BOOM – knjiga koja će omogućiti slobodu svakom poduzetniku

Alan Žepec, iza kojeg je gotovo 30 godina poduzetničkog iskustva, predstavo je svoju prvu knjigu – “BOOM: Put do slobode svakog poduzetnika”, u izdanju Školske knjige. Knjiga je namijenjena vlasnicima malih i srednjih poduzeća s ciljem da postave orga­nizaciju na višu razinu, ali tako da zadrže poduzetničku energiju.

Za koja je knjiga “BOOM: Put do slobode svakog poduzetnika” namijenjena?

„Cijeli sam život poduzetnik. Vodio sam dvije vrlo uspješne tvrtke uz koje sam vezao svoj identitet. Uz osjećaj ponosa, ostao mi je snažan i osjećaj patnje i nemoći kada sam se suočavao s gotovo nemogućim izazovima. Siguran sam da su ovi osjećaji poznati svakom poduzetniku, za mene heroju. Međutim, herojsko poduzetničko putovanje ima različite faze, a jedna od najtežih je otpuštanje kontrole i profesionalizacija upravljanja. Upravo za ovu fazu rješenje je BOOM (busienss, organizational, operational model). Knjigu sam pisao pet godina, a najvažniji faktor u njezinu nastajanju i razvoju samoga modela bila su poduzeća koja su primijenila BOOM i sudjelovala u njegovu kreiranju“, izjavio je autor knjige Alan Žepec.


Pročitajte više: Kristina Ercegović: Knjige koje su promijenile moj život


Knjiga se temelji na poslovnom modelu utemeljenom na radu s brojnim poduzećima kako u Hrvatskoj tako i u zemljama iz regije. Poduzeća koja su provela BOOM zabilježila su prosječan porast prihoda od 30 %, kao i dobit ostvarenu prije oporezivanja i amortizacije koja je prosječno 56 % veća u prvoj godini nakon primjene BOOM modela.

BOOM Put do slobode svakog poduzetnika

Uz autora, na predstavljanju su govorile  urednica Ivana Levak ispred izdavača Školske knjige i poduzetnica koja je prva provela BOOM model u svom poduzeću Martina Drezga.

„Kad razmišljam o zadnjih 13 godina, to je bila robija. Pozitivna robija, ali robija. Došlo je bilo vrijeme da odgovornost prijeđe i na druge ljude. BOOM je donio puno strukture i odgovornosti pojedinca te razmjene informacija koja je do tada nedostajala. Danas je Drezga strukturirana, organizirana i procesno posložena tvrtka. Ako ja odem, ona nastavlja živjeti i dalje“, naglasila je Drezga.


Pročitajte više: Što čitati? 5 knjiga po preporuci Ane Keglović Horvat


Danas, u izazovnim vremenima pandemije koja je utjecala na naš svakodnevni život, a izuzetno utječe i na gospodarstvo, važnije je nego ikada propitati postojeće modele upravljanja te pronaći način kako unaprijediti poslovanje i opstati na tržištu. Sektor malih i srednjih poduzeća, kojem je ova knjiga namijenjena, okosnica je svakog gospodarstva pa tako i hrvatskog, a koji zapošljava gotovo tri četvrtine svih zaposlenih.

Jedna WiA članica ima priliku osvojiti ovu knjigu, sve informacije dostupne su u Facebook grupi Women in Adria članice.

Foto: PR

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

pretty privilege

Pretty privilege – Lijepim ljudima životni je put popločen zlatom?

Pojam pretty privilege vjerojatno je dobro poznat svima. Odnosi se prilike u životu, poslovne i privatne, koje u većoj količini dobivaju...
- Advertisment -