Barbie poduzetnica je stigla!

Mattel je u okviru svog serijala Barbie I can be lansirao Barbie poduzetnicu. Tijekom svog života bila je ispred svog vremena. U 60-tim godinama prošlog stoljeća završila je fakultet kad je samo 6% žena u Americi starijih od 25 imalo fakultet. 1992. je bila predsjednica Amerike, što nijedna žena u stvarnosti još nije postigla.

Barbie poduzetnica uči djevojčice kako pokrenuti vlastiti biznis

Tijekom svog života imala je preko 150 zanimanja koja su dolazila sa svom mogućom opremom u svim mogućim industrijama, ali tek od sad Barbie je u ulozi vlasnice- poduzetnice. Oprema joj je aktovka, tablet i pametni telefon. I ne samo to. Okružena je stvarnim poduzetnicama koje su zajedno s njom preko Twitter chata odgovarale na pitanja djevojčica o pokretanju vlastitog biznisa.

Ako ste kao i ja propustili chat, tu je prezentacija koja će vam objasniti što to znači biti poduzetnica i kako pokrenuti vlastiti biznis.

barbie poduzetnica

Kod mene doma ima nekih 10-tak komada Barbika, ali nijedna baš nije nešto ambiciozna. Samo neke haljine, vozi se na motoru, pa ide na put, šeta psa…niti sam u našim dućanima vidjela Barbike u nekim ambicioznijim ulogama, to valjda nije bilo predviđeno za naše tržište.

Moje cure se za ambiciju više ugledaju u mene i dok ja telefoniram i radim u svom kućnom uredu one sve to kopiraju u svojoj sobi.  Također, mnoga  istraživanja su pokazala da super sređena Barbie u ambicioznim ulogama stvara kontra efekt kod djevojčica jer im nameće nedostižne standarde, da moraju biti i lijepe i pametne. Istina, frizura joj je savršena, nakit, šminka, upravo sve što ja više ne nosim od kad sam poduzetnica.

Ali svejedno ja sam totalno pala na Barbie poduzetnicu i naručujem ju, a kad sam vidjela da je ona još u 80-tim godinama prošlog stoljeća imala home&office u jednom, to je bilo to:-).

Uz sve predrasude vezane za Barbie, ja mislim da bi Barbie poduzetnica u kombinaciji sa mamom poduzetnicom mogla dati dobre rezultate. Kad sam Barbie poduzetnicu samo spomenula, feedback je bio dobar. S obzirom da su joj konkurencija čudovišta Monster High koja ispuštaju užasne zvukove, ja ipak glasam za Barbie, i to Barbie poduzetnicu.

Što vi mislite?

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

1 KOMENTAR

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više