I Addiko bank ima novu članicu uprave!

Savjet Hrvatske narodne banke potvrdio je Anu Dorić Škeva novom članicom uprave Addiko banke odgovornom za rizike. Na toj dužnosti zamijenila je Dubravka Mlikotića kojem je mandat istekao. Nakon Kent banke koja je ovog tjedna u Upravu promovirala Nikolinu Cvitanović, ovo je još jedno žensko pojačanje u upravama hrvatskih banaka.

„Ponosna sam što sam gotovo od samih početaka Addiko banke bila dijelom ove netipične priče te što su moj trud i predanost prepoznati. Radujem se novim poslovnim izazovima s kojima ću se, uz podršku ostalih članova Uprave, vjerujem, uspješno nositi“, izjavila je Ana Dorić Škeva.


Pročitajte više: Izvršna direktorica ljudskih potencijala Addiko grupe Tanya Šplajt Brainović: Ako se žurite sa zapošljavanjem, zaposlit ćete muškarca!


U više od 18 godina rukovoditeljskog iskustva u financijskim institucijama Ana je stekla bogato iskustvo u području rizika, revizije i korporativnog upravljanja. Na prethodnoj poziciji izvršnog direktora unutarnje revizije u Addiko banci bila je zadužena za planiranje i provedbu revizijskih angažmana, implementaciju regulatornih zahtjeva, transformaciju unutarnje revizije u skladu s međunarodnim revizijskim standardima, suradnju s regulatornim tijelima, Addiko Grupom i eksternim revizorima.

Kao nova članica Uprave Addiko banke Ana će biti odgovorna za kontrolu rizika, upravljanje kreditnim rizikom, upravljanje rizičnom aktivom, imovinom i nabavom Addiko Grupe te za pružanje potpore upravljanju rizicima Addiko Grupe. 

„Drago mi je što je Nadzorni odbor prepoznao doprinos Ane Dorić Škeva u transformaciji banke i njezino radno iskustvo u području rizika i unutarnje revizije te da je između velikog broja kandidata za ovu poziciju izabrana interna kandidatkinja, što je dokaz da Addiko izgrađuje kandidate za visoke menadžerske pozicije.“, izjavio je Mario Žižek, predsjednik Uprave Addiko banke i dodao: „Dubravku Mlikotiću zahvaljujem na predanosti i suradnji u proteklih šest i pol godina te velikom doprinosu koji je dao u transformaciji k specijalističkoj banci kakva smo danas.“


Pročitajte više: Žene u financijskom sektoru još uvijek teže napreduju do vodećih pozicija


Ana Dorić Škeva završila je Ekonomski fakultet u Zagrebu, a prije Addiko banke radila je u Ministarstvu financija s direktnom linijom odgovornosti prema ministru financija te u Raiffeisen Leasingu kao direktorica Odjela problematičnih plasmana i post prodaje. Obnašala je funkcije predsjednice revizorskog i članice nadzornog odbora Financijske Agencije, a danas je predsjednica revizorskog odbora Addiko Bank d.d. Sarajevo.   

Imenovanjem Ane Dorić Škeva Addiko banka potvrđuje svoju usmjerenost k uvođenju više žena na rukovodeće pozicije i aktivnoj politici uključivosti i raznolikosti.

Foto: PR

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

- Advertisment -