Zašto ove godine trebate ručno napisati novogodišnje čestitke?

Približavamo se najčarobnijim danima u godinu, a to znači da ćemo dobiti i poslati brojne čestitke poslovnim partnerima, prijateljima i obitelji. Većina nas zbog gužvi tijekom blagdana pošalje generičku čestitku za Božić, a ponekad se Nove godine ni ne sjetimo. Međutim, zašto ove godine ne biste napravili nešto novo? Pošaljite ručno napisane novogodišnje čestitke svojim poslovnim partnerima.


Pročitajte više: Snaga dobre poruke je snaga dobre komunikacije


Iako se to čini kao još jedan zadatak na vašoj već ionako predugoj to-do listi, novogodišnje čestitke ne moraju to biti. Goran Blagus, vlasnik Business klinike, objasnio je zašto generičke čestitke ne trebaju biti vaš odabir.

“Šaljete ove godine novogodišnje čestitke? Hoće li to biti neke fora sličica, grafika, poruka iskrenih želja i sve ćete to na kraju frknuti kroz personaliziranu MailChimp kampanju? Odlično. Takvom aktivnošću bit ćete još jedan od tisuće i tisuće ljudi/firmi koji rade jednu te istu stvar”, otkrio je Goran, drugim riječima, vaša će čestitka završiti u virtualnom smeću vrlo brzo, neće biti zapažena i vjerojatno ćete samo izgubiti vrijeme na njezino kreiranje.

Ručno napisane novogodišnje čestitke ostavljaju jači dojam!

Goran preporučuje da vaše novogodišnje čestitke ovaj put budu u papirnatom obliku koje će ostaviti dojam na one koji će ju dobiti.

“A što kažete na papirnatu, ma što papirnatu, već OPIPLJIVU čestitku, zahvalnicu ili što nešto slično?

Nemojte zaboraviti kako mi ljudi imamo više osjetila kroz koje primamo informacije, a oči nisu jedini kanal. Kontakt s istom informacijom na dva i više osjetila daje puno bolji rezultat i ugodno djeluje na široki spektar emocija. Jedno je pročitati e-mail čestitku, a drugo je kad tu istu čestitku osjećate pod prstima i “čitate” je s tim istim prstima isto onako kako je čitate i očima. Ako još uz to uključite i nos, tj. osjetilo mirisa. Efekt je trostruko jači od jednog e-maila u kojem kao i tisuće drugih želite sve najbolje te navedete da 2021. mora biti bolja od 2020.”, istaknuo je Goran.

Mnogi ne shvaćaju koliko je moćna izvanmrežna komunikacija s poslovnim partnerima i koliko bi njihove veze mogle biti jače ako na staromodan način održavaju kontakte. Iako e-mail i društvene mreže olakšavaju slanje blagdanskih čestitki, ove su metode prilično neosobne. Fizička čestitka ima potpuno drugačiji učinak na primatelja.

Vizualno privlačna karta s iskrenom porukom lako može postati dio čovjekova doma ili ureda i poslužiti kao stalni podsjetnik na pošiljatelja.

Foto: Unsplash/Annie Spratt, Business Klinika

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

pita s trešnjama

Pita s trešnjama: neodoljiv desert idealan za ljetne dane

Sezona je trešanja, a ovo omiljeno ljetno voće daje poseban štih i okus svakom desertu. Nećemo vas ostaviti bez ukusnog recepta...
- Advertisment -