Voditeljica poslovnih odnosa za Women in Adria članice Irena Levicki otkrila nam je kako možete optimizirati telekom troškove

Irena Levicki je voditeljica poslovnih odnosa za poslovne korisnike u kompaniji A1 Hrvatska, između ostalog zadužena je za naše članice koje imaju 5-19 zaposlenih. Stoga smo ju upitali za savjet kako optimizirati telekom troškove.

“Cijelu svoju karijeru sam u telekomunikacijama, a za poslovne korisnike radim sve što im treba. Idem na sastanke, ugovaram usluge, sve što trebaju da ne moraju ići u naše poslovnice.”


Pročitajte više: Kako nam Office 365 i OneDrive olakšavaju rad na dokumentima?


Što poslovni korisnici trebaju znati o korištenju telekom usluga?

Irena ističe da je njezina uloga preuzeti sve probleme vezane uz telekomunikacijske potrebe njezinih poslovnih korisnika kako bi se poslovni ljudi, direktori i vlasnici tvrtki mogli fokusirati na svoju osnovnu djelatnost. “Vi samo recite što trebate, a mi rješavamo dalje.”

Kako bi pomogla svojim klijentima u optimizaciji troškova ističe da je najvažnije sve usluge imati kod jednog operatera. “To je najbolji uvid u potrošnju.”

Između ostalog, korisnici dobivaju najbolji uvid u korištenje usluga, njihovim povezivanjem u MOZAIK ostvaruju mjesečne uštede, a u A1 svaki mjesec ostvaruju budžete prilikom kupovine uređaja te imaju podršku od 0 do 24 sata.

“Najveća greška je imati pet operatera i na svakom po dvije usluge, s tim ništa niste postigli i u konačnici ne znate koliko to plaćate.”

Na jednom računu kod jednog operatera sve je transparentno, vidljivo, matematički egzaktno, lako se prati i analizira.

Nerijetko korisnici imaju više računa kod istog operatera, a to povećava troškove. “Sve to se može staviti na jedan račun i optimizirati troškove na jednoj uplatnici.”

Također, brojni korisnici nemaju adekvatne tarife. “Jeftino nije uzalud jeftino, ako je nešto jeftino nije nužno povoljno za korisnika i može u konačnici značiti veći račun.”

Ako korisnik ima potrebe putovati u inozemstvo, bitno je znati ide li možda u države koje nisu u Europskoj uniji, a veća tarifa kreirana prema toj potrebi može riješiti problem visokih računa. “Vi niste ništa napravili ako djelatniku date tarifu s 10 gigabajta interneta, ako će on svaki mjesec iskoristiti 20 gigabajta.”

Korisnici ne mogu doći sami do takvih kalkulacija i zbog toga im trebaju account manageri.


Pročitajte više: Office 365 olakšava život svojim korisnicima


Kako vam voditeljica poslovnih odnosa može pomoći?

Irena svoj posao obavlja s visokom razinom svijesti i osjećajem brige za korisnike. “Bez korisnika ne bi bilo potrebe ni za mojim radnim mjestom.”

Svaki korisnik je drugačiji ima drugačije potrebe i zbog toga je potrebna maksimalna personalizacija. “Upravo personaliziranom ponudom se može puno uštedjeti i optimizirati troškove. Na taj način direktno utječete na svoju dobit kraju godine.”


Pročitajte više: Što je Office 365 i kako vam može olakšati poslovanje?


Kreirate sami svoje opcije!

Personalizacija ponude može vam pomoći odrediti i privatni i poslovni dio računa. “Ako vi svojim djelatnicima dajete nekakve neograničene usluge unutar Hrvatske, a netko od njih želi imati mogućnost telefonirati u inozemstvo, vi mu možete te troškove izdvojiti na privatni dio računa za koji on odgovara.”

Naravno, možda će i vama trebati jedan mjesec određene usluge, a nakon toga neke druge. Upravo zato možete u A1 aplikaciji administrirati sve svoje usluge, pratiti što koji broj ima, dodavati opcije ili ih deaktivirati  sukladno vašim potrebama. Na primjer, jedan mjesec možete uključiti opciju poziva u inozemstvo, a drugi mjesec ne.

A1 Hrvatska ima ljude u tehničkoj podršci koji rade od 0 do 24 i mogu jednim klikom riješiti brojne probleme.

Najbolje ponude korisnici mogu dobiti kad se umreže fiksna i mobilna usluga na jedan račun. “Ako ste ljubitelj najnovijih uređaja, možete uzeti 2 ili 3 uređaja te dobiti popust uz mjesečne naknade.”

Naravno poslovnim korisnicima je važno korištenje i cloud usluga, Office 365 i sva moguća online rješenja koja se nude na jednom mjestu, od fiskalne blagajne do nadzora vozila. Sve to može vam riješiti account manager u A1 Hrvatska.

Članak pripremljen u suradnji s A1 Hrvatska.

Foto: Privatna arhiva, Canva

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

1 KOMENTAR

  1. Sva moja nastojanja za poslovni rast bila su usprkos rezulatitima nedovoljna za rast. Govorili su mi da je moja ambicija moj problem. Sad radim u A1, u korporaciji gdje svi imamo iste prilike i gdje ženska ambicija nije problem. Nema te sile koja te jače gura od zdravih odnosa.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

kupaći kostimi na sniženju

Kupaći kostimi na sniženju koje se isplati kupiti

Ljeto je stiglo, sredina je sezone - što znači i pravo vrijeme za kupnju kupaćeg kostima! U vašim omiljenim trgovinama naći...
- Advertisment -