Najbolje hrvatske poduzetnice 2021. godine su Helena Budiša i Lorena Boljunčić

Sinoć je u Hotelu Westin održan događaj koji smo mjesecima željno iščekivali – svečanost sedme dodijele nagrada najboljim poduzetnicima. Događaj je to koji slavi žensko poduzetništvo i podržava ga priznanjem najistaknutijih žena. U srcu Zagreba okupila su se najzanimljivija lica domaće poduzetničke scene da podrže svoje kolegice, četiri finalistice koje su se ove godine natjecale za nagradu najbolje poduzetnice u dvije kategorije – mikro poduzetnica godine i inspirativna poduzetnica godine.

Četiri finalistice, dvije pobjednice

Od njih četiri samo su dvije zavrijedile najgradu najbolje poduzetnice, no i druge dvije finalistice su pokazale odlične rezultate i pozitivan poduzetnički duh koje vrijedi pohvaliti! U kategoriji mikro poduzetnice godine istaknula se Lorena Boljunčić, a u kategoriji Inspirativna poduzetnica Helena Budiša.


Pročitajte više: Ovo su finalistice projekta Nagrade najboljim poduzetnicama 2021. godine!


Lorena Boljunčić, Idea Istra

Najbolja mikro poduzetnica godine ponosna je Istranka koja već niz godina uspješno vodi poduzeće Idea Istra, agenciju za razvoj novih kulturno-turističkih proizvoda baziranih na bogatoj povijesti istarskog poluotoka. Zanimljivu povijesno-kulturnu baštinu vlasnica ove agencije već 8 godina pretvara u profitabilnu i perspektivnu turističku atrakciju.

„Nakon 8 godina u marketingu meni su se kockice posložile i shvatila sam da želim krenuti u poduzetništvo i raditi inovativne ili bar nove kulturno-turističke proizvode. Naravno, koji će biti profitabilni. Obično se misli da kultura to ne može no ja sam odlučila pokazati da se itekako može. Odlučujem napustiti siguran svijet korporacije i vratiti se u rodni grad u kojemu više gotovo nikoga nisam znala. Dogovor sa suprugom je bio da ću ja s djecom doći, a on za godinu dvije. Bilo je to stvarno izazovno razdoblje, ali moram reći da je on moja snaga.“

Helena Budiša, UHY HB EKONOM

Najbolja inspirativna poduzetnica godine dalmatinskom metropolom vlada već više od 25 godina. U svojem dvadesetljetnom radnom vijeku na području računovodstva, knjigovodstva i konzaltinga, razvila je čak četiri tvrtke. UHY HB EKONOM se bavi računovodstvenim i knjigovodstvenim uslugama, UHY SAVJETOVANJE savjetovanjem u vezi EU fondova i konzaltingom, a Helena je i CEO tvrtki UHY POREZNI SAVJETNIK i Poduzetnički akcelerator Split.

„Kaže jedan moj prijatelj da uspjeh ovisi o našoj spremnosti da upoznamo druge ljude. I sama sam tog mišljenja. Na mom putu je puno poznatih, ali i puno meni nepoznatih ljudi pomoglo da moja tvrtka uspije i da ja uspijem. Tako sam jednom dobila mail iz Londona da traže u Hrvatskoj neku tvrtku koja bi bila članica neke mreže. Nisam bila sigurna je li to spam ili me netko zeza, ali ipak sam bila otvorenog srca i uma i odgovorila sam na taj mail. Godine 2007. smo postali punopravni članovi UHY International. To nam je otvorilo put prema 100 zemalja. Danas preko 60% naših klijenata su stranci. A sve na račun jednog maila meni nepoznate osobe. Zbog moje spremnosti da primim te nepoznate osobe.“


Pročitajte više: Kako je vlasnica najveće dalmatinske konzultantske kompanije preživjela 25 turbulentnih godina!


Uspjeh dolazi preko noći koja traje godinama

Druge dvije finalistice istaknule su se svojim trudom i predanošću. Martina Krajinović Gulsun vlasnica je dviju tvrtki, Ce-makor i Korimar, a istaknula se u svijetu beauty industrije svojom gorljivom željom za profesionalizacijom uljepšavanja u Hrvatskoj. Pokrenula je Kallos Beauty Akademiju i organizirala prvo međunarodno natjecanje za postavljanje ekstenzija trepavica u Hrvatskoj. Autorica je i dviju knjiga na tu temu, a redovita je gošća edukacija i seminara.

Martina Ćustić protagonistica je inspirativne priče o poduzetnici koja u želji da pomogne svom bolesnom djetetu kreće u proizvodnju zdravih i ekološki prihvatljivih prehrambenih proizvoda. Vlasnica je prodavaonice Zdrava navika, a u svojem OPG-u samostalno uzgaja velik dio asortimana. Strastvena je zagovarateljica prirode i ekologije. Svojim primjerom nastoji potaknuti druge da razmišljaju o onome što unose u sebe. Takav stav aktivno promiče i u svojem obrtu za nutricionističko savjetovanje Biorezonanca.

Partneri koji podržavaju žensko poduzetništvo

Dodjelu nagrade najboljim poduzetnicama omogućili su Raiffeisen banka, Bipa, A1 i Citroen, a podržali su ju i Fina, Intimina, Končar, JGL, Allergosan, UniCredit leasing, Royal Gardens i La PIEL kozmetika te Kanadsko veleposlanstvo, RTL, Crowe Horwath i Cvijet kreativa.

Gosti su proveli ugodnu večer uz vina Bottega Gold i Bottega Petalo Moscato.

Foto: Martina Cvek

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

1 KOMENTAR

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

- Advertisment -