Iskusite advent u europskim gradovima. Evo lokacija do kojih jeftino možete doći

Prosinac. Sa svih strana svijetle lampice i ukrasi, miris kuhanog vina i fritula u zraku, Božić je pred vratima. Ako ste ljubitelj hladnog vremena, blagdanskog ozračja i svih blagodati koje to uz sebe nosi, ove biste godine mogli otputovati na neku novu destinaciju i okusiti čari ovog mjeseca na nekim od najljepših adventskih sajmova u Europi.

Jeftini letovi više nisu nepoznanica. Na drugi kraj Europe možete letjeti za iznos manji od onog kojeg potrošite u jednom šopingu. U nastavku vam donosimo pet lokacija do kojih možete doći zrakoplovom za malu cijenu te tako iskusiti advent u europskim gradovima. Tako primjerice jednosmjernu avionsku kartu za London sredinom prosinca možete naći za 27 eura. London se ove godine među prvima u Europi počeo pripremati za najljepšu zimsku priču.


Pročitajte više: Adventske svijeće – kako se pale i koje je njihovo značenje?


Jedan od najstarijih advenata Europe

Najljepši božićni ukrasi nalaze su u jednoj od najpoznatijih ulica u gradu, Oxford Streetu. Ako se odlučite posjetiti glavni grad Ujedinjenog Kraljevstva, nezaobilazne atrakcije su i božićno drvce na Trafalgar Squareu, London Bridge, Covent Garden te Regent Street.

Samo 15 eura stajat će vas karta do Frankfurta, njemačkog grada kojeg za vrijeme adventa posjeti oko tri milijuna ljudi. Jedan je od najstarijih, najljepših i najvećih adventa u Njemačkoj. Frankfurt ima jedinstveni božićni sajam u povijesnoj četvrti grada oko Romerburga i Paulsplatza, a proteže se od trga kod Hauptwachea pa sve do obala rijeke Majne. Prizori s frankfurtskog adventa doimaju se kao scene iz bajke. Po trgovima su postavljene brojne jaslice, a grad nudi širok spektar tradicionalnih i modernih adventskih događanja.

Canva

Karta sredinom prosinca do grada svjetlosti i ljubavi, Pariza, doći će vas svega 19 eura. Stabla Elizejskih poljana okićena su mnoštvom malih svjetala tradicionalno crvene boje. Izlozi pariških robnih kuća bogato su ukrašeni lampicama, kuglicama i raskošnim božićnim drvcima te zajedno stvaraju nezaboravnu atmosferu i nevjerojatan prizor. Glavni botanički vrt Francuske obasjavaju velike skulpture životinja od kojih svake godine nastane i izložba.

Instagram @francetravelers

Pročitajte više: Svečani adventski aranžmani koji će uljepšati vaš dom za blagdane


Najbolja čokolada na svijetu kao dio ponude

Do glavnog grada Belgije Brisela možete doći po neznatnoj cijeni od 15 eura. Advent u Briselu jedna je od najposjećenijih adventskih destinacija Europe. Nosi naziv Winter Wonders, odnosno Zimska čuda. Glavni božićni sajam nalazi se na Place Sainte-Catherine. Po cijelom gradu nalaze se drvene kućice u kojima, između ostalih specijaliteta, možete pronaći i najbolju čokoladu na svijetu. Brisel nudi i klizališta, zvučne i svjetlosne performanse te mnoštvo drugih stvari.

Za samo 22 eura za avionsku kartu zakoračite u čaroban svijet Dublina u Irskoj. Dublin je sam po sebi poseban, a u božićno vrijeme nudi niz atrakcija. Zoološki vrt svake je godine osvijetljen i ukrašen likovima i oblicima neke tematike, a ove je godine tema začarani zoološki vrt. Posebno se ističe sajam u dvorcu Dublin koji se, osim predivnom lokacijom, ističe i zabavnim i gastro ponudama.

Gdje god se odlučili otići, prepustite se blagdanskom duhu i uživajte u čarolijama koje pruža čarobni mjesec prosinac! Advent u europskim gradovima jedna je od čarolija kojima se uvijek iznova divimo.

Foto: Canva/Instagram @francetravelers

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

- Advertisment -