Voditeljica poslovnih odnosa za Women in Adria članice Irena Levicki otkrila nam je kako možete optimizirati telekom troškove

Irena Levicki je voditeljica poslovnih odnosa za poslovne korisnike u kompaniji A1 Hrvatska, između ostalog zadužena je za naše članice koje imaju 5-19 zaposlenih. Stoga smo ju upitali za savjet kako optimizirati telekom troškove.

“Cijelu svoju karijeru sam u telekomunikacijama, a za poslovne korisnike radim sve što im treba. Idem na sastanke, ugovaram usluge, sve što trebaju da ne moraju ići u naše poslovnice.”


Pročitajte više: Kako nam Office 365 i OneDrive olakšavaju rad na dokumentima?


Što poslovni korisnici trebaju znati o korištenju telekom usluga?

Irena ističe da je njezina uloga preuzeti sve probleme vezane uz telekomunikacijske potrebe njezinih poslovnih korisnika kako bi se poslovni ljudi, direktori i vlasnici tvrtki mogli fokusirati na svoju osnovnu djelatnost. “Vi samo recite što trebate, a mi rješavamo dalje.”

Kako bi pomogla svojim klijentima u optimizaciji troškova ističe da je najvažnije sve usluge imati kod jednog operatera. “To je najbolji uvid u potrošnju.”

Između ostalog, korisnici dobivaju najbolji uvid u korištenje usluga, njihovim povezivanjem u MOZAIK ostvaruju mjesečne uštede, a u A1 svaki mjesec ostvaruju budžete prilikom kupovine uređaja te imaju podršku od 0 do 24 sata.

“Najveća greška je imati pet operatera i na svakom po dvije usluge, s tim ništa niste postigli i u konačnici ne znate koliko to plaćate.”

Na jednom računu kod jednog operatera sve je transparentno, vidljivo, matematički egzaktno, lako se prati i analizira.

Nerijetko korisnici imaju više računa kod istog operatera, a to povećava troškove. “Sve to se može staviti na jedan račun i optimizirati troškove na jednoj uplatnici.”

Također, brojni korisnici nemaju adekvatne tarife. “Jeftino nije uzalud jeftino, ako je nešto jeftino nije nužno povoljno za korisnika i može u konačnici značiti veći račun.”

Ako korisnik ima potrebe putovati u inozemstvo, bitno je znati ide li možda u države koje nisu u Europskoj uniji, a veća tarifa kreirana prema toj potrebi može riješiti problem visokih računa. “Vi niste ništa napravili ako djelatniku date tarifu s 10 gigabajta interneta, ako će on svaki mjesec iskoristiti 20 gigabajta.”

Korisnici ne mogu doći sami do takvih kalkulacija i zbog toga im trebaju account manageri.


Pročitajte više: Office 365 olakšava život svojim korisnicima


Kako vam voditeljica poslovnih odnosa može pomoći?

Irena svoj posao obavlja s visokom razinom svijesti i osjećajem brige za korisnike. “Bez korisnika ne bi bilo potrebe ni za mojim radnim mjestom.”

Svaki korisnik je drugačiji ima drugačije potrebe i zbog toga je potrebna maksimalna personalizacija. “Upravo personaliziranom ponudom se može puno uštedjeti i optimizirati troškove. Na taj način direktno utječete na svoju dobit kraju godine.”


Pročitajte više: Što je Office 365 i kako vam može olakšati poslovanje?


Kreirate sami svoje opcije!

Personalizacija ponude može vam pomoći odrediti i privatni i poslovni dio računa. “Ako vi svojim djelatnicima dajete nekakve neograničene usluge unutar Hrvatske, a netko od njih želi imati mogućnost telefonirati u inozemstvo, vi mu možete te troškove izdvojiti na privatni dio računa za koji on odgovara.”

Naravno, možda će i vama trebati jedan mjesec određene usluge, a nakon toga neke druge. Upravo zato možete u A1 aplikaciji administrirati sve svoje usluge, pratiti što koji broj ima, dodavati opcije ili ih deaktivirati  sukladno vašim potrebama. Na primjer, jedan mjesec možete uključiti opciju poziva u inozemstvo, a drugi mjesec ne.

A1 Hrvatska ima ljude u tehničkoj podršci koji rade od 0 do 24 i mogu jednim klikom riješiti brojne probleme.

Najbolje ponude korisnici mogu dobiti kad se umreže fiksna i mobilna usluga na jedan račun. “Ako ste ljubitelj najnovijih uređaja, možete uzeti 2 ili 3 uređaja te dobiti popust uz mjesečne naknade.”

Naravno poslovnim korisnicima je važno korištenje i cloud usluga, Office 365 i sva moguća online rješenja koja se nude na jednom mjestu, od fiskalne blagajne do nadzora vozila. Sve to može vam riješiti account manager u A1 Hrvatska.

Članak pripremljen u suradnji s A1 Hrvatska.

Foto: Privatna arhiva, Canva

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

1 KOMENTAR

  1. Sva moja nastojanja za poslovni rast bila su usprkos rezulatitima nedovoljna za rast. Govorili su mi da je moja ambicija moj problem. Sad radim u A1, u korporaciji gdje svi imamo iste prilike i gdje ženska ambicija nije problem. Nema te sile koja te jače gura od zdravih odnosa.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

- Advertisment -