Četiri tehnologije koje vam trebaju da bi biznis procvjetao

Koji god posao da ste pokrenuli – uskoro vam stiže konkurencija! Kako piše World Economic Forum, više od polovice biznis lidera planira pokrenuti nove tvrtke. Čak jednoj petini to je glavni prioritet. Konkurencija je sve jača i veća i svatko se mora boriti za sebe onako kako najbolje zna. I tu dolazi vrijeme da biznis i tehnologija postanu najbolji prijatelji. Stoga Women in Business kaže da treba ulagati u četiri osnovne tehnologije koje su potrebne da bi biznis napredovao.

Računovodstveni softver

Ako mislite da su proračunske tablice u Excelu i ručne knjige još uvijek prikladne za vaš novi posao – itekako se varate. Još nismo do kraja usvojili niti Excel, a već je stiglo mnoštvo praktičnijih rješenja. Danas je rješenje za sve – oblak.

Ako želite optimizirati svoje poslovanje, morate uložiti u računovodstvena rješenja temeljena na oblaku koja mogu upravljati troškovima vaše nove tvrtke, pratiti njezin novčani tok i izvještavati o financijskim aktivnostima tijekom određenog razdoblja. Ovakva računovodstvena rješenja olakšavaju prepoznavanje ‘curenja’ novca i znaju kako smanjiti troškove i povećati prodaju.

Uređaj za kartično plaćanje

Gotovina više nije glavno platno sredstvo. Ne samo da su ljudi prešli na kartice već se probija i digitalni novac. No, svakako kartice postaju najvažniji alat za plaćanje. Stoga ako planirate prodavati – ne možete biti bez pos aparata.

Nije svaki isti pa pazite da uređaj za kartično plaćanje koji nabavite može prihvatiti glavne kreditne kartice kao što su Visa, Mastercard i druge. Proširivanjem načina plaćanja možete izbjeći odbijanje kupaca koji su zainteresirani za kupnju vaših proizvoda i usluga.


Pročitajte više: Zašto je krajnje vrijeme da uvedete kartično plaćanje u svoje poslovanje?


CRM alati

Upravljanje odnosima s klijentima (CRM) je kombinacija strategije i tehnologije za izgradnju i poboljšanje poslovnih odnosa s klijentima. Ciljevi CRM sustava su trostruki – pridobiti i njegovati potencijalne klijente, povećati konverziju prodaje i poboljšati zadovoljstvo i zadržavanje kupaca.

Posebno, CRM softver omogućuje tvrtkama da kreiraju prave marketinške kampanje, poboljšaju operativnu učinkovitost i potaknu prodaju. CRM je bitan alat koji može pomoći organizacijama da održe učinkovitu komunikaciju s klijentima i u konačnici povećaju prihode.

CRM sustav može se shvatiti kao pojam koji definira način na koji se tvrtke bave svojim klijentima i grade trajne odnose. Omogućuje poduzećima da prikupljaju, analiziraju, uređuju i pohranjuju informacije o potencijalnim i trenutnim kupcima, piše vtiger.

CRM alate trebaju i mala i srednja i velika poduzeća. Većina malih tvrtki rasipa podatke o svojim kupcima po excel listovima, bilježnicama i e-mailovima. Dakle, oni mogu imati koristi ulaganjem u CRM tehnologiju jer će podaci čuvati u jedinstvenom spremištu i pomoći manjim timovima da uspješno angažiraju kupce. Srednje poslovne organizacije imaju niz marketinških i korisničkih službi i prodaje kojima se može upravljati putem CRM softvera. To je savršen alat koji može pomoći tvrtkama srednje veličine da povećaju poslovanje, automatiziraju zadatke i vode strateške ciljeve naprijed.


Pročitajte više: Data mining – što je i kako vam pomaže u poslovanju?


Sigurnosna oprema

Ovo vam sigurno nije prvo na pameti, ali trebalo bi biti među ključnim stvarima na koje ćete misliti kad pokrećete poduzeće. Riječ je o sigurnosti i gadgetima koji će vam pomoći da mirno spavate znajući da je vaš radni prostor siguran.

Svatko može postati meta provalnika. Za početak, male tvrtke trebaju sigurnosne kamere. Alarmni monitori također su dobar dodatak ovim sigurnosnim sustavima. Ne želite zbog nesmotrenosti ostati bez vrijedne opreme koju imate, zar ne?

Biznis i tehnologija postali su nerazdvojni. Svaki poslovan čovjek mora ići u korak s tehnologijom ako želi ići naprijed. Tehnologija napreduje, a s njom i mi, pa ne treba odupirati se promjenama već ih usvojiti za svoje dobro.

Foto: Canva

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

direktorica aura

Osnivačica Aure: “Ukus menadžmenta nije bitan, pratite trendove”

Beograđanka Mila Litvinjenko direktorica je Aure – brenda dekorativne kozmetike koji zbog visoke kvalitete i pristupačne cijene osvaja ljubiteljice šminke u...
- Advertisment -