Imate ideju vezanu uz AI i analitiku? Javite se u BIRD Incubator

Poslovna inteligencija već je 20 godina tvrtka usmjerena na razvoj IT rješenja iz domene analitike, a sada to žele omogućiti i drugima. Naime, pokrenuli su BIRD Incubator kojim žele pomoći da se inovativne ideje iz područja analitike, podataka, umjetne inteligencije i strojnog učenja razviju.

“Naša želja je da kroz BIRD Incubator podržimo ne samo hrvatske timove nego da ga pozicioniramo i na cijelu regiju i Europu, a dugoročno i na svijet”, otkrila nam je Lidija Karaga. BIRD je zapravo kratica od Business, Intelligence, Research and Development.


Pročitajte više: Anita Cvetić Oreščanin i Lidija Karaga svojom tvrtkom Poslovna inteligencija osvajaju klijente diljem svijeta


“Želimo da timovi s dobrim idejama iz domene analitike znaju da postoji zagrebački BIRD incubator u kojeg mogu doći i prezentirati svoje ideje. Ukoliko se pokaže da je ona dobra mi im želimo pružiti priliku da kroz naše resurse ta ideja zaista zaživi”, objasnila je Lidija.

Timovima s idejom omogućit će prostor u kojem će moći raditi i održavati sastanke, mentorstvo s vodećim stručnjacima u Hrvatskoj i regiji iz različitih domena. Neki od mentora su Davor Runje, Luka Abrus, Bernard Grum, Ratko Mutavdžić, Davor Aničić, Marijana Šarolić Robić i mnogi drugi koji su kroz mentorstvo odlučili podržati inkubator. Uz podršku tehnoloških partnera kao što su IBM i Microsoft omogućit će IT infrastrukturu, kao što je prostor u cloudu u kojem će idejni začetnici moći razvijati svoja rješenja. Industrijski partneri BIRD Incubatoru su i United Grupa, Atlantic Grupa i Addiko Bank na čijim poslovnim slučajevima timovi mogu raditi ukoliko nemaju svoju vlasititu ideju.

“Znamo da ima puno pametnih ljudi, dobrih ideja, briljantnih ekipa koje rade dobre stvari i zato smo odlučili napraviti platformu kroz koju ćemo im omogućiti da rastu i da se razvijaju i na taj način dati i svoj društveno korisni doprinos”, istaknula je Lidija.


Pročitajte više: Poslovna inteligencija nagrađena za kvalitetno upravljanje zaposlenicima!


Poslovna inteligencija je 20 godina pozicionirana u domeni analitike, a sad žele potaknuti i druge na to. “Razmišljali smo i tražili način kako možemo stvoriti okruženje u kojem će i Hrvatska pamet pronaći svoje mjesto na karti svijeta”, rekla je Lidija.

Zasad su odabrali jedan tim, ali su u procesu biranja dodatnih timova. Svi zainteresirani koji imaju zanimljive ideje mogu se javiti putem web stanice ili Facebooka.

Foto: Privatna arhiva

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

UGP prijedlozi vladi

7 prijedloga Vladi RH za prvih 100 dana novog mandata

Udruga Glas Poduzetnika (UGP) službeno je zatražila sastanak s Ministrom financija i Ministrom gospodarstva i održivog razvoja kako bi predložili nekoliko...
- Advertisment -