Martina Krajinović Gülsün krenula je u beauty svijet zbog akni, danas je globalno poznata u svijetu trepavica. Svakoj poduzetnici želi da i ona nađe svoju Jill koja je nju pogurala!

Na prošlotjednoj dodjeli nagrada najboljim hrvatskim poduzetnicama u organizaciji mreže Women in Adria, u finalu za nagradu Mikro poduzetnica godine smjestila se Martina Krajinović Gülsün. Martina je diplomirana ekonomistica i certificirana kozmetičarka te vlasnica dviju tvrtki, Ce-makor i Korimar. Pokrenula je Kallos Beauty Akademiju, organizirala prvo međunarodno natjecanje za postavljanje ekstenzija trepavica u Hrvatskoj te je o tome napisala dvije knjige.  

Uz očevu pomoć otvorila je salon, no sama je morala popuniti prazan raspored 

„Bolje da si stavila škarnicl na glavu, nego da si se namazala tim puderom“, ovom je rečenicom Martina započela svoju priču na dodjeli nagrada. Ta je izjava obilježila njezino ljeto nakon završetka srednje škole, kada su joj se po prvi put u životu pojavile akne na licu. Akne su vrlo brzo počele ometati njezin svakodnevni život, ali i utjecati na samopouzdanje. Dogovorila je termin te posjetila jednog od najboljih hrvatskih dermatologa. Prisjeća se rečenice koju je izgovorila asistentica tog dermatologa kada je probala skinuti višestruke slojeve njezine šminke „Doktore, ali ovo ne ide!“, na što je taj doktor Martini uputio rečenicu s početka ovog odlomka. 

U to je vrijeme Martina imala tek 19 godina, ali ova izjava joj je ostala u pamćenju cijelog života. Nakon srednje škole upisala je Ekonomski fakultet, a dok su drugi maštali o poslovima gdje će ih roditelji ugurati nakon što diplomiraju, Martinin je san bio otvoriti vlastiti kozmetički salon. Dok je studirala Ekonomiju paralelno se zaljubljivala u kozmetiku. Pokušavajući pomoći samoj sebi i problemu s aknama, u njoj je rasla želja da kasnije pomogne drugima s istim problemom.  


Pročitajte više: Najbolje hrvatske poduzetnice 2021. godine su Helena Budiša i Lorena Boljunčić


Uz potrebnu prekvalifikaciju, te pomoć roditelja, Martina je salon otvorila 2007., odnosno godinu dana prije krize 2008. godine. „Te su me godine naučile kako raditi, kako naći klijenta. I sad se sjećam onog osjećaja kada se probudite ujutro, pogledate raspored svog salon – a taj isti raspored je prazan. Tada sam znala svom mužu u ruke dati letke salona i reći da ih podijeli ženama koje se vraćaju s placa. Znala sam da će prije letak uzeti od njega, nego od mene.“, ističe Martina. 

Nepoznata osoba joj je postala prijateljica te joj otvorila beauty vrata diljem svijeta 

Kao jednu od sretnih okolnosti Martina je navela to što je bila jedna od prvih u Hrvatskoj koja je došla u doticaj s umjetnim trepavicama, a čim su se pojavile na tržištu nastao je pravi boom. U šestom mjesecu trudnoće odlučila je otići na edukaciju, nakon koje je po cijele dane u salonu radila samo trepavice. U svo to vrijeme rada mučila ju je jedna stvar. To što je tvrtka bila na njezinog oca koji se bavio građevinarstvom, a kriza je taj sektor žestoko pogađala. Tada je bila svjesna da mora krenuti sama, uzeti novi prostor i odvojiti se. I dan danas ističe koliko joj je bilo teško, jer emocije uvijek rade svoje. No, to je bila jedna od njezinih najboljih odluka. Preselila je salon u centar grada, klijentice su se s vremenom navikle, došle su nove, a sve više je bilo onih koje su Martinu molile za edukacije u tom području.  

„Počela sam sve više ići na međunarodne kongrese i predavanja, a na jednom kongresu u Londonu upoznala sam Jill. Ona je bila alfa i omega lash industrije, ali i moj veliki uzor. Nisam ni znala da sam ja na nju ostavila utisak, ali to mi je bilo potpuno jasno kada me nakon par mjeseci pozvala da budem sudac na jednom međunarodnom natjecanju u postavljanju trepavica u Dublinu. Nakon toga Jill me preporučila svima, bila sam pozvana na sva natjecanja diljem svijeta.“, sretno se prisjeća Martina. Sav novac koji je imala nakon toga je uložila u razvoj vlastitog brenda što je uključivalo i trepavice, obrve, trajnu šminku, a danas ima i svoje i beauty proizvode.

„I ja želim nekome biti njena Jill“ 

Svoju uspješnu priču Martina je dovela do vrhunca time što je Kallos Beauty Akademija nedavno uselila u novi prostor, nakon što je dobila dugo iščekivani kredit. Sada ima ono o čemu je oduvijek sanjala, prostor s uredima, beauty salonom, edukacijskim dijelom, skladištem. Za kraj je dodala: „Prva osoba koja je mene pogurala je bio moj otac, u svim ovim godinama karte su se okrenule, i sada sam ja tu da pomognem njemu i drugima te se iskreno nadam da ću i ja nekoj ženi biti njena Jill. Nikada neću zaboraviti koliko su drugi pomogli meni i koliko je važno pomoć vratiti natrag.“ 

Foto: Martina Cvek

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

školski ruksaci

Ovi školski ruksaci i pernice će oduševiti vaše školarce!

Uskoro kreće nova školska godina. Slijedi nabavka novih školskih potrepština, a među najbitnijima su školski ruksaci i pernice. Činjenica je da...
- Advertisment -