Koje božićne dekoracije su najveći hit ove godine?

Bliži nam se najljepše doba u godini, Božić, a to znači da je vrijeme i da pripremite božićne dekoracije. S obzirom na to da nam je ova godina donijela brojna neugodna iznenađenja, neka Božić i vrijeme koje dolazi bude ispunjeno čarolijom ukrasa.


Pročitajte više: Divni božićni aranžmani za blagdansko vrijeme koje dolazi


Kombinirajte više zasebnih stilova!

Stručnjakinja za uređenje interijera i organizaciju evenata Maja Kauzlarić iz tvrtke Cvijeta Kreativa, otkrila nam je kakvi su trendovi hit ove godine kad su u pitanju božićne dekoracije.

“Trendovi u božićnom uređenju kroz godine su se mijenjali i čini se kao da se sve više nekada zasebni stilovi danas kombiniraju u gotovo nespojivim kombinacijama. Od natur aranžmana do kiča, ove godine zaslužujemo spojeve nespojivog, možda napokon shvaćajući da je sve to uredu i baš kako treba biti, dok je ljubavi, zdravlja i radosti.”

Zbog toga vrlo lako možete kombinirati razne vrste borova, lux kuglice i božićne zvijezde, predivne ruže u svim bojama, grane pampasa (bojanih ili natur). “Svaki od tih detalja ima svoj poseban šarm i može se kombinirati u toliko stilova, a ljubitelji orašara svaku će od tih kombinacija znati dodatno obogatiti ovom figurom koja čak i sama za sebe kazuje da se Božić bliži.”

Ako je moguće ukrasiti visećim dekoracijama i lijepim kuglicama neki luster ili lampu (pod uvjetom naravno da je dozvoljeno i sigurno), možda čak i prozor, to će sigurno promijeniti vizuru i unijeti dašak promjene u prostor, a osjećat ćemo se kao da smo u dom unijeli dio nekog časopisa.

“Što god odabrali, jednostavnost ili kič, važno je da se vi i vaši najmiliji s time dobro osjećate i da uživate u danima koji dolaze.”  


Pročitajte više: 4 detalja koja će u vašem domu stvoriti pravu božićnu atmosferu!


Jelku okitite točno onako kako vam odgovara

Dizajnerica cvjetnih aranžmana Monika Fulir, iz tvrtke Fulir Design, potiče nas da u 2020. godini očekujemo neočekivano. “Kićenje bora tradicionalno je bilo rezervirano za Badnjak, a ove godine prateći trendove proširili smo blagdanski duh u svom domu i nadovezali se na jesenske dekoracije. Dekoracije ove godine nisu izrazito božićne, nego u njima možemo uživati cijelu godinu. Na velika vrata ulaze suhe cvjetne dekoracije, prvenstveno pampas trava, koje kombiniramo s tradicionalnim božićnim simbolima poput još uvijek popularnih orašara, patuljaka, gnomova.”


Pročitajte više: Tri neobična mjesta u kući za vaše božićno drvce


Takvi su trendovi i ekološki održivi, a zbog toga su izrazito popularne i papirnate dekoracije koje lako možemo sami izraditi i imati zabavu za cijelu obitelj. “Recikliranje je IN te često posežemo za materijalima iz starih božićnih kutija, koje smo čuvali dugi niz godina i svaki taj predmet ima veliku ne samo materijalnu vrijednost, nego onu nemjerljivu novcem i vraća nas u djetinjstvo i vremena kada smo slavili Božić sa svojima najbližima. Prateći aktualnu situaciju mnogi će blještavilo i raskoš zamijeniti cozy atmosferom koju lako možemo postići mirisnim, ove godine rustikalnim svijećama, lampicama svuda i svagdje, toplom dekicom i jelkom okićenom na drugačiji način, točno onako kako nama odgovara, jer ove godine ipak najviše vremena provodimo u vlastitom domu.”

Foto: Cvijet Kreativa, Fulir Design  

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

- Advertisment -