Zagrebačka škola u kojoj njeguju mindfulness i holizam od jeseni otvara i srednju školu

Međunarodna osnovna britanska škola Bright Horizons početkom ove školske godine u Hrvatskom narodnom kazalištu proslavila je desetu godišnjicu postojanja te je tom prilikom ravnateljica i osnivačica škole Milena Prodanić Tišma najavila otvorenje srednje škole.

“Kroz godine smo uspjeli formirati zajednicu učitelja i stručnih suradnika koji prepoznaju i vjeruju u istu viziju škole, pristupu odgoja i obrazovanja te smo jedni drugima podrška unutar našeg internog sustava. Puno radimo na stručnom usavršavanju koje se provodi kontinuirano”, rekla je Prodanić Tišma.

Jedni od najboljih u svijetu

Svake godine u školi iznova evaluiraju postignute ciljeve te je ona, kao ravnateljica, izrazito ponosna na rad svojih kolega koji svojim svakodnevnim radom, holističkim pristupom obrazovanja njihovih učenika te svojim zalaganjem čine pomake u njihovom odgoju i obrazovanju.

torta Bright Horizons

“Vjerujem da roditelji koji se odlučuju za našu školu prepoznaju našu viziju odgoja i obrazovanja u kojoj učenike pripremamo da u budućnosti postanu aktivni sudionici društva, koji su svjesni svojih prava, ali isto tako i odgovornosti. Iz tog razloga odlučili smo ponuditi nastavak odgoja i obrazovanja i ponuditi vertikalu kroz srednju školu”, istaknula je.

Škola je do sada prepoznata i na pozornici svjetskog obrazovanja. Tako je proglašena za najbolju privatnu školu prema Look up registru koji se sastoji od 5000 škola iz cijelog svijeta. Također su i finalisti u izboru za najbolju Wellbeing školu koju je organizirao TES. U sam izbor uključene su i eminentne organizacije BSME (British Schools in the Middle East), COBIS, (Council of British International Schools), ECIS (The Education Collaborative for International Schools), FOBISIA (Federation of British International Schools in Asia), te IB (International Baccalaureate).


Pročitajte više: U njezinoj školi djeca dan započnu plesom, a svakog ponedjeljka dijele nagrade


Srednja škola Bright Horizons započinje s radom u rujnu

Kako bi omogućili kontinuitet odgoja i obrazovanja odlučili su se na otvorenje britanske međunarodne srednje škole. Škola je već odobrena od Ministarstva obrazovanja i počet će s radom u rujnu. Unutar škole učenici će imati mogućnost nastaviti se školovati i steći međunarodne diplome IGSCE i A levels. To će im otvoriti vrata studiranja u inozemstvu bez gubljenja prava studiranja u Hrvatskoj. Škola je također članica i COBIS udruženja. Škola će od jeseni nuditi Cambridge program. Bit će član Cambridge Assessment International Education.

Škola je to u kojoj se njeguje multikulturalnost, rad na vještinama i učenički razvoj kao cjelovite osobe. Škola također pristupa u globalnu zajednica Cambridge škola od gotovo milijun učenika u više od 10.000 Cambridge škola u 160 zemalja koje koriste međunarodne kvalifikacije priznate od strane sveučilišta i poslodavaca diljem svijeta. Cambridge programi inspiriraju studente da vole učiti, pomažući im u otkrivanju novih sposobnosti i šireg svijeta.

“Našim učenicima želimo pomoći u razvoju vještina koje su im potrebne za život”, rekli su iz škole.

Bright Horizons srednja britanska škola bit će na adresi Harambašićeva ulica 19. Osnovna škola i dalje će djelovati na adresi Sveti Duh 122.

“Trenutno upisujemo učenike za prvi razred srednje škole i veselimo se novom početku”, poručili su iz škole.

Foto: Bright Horizons

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

orka grupa

Povezali se Fisherija, the meat, Wine&Friends i Mesoprerada

Dobro poznata društva Bosnić, Fisherija, Slavonica i LU-MA Ekskluziv povezali su se u ORKA Grupu kako bi zajednički osnažili tržišnu poziciju...
- Advertisment -