Vrijeme je za adventska putovanja, kako i gdje otputovati?

Najljepši Božićni sajmovi udaljeni su samo nekoliko sati vožnje od nas i vrijeme je za adventska putovanja koja će pojačati božićnu čaroliju. Prvi božićni sajam održan je u Dresdenu 1434. godine te se odatle proširila tradicija druženja i slavlja po gradskim trgovima Njemačke pa Austrije, a tako i ostalih europskih zemalja. Drvene kućice iz kojih se širi i opija miris kuhanog vina, cimeta, prikladne gastro poslastice, pjesma, veselje i nada u dobro koje donosi vrijeme pred Božić, zovu nas da ih posjetimo i postanemo dio tog, za kršćane, najljepšeg i najraskošnijeg dijela godine.

Povezano: Vrijeme je da počnete planirati nezaboravna blagdanska putovanja

Tradicija ukrašavanja božićnog drvca

Okićene jelke i sav raskoš koju predstavljaju, od samih početaka nije potekao iz kršćanske tradicije. Naime, u Njemačkoj su se u 16. stoljeću počela kititi zimzelena drvca, mnogo skromnije nego danas, no ubrzo je taj običaj prihvatila katolička crkva, slaveći time rođenje Isusa Krista. Tako su se na Badnjak u mnogim domovima počela kititi božićna drvca, lampice, kuglice, te zvijezda Repatica, simbolizirajući navještenje Isusova rođenja. U 19. stoljeću tradicija kićenja božićne jelke počela je i u Hrvatskoj.

Konzumerističko doba donijelo je sve ostalo te je tradicija božićne jelke dobila na svom sjaju i raskoši, dok je simbolika zimzelenog drvca ostala ista, a to je čovjekova prolaznost. Bilo kako bilo, veselimo se kićenju božićnih jelki, kuglice u većini domova imaju dugu priču, božićni nakit se prenosi generacijama i uvijek iznova obnavlja novim ukrasima s adventskih kućica.

adventska putovanja

Gdje otputovati?

Sa svojim mališanima, a i onima koji više nisu tako maleni, postanemo djeca. Jer, tko se ne veseli poklonu ispod bora? A pronaći Djeda Mraza, to može biti itekakav izazov!

S Blagec Turist feat. Majales, budite sigurni da ćete ga pronaći! I ove godine vas vode na najljepše gradske trgove, pod bijele zimske krovove, uz gromku pjesmu slavlja i veselja! Adventska putovanja od bavarskih Alpi, do austrijskih jezera, čarolije Božića u Mozartovom gradu, Pragu, gradski trgovi vas zovu da osjetite čaroliju Božića.

U duhu Božića i blagdana, pripremite se i na ispraćaj stare godine. Iz bogate ponude novogodišnjih aranžmana, učinite doček spektakularnim događajem za sebe i svoje bližnje! Doček na gradskim trgovima europskih metropola ima posebnu moć koju čini energija, zajedništvo i tisuće glasova koje kao jedan odbrojavaju put staroj godini i nazdravljaju Novoj!

A ako biste radije zaodjenuli svečano ruho i rasplesali se u glamuroznoj dvorani uz zvuke novogodišnjeg valcera, rezervirajte na vrijeme mjesto za vas i vašeg partnera u kojem god aranžmanu se našli!

Foto: Unsplash

Sviđa vam se ovaj tekst? Ostavite komentar na dnu stranice, zapratite nas na Facebooku, Instagramu ili se prijavite na naš tjedni newsletter.

POVEZANI ČLANCI

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

5 strategija za uvjerljiv sadržaj na društvenim mrežama

Želite li koristiti moć uvjeravanja kako biste naveli pratitelje na društvenim medijima da razmišljaju ili djeluju na način na koji želite?...
- Advertisment -