


Žene još uvijek nedovoljno zastupljene u STEM zanimanjima

Iako postotak žena u IT industriji posljednjih godina raste, generalno gledajući žene su još uvijek nedovoljno zastupljene u STEM zanimanjima, veli Monika.

„Vjerujem da će se to promijeniti u budućnosti jer sve svjetski uspješne kompanije ulažu u raznolikost timova, a i nama je raznolikost jedan od ciljeva održivog poslovanja“, dodaje.

U njihovoj kompaniji radi 44 posto žena i 56 posto muškaraca, ali posebno su posvećeni razvoju karijera žena u STEM-u.

„Ženama u A1 Hrvatska nudimo jednake prilike na svakome radnom mjestu, a sada želimo ohrabriti i buduće generacije talentiranih djevojaka da se odluče na karijeru u STEM-u“, kaže Monika.

Tako je nastao A1 STEMfemme program namijenjen studenticama završnih godina STEM fakulteta, koji im pruža mogućnost da tijekom tri mjeseca steknu iskustvo radeći na konkretnim projektima uz primjenu najnovijih tehnologija i podršku mentorice.

Na taj način žele im već sada pružiti najbolje prilike za učenje i razvoj karijere.

A1 ima brojne pogodnosti za svoje zaposlenike, a Monika koristi dodatno zdravstveno osiguranje te jednom godišnje obavezno odlazi na sistematski pregled.

„Naš vrtić otvoren je djeci A1 zaposlenika i mi kao kompanija subvencioniramo dio mjesečnog iznosa za vrtić. Ljeti funkcionira jednako kao i zimi. Kolege dok su na poslu u svakom trenutku kroz prozor mogu vidjeti što im dijete radi dok je u vrtiću. Osim toga naš vrtić ima i bazen tako da djeca tijekom cijele godine pohađaju školu plivanja“.

Profesionalni i osobni razvoj su neodvojivi

Kao liderici u poslu joj je najizazovnije osigurati da je tim motiviran, kompaktan, da se razvijaju, da imaju „worklife balance“ te da u svakom trenutku znaju zašto rade to što rade i koja je njihova vrijednost u tome.

„Želim se još razvijati u smjeru inspirational leadershipa“, ističe.

Za dobro upravljanje ljudima važnima smatra strategiju i empatiju. „Morate poznavati ljude koje vodite u vidu njihovih vještina i prostora za poboljšanja. Morate prepoznati i znati što mogu, gdje vidite da dugoročno dodaju maksimalnu vrijednost, na koji način ih možete usmjeriti, kako im biti najbolji mentor i kako iz njih izvući ono najbolje, na zadovoljstvo svih uključenih strana“, napominje Monika.

Kada je riječ o profesionalnom, ali i osobnom razvoju, Monika misli da jedno izvrsno nadopunjuje drugo i da je apsolutno nužno kontinuirano raditi na svom osobnom razvoju kako bismo postigli ono najbolje u profesionalnom smislu i bili potpuno zadovoljni sobom.

„Teško je nekada naći taj optimalan balans između investiranja u profesionalni i osobni razvoj, pogotovo kad radite u izuzetno dinamičnom okruženju. Stvarno se trudim odvojiti dovoljno vremena da se mogu kvalitetno posvetiti područjima koja me osobno vesele, o kojima želim učiti i za koja želim da me inspiriraju“, zaključuje.


Pročitajte više: Voditeljica poslovnih odnosa za Women in Adria članice Irena Levicki otkrila nam je kako možete optimizirati telekom troškove


Telekomi predvodnici digitalne transformacije

Govoreći o promjenama u telekomunikacijama u posljednjih 15 godina koliko je u branši, kaže da telekom danas definira i iCT i digitalne usluge na tržištu. „Telekomi su predvodnici digitalne transformacije. Telekom se bori za pažnju korisnika kroz pružanje komplementarnih usluga – insuretecha, fintecha i slično. Osjeća se zamah u diverzifikaciji portfelja“.

Smatra kako je zadnjih 15 godina masovnom penetracijom pristupa internetu i mobilnih uređaja telekom dovela do pozicije utilitya, odnosno potrebe za komunikacijom u određenom trenutku. Ističe kako se telekom sve jače okreće širem kontekstu u kojem može pružiti dodatnu vrijednost kako bi ostao relevantan.

Personalizirani pristup korisniku

Govoreći o izazovima koje njena pozicija direktorice marketinga za privatne korisnike nosi, ističe da je dosta izazovna s obzirom na to da se sve više kreću u smjeru personaliziranog pristupa korisniku: „Potrebno je osigurati sve preduvjete za takav odnos s korisnikom – od alata do načina rada, mindseta, komunikacije i slično“.

S ponudama koje su jednostavne, transparentne i fleksibilne, uz dodatne uštede, koje privatni i mali poslovni korisnici mogu prilagođavati vlastitim potrebama, osiguravaju lojalnost korisnika.

„Korisnici A1 prepoznali su prednosti naše MOZAIK ponude i povezivanja fiksnih i mobilnih usluga te će njih više od 855 tisuća ostvariti ukupno 115 milijuna kuna popusta na svojim računima samo tijekom ove godine. Povezivanjem usluga u MOZAIK štede do 30 kuna po svakoj od njih, pa tako na primjer povezivanjem četiri usluge na dvije različite adrese mjesečno mogu uštedjeti 120 kuna. Uz druge pogodnosti i ponudu usluga skrojenu prema potrebama korisnika, A1 ponuda je najkonkurentnija na tržištu“, ističe Monika.

Pripremljeno u suradnji s A1.

Foto: Monika Majstorović, privatna arhiva

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

ukrajinski film Klonkide

Ukrajinska redateljica na Sarajevo Film Festivalu predstavila ratni film iz ženske...

Ukrajinska redateljica i scenaristica Maryna Er Gorbach na Takmičarskom programu Sarajevo Film Festivala predstavila je svoj film pod nazivom Klondike. U tursko-ukrajinskoj koprodukciji, film...
- Advertisment -