Božićne čestitke kojima ćete se ove godine istaknuti!

Čestitke su nekako postale klišej. Često kažemo “sretan rođendan” ili “sretan Božić” bez da uopće razmislimo što to nekome zaista želimo. Isto je i onima kojima smo čestitali, automatski će nam reći “hvala” ili “također” i tu završava komunikacija. Baš kao da se nije ni dogodila. Želimo li nekoga doista oduševiti i pokazati mu koliko nam znači u ovo blagdansko vrijeme, tu su personalizirane božićne čestitke! Donosimo nekoliko ideja kojima ćete nekome zaista poželjeti i učiniti ovaj Božić sretnim.

Božićne čestitke za poslovne partnere

Najljepše stvari su i dalje besplatne, bez sumnje. Zato je najbolja čestitka ona osobna i iskrena, od srca. Bez obzira na doba godine, ali još više u blagdansko vrijeme, najviše se cijeni ljudskost, stvarna briga i odgovornost.

Stoga poduzetnica Kata Barišić savjetuje: “Najprije platite na vrijeme svoje račune, ispoštujte sve dogovore i obveze i onda nazovite osobno telefonom (ne mailom) poslovnog partnera i recite hvala na suradnji, hvala što postojiš. Upitajte ga treba li mu išta i pokažite da ste tu za njega. To se cijeni. I još uvijek je besplatno. A tako dragocjeno.”


Pročitajte više: Zašto ove godine trebate ručno napisati novogodišnje čestitke?


Personalizirane božićne čestitke u obliku slatkiša ili boce vina

Besplatne verzije uvijek su divne, no čestitke koje će poslovne partnere oduševiti su upravo one personalizirane čestitke. Dragoj osobi ili poslovnom partneru možete naručiti personaliziranu čestitku s njegovom slikom, logom ili porukom u obliku slatke čokolade, bombonijere ili boce vina s porukom. Originalno, zar ne?

Elektronska čestitka

Naša članica i marketinška stručnjakinja Edita Gombović predlaže da su, raspolažete li malim budžetom, najbolje rješenje elektroničke čestitke. Elektronsku čestitku možete napraviti u obliku videa ili kao sliku (jpg). Jeftinije su u odnosu na tiskane čestitke za čiju izradu trebate angažirati profesionalnog dizajnera koji će napraviti idejno rješenje i pripremu za tisak, tiskaru koja će otisnuti čestitke i, na kraju, trošak poštarine.

Elektronske čestitke su neusporedivo jeftinije, a njihova je primjena višestruka:

  • Moguće ih je poslati putem emaila
  • Možete ih objaviti na vašim društvenim mrežama
  • Objavite ih na svojoj web stranici
  • Na osobnom LinkedIn profilu
  • Na YouTube kanalu gdje mogu ostati zauvijek
  • Poslati ih na sve vaše kontakte putem WhatsAppa ili neke druge aplikacije za slanje poruka

Klasična, a personalizirana čestitka!

Maja Kauzlarić iz Cvijet Kreative smatra da su personalizirane čestitke s godinama postale prava rijetkost, ali da su uvijek odavale poštovanje kao poseban znak pažnje prema osobi koja ih prima.


Pročitajte više: Ručno pisane čestitke za Božić: Zašto posegnuti za klasikom kad je digitalno brže


“Lijepo je vidjeti da ste za nešto zaista izdvojili vrijeme i dali sebe, da nije jedna obična čestitka poslana na sve adrese već da ipak ima u njoj i dio vas i dio njih”. Kauzlarić iz tog razloga predlaže da čestitku napišete ručno i obratite se osobno svom poslovnom partneru s kojim ste gradili suradnju, surađivali na zajedničkim projektima i ako si date malo truda, napišite zahvalu baš njima.

“Da biste došli do prave zahvale, to znači da ih cijenite zbog svega što oni jesu. A s obzirom na to da nažalost mnogi danas zbog manjka posla imaju više vremena nego inače u ovo doba godine, ovako utrošeno vrijeme je možda i najljepši dar nekome”.

Čestitka s logotipom vaše tvrtke

Vaš logotip je važan na mnogo razina, no, jeste li razmišljali o tome da ga uvrstite u središnji dio vaše personalizirane blagdanske čestitke? Zaigrajte se i uz klasične božićne i zimske motive kombinirajte oblike i boje svoje marke.

Jedno je sigurno: primatelji će točno znati od koga je ova čestitka!

Šaljive čestitke ovisno o zanimanju i interesima

Božić je odlično vrijeme za smijeh, nije li? Nasmijte primatelje duhovitim čestitkama krojenima baš za njih.

Jesu li vaši poslovni partneri fitness treneri? Napravite personalizirane čestitke djedice kako diže utege na kojima su sobovi.

Pripada li zanimanje vaših partnera IT sektoru? Djedica može biti udubljen u laptop!

Vaši su prijatelji ljubitelji latinoameričkih plesova? Neka djedica i njegova voljena baka zaplešu salsu!

Ljubitelje Gospodara prstenova bez sumnje će oduševiti hobit djedica koji nosi prsten u Mordor.

Ove šaljive božićne čestitke sigurno će donijeti radost vašim poslovnim partnerima. Neka vam mašta proradi!

Foto: Pixabay, privatna arhiva

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

retinol

Retinol – ovaj sastojak sve je veći hit u njezi kože

Retinol je sastojak o kojemu se već godinama priča. Sve više proizvoda na policama sadrži retinol, a svaki novi nestane s...
- Advertisment -