Božićne čestitke kojima ćete se ove godine istaknuti u moru SMS-ova i mailova!

Čestitke su nekako postale klišej. Često kažemo “sretan rođendan” ili “sretan Božić” bez da uopće razmislimo što to nekome zaista želimo. Isto je i onima kojima smo čestitali, automatski će reći “hvala” ili “također” i tu završava komunikacija, kao da se nije ni dogodila. Želimo li nekoga doista oduševiti i pokazati mu koliko nam znači u ovo blagdansko vrijeme, tu su personalizirane božićne čestitke! Donosimo nekoliko ideja kojima ćete nekome zaista poželjeti i učiniti ovaj Božić sretnim.


Pročitajte više: Snaga dobre poruke je snaga dobre komunikacije


Božićne čestitke za poslovne partnere

Najljepše stvari su i dalje besplatne. Zato je najbolja čestitka ona osobna i iskrena, od srca. Posebice u ovo neizvjesno doba, najviše se cijeni ljudskost, stvarna briga i odgovornost. Poduzetnica Kata Barišić savjetuje: “Najprije platite na vrijeme svoje račune, ispoštujte sve dogovore i obveze i onda nazovite osobno telefonom (ne mailom) poslovnog partnera i recite hvala na suradnji, hvala što postojiš. Upitajte ga treba li mu išta i pokažite da ste tu za njega. To se cijeni. I još uvijek je besplatno. A tako dragocjeno.”

Personalizirane čestitke u obliku slatkiša ili boce vina

Besplatne verzije uvijek su divne, no čestitke koje će poslovne partnere oduševiti su upravo one personalizirane čestitke. Dragoj osobi ili poslovnom partneru možete naručiti personaliziranu čestitku s njegovom slikom, logom ili porukom u obliku slatke čokolade, bombonijere ili boce vina s porukom. Originalno, zar ne?

Elektronska čestitka

Naša članica i marketinška stručnjakinja Edita Gombović predlaže da su, raspolažete li malim budgetom, najbolje rješenje elektroničke čestitke. Elektronsku čestitku možete napraviti u obliku videa ili kao sliku (jpg). Jeftinije se u odnosu na tiskane čestitke za čiju izradu trebate angažirati dizajnera koji će napraviti idejno rješenje i pripremu za tisak, tiskaru koja će otisnuti čestitke i na kraju trošak poštarine.

Elektronske čestitke su jeftinije, a primjena im je višestruka:

  • Možete ih poslati putem emaila
  • Objaviti na vašim društvenim mrežama
  • Na vašoj web stranici
  • Na osobnom LinkedIn profilu
  • Na YouTube kanalu gdje mogu ostati zauvijek
  • Poslati ih na sve vaše kontakte putem WhatsAppa ili neke druge aplikacije za slanje poruka

Klasična, a personalizirana!

Maja Kauzlarić iz Cvijet Kreative smatra da su personalizirane čestitke s godinama postale rijetkost, a da su uvijek odavale poštovanje kao poseban znak pažnje.


Pročitajte više: Zašto ove godine trebate ručno napisati novogodišnje čestitke?


“Lijepo je vidjeti da ste za nešto zaista izdvojili vrijeme i dali sebe, da nije jedna obična čestitka poslana na sve adrese već da ipak ima u njoj i dio vas i dio njih”. Maja tako predlaže da čestitku napišete ručno i obratite se osobno svom poslovnom partneru s kojim ste gradili suradnju, surađivali na zajedničkim projektima i ako si date malo truda, napišite zahvalu baš njima.

“Da biste došli do prave zahvale, to znači da ih cijenite zbog svega što oni jesu. A s obzirom na to da nažalost mnogi danas zbog manjka posla imaju više vremena nego inače u ovo doba godine, ovako utrošeno vrijeme je možda i najljepši dar nekome”.

Čestitka s logotipom vaše tvrtke

Vaš logotip je važan na mnogo razina, no, jeste li razmišljali o tome da ga uvrstite u središnji dio vaše personalizirane blagdanske čestitke? Zaigrajte se i uz klasične božićne i zimske motive kombinirajte oblike i boje svoje marke.

Jedno je sigurno: primatelji će točno znati od koga je ova čestitka!

Šaljive čestitke ovisno o zanimanju

Jesu li vaši poslovni partneri fitness treneri? Napravite personalizirane čestitke djedice kako diže utege na kojima su snobovi. Pripada li zanimanje vaših partnera IT sektoru? Djedica zna biti udubljen u laptop! Ove šaljive božićne čestitke sigurno će donijeti radost vašim poslovnim partnerima. Neka vam mašta proradi!

Foto: Pixabay, privatna arhiva

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

Medicinska pedikura: I stopala trebaju pravilnu njegu

Ljeto je pred vratima i sve više nosimo laganu i otvorenu obuću i odjeću. S višim temperaturama treba uskočiti u ljetne...
- Advertisment -