Vrijeme je za adventska putovanja, kako i gdje otputovati?

Najljepši Božićni sajmovi udaljeni su samo nekoliko sati vožnje od nas i vrijeme je za adventska putovanja koja će pojačati božićnu čaroliju. Prvi božićni sajam održan je u Dresdenu 1434. godine te se odatle proširila tradicija druženja i slavlja po gradskim trgovima Njemačke pa Austrije, a tako i ostalih europskih zemalja. Drvene kućice iz kojih se širi i opija miris kuhanog vina, cimeta, prikladne gastro poslastice, pjesma, veselje i nada u dobro koje donosi vrijeme pred Božić, zovu nas da ih posjetimo i postanemo dio tog, za kršćane, najljepšeg i najraskošnijeg dijela godine.

Povezano: Vrijeme je da počnete planirati nezaboravna blagdanska putovanja

Tradicija ukrašavanja božićnog drvca

Okićene jelke i sav raskoš koju predstavljaju, od samih početaka nije potekao iz kršćanske tradicije. Naime, u Njemačkoj su se u 16. stoljeću počela kititi zimzelena drvca, mnogo skromnije nego danas, no ubrzo je taj običaj prihvatila katolička crkva, slaveći time rođenje Isusa Krista. Tako su se na Badnjak u mnogim domovima počela kititi božićna drvca, lampice, kuglice, te zvijezda Repatica, simbolizirajući navještenje Isusova rođenja. U 19. stoljeću tradicija kićenja božićne jelke počela je i u Hrvatskoj.

Konzumerističko doba donijelo je sve ostalo te je tradicija božićne jelke dobila na svom sjaju i raskoši, dok je simbolika zimzelenog drvca ostala ista, a to je čovjekova prolaznost. Bilo kako bilo, veselimo se kićenju božićnih jelki, kuglice u većini domova imaju dugu priču, božićni nakit se prenosi generacijama i uvijek iznova obnavlja novim ukrasima s adventskih kućica.

adventska putovanja

Gdje otputovati?

Sa svojim mališanima, a i onima koji više nisu tako maleni, postanemo djeca. Jer, tko se ne veseli poklonu ispod bora? A pronaći Djeda Mraza, to može biti itekakav izazov!

S Blagec Turist feat. Majales, budite sigurni da ćete ga pronaći! I ove godine vas vode na najljepše gradske trgove, pod bijele zimske krovove, uz gromku pjesmu slavlja i veselja! Adventska putovanja od bavarskih Alpi, do austrijskih jezera, čarolije Božića u Mozartovom gradu, Pragu, gradski trgovi vas zovu da osjetite čaroliju Božića.

U duhu Božića i blagdana, pripremite se i na ispraćaj stare godine. Iz bogate ponude novogodišnjih aranžmana, učinite doček spektakularnim događajem za sebe i svoje bližnje! Doček na gradskim trgovima europskih metropola ima posebnu moć koju čini energija, zajedništvo i tisuće glasova koje kao jedan odbrojavaju put staroj godini i nazdravljaju Novoj!

A ako biste radije zaodjenuli svečano ruho i rasplesali se u glamuroznoj dvorani uz zvuke novogodišnjeg valcera, rezervirajte na vrijeme mjesto za vas i vašeg partnera u kojem god aranžmanu se našli!

Foto: Unsplash

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

- Advertisment -