Čestitke za rođendan: kako ispisati prikladne želje za svaku priliku

Zapakirali ste poklon i sve što još morate napraviti kako biste upotpunili dar je napisati dobru čestitku za rođendan, no upravo tu počinju prave glavobolje. Prazan papir gleda u vas i ne znate što biste ispisali da pokažete osobi da ona ima važno mjestu u vašem životu. Treba vam nešto više od Sretan rođendan! Želim da ti se ostvare sve želje i snovi. 

Što napisati u čestitkama za rođendan? Kada je u redu pisati šaljivim tonom i kako pristupiti pisanju čestitki za osobe koje još ne poznajete dovoljno dobro? Ako još nemate čestitku na kojoj ćete ispisati svoje želje, kako odabrati pravu čestitku za osobu kojoj je rođendan?

Što napisati u čestitke za rođendan za osobe koje dobro poznajete?

Poruka ovisi o tome u kakvom ste odnosu sa osobom koja slavi rođendan. Ako je riječ o prijateljici, partneru ili braći i sestrama s kojima ste bliski, znači da dobro poznajete osobu i čestitku možete obogatiti s malo humora, mudrosti ili sentimentalnim željama. Poput dara koji ste kupili koji pokazuje da znate što osoba želi i da je slušate kroz godinu, u čestitki naglasite što biste željeli da osoba postigne u nadolazećoj godini s obzirom na njihove aspiracije, odnosno dugoročne ciljeve koje su izrazili da bi željeli postići.

Najbolje čestitke su iskrene i jednostavne. Uz uobičajenu poruku Sretan rođendan i sve najbolje, možete dodati citate iz knjiga, filmova ili serija koje osoba inače prati. Primjerice, fanovima Zvjezdanih staza možete poželjeti da “žive dugo i uspješno”. Možete odabrati i dulji citat njihovog omiljenog pjesnika ili pisca. Na primjer, za rođendanske želje je prikladan ovaj citat pisca Neila Gaimana: “Neka ti nadolazeća godina bude ispunjena magijom i snovima i dobrim ludostima. Nadam se da ćeš čitati dobre knjige i ljubiti osobu koja smatra da si divna. I nemoj zaboraviti kreirati umjetnost – piši, crtaj, gradi, pjevaj ili živi na svoj jedinstven način. Nadam se da ćeš iduće godine iznenaditi samu sebe.”


Pročitajte više: Tražite rođendanski poklon za prijateljicu? Ovo su naši favoriti!


Čestitke za rođendan za osobe koje ne poznajete jako dobro 

Za poslovne partnere, kolege i nove prijatelje o kojima još ne znate puno, sadržaj čestitke za rođendan će izgledati malo drukčije. Čestitka će biti više formalna i srdačna, ali bez šala kako ne biste uvrijedili slavljenika i narušili odnose koji se tek grade i za koje želite da ostanu na profesionalnoj razini.

Za klijente, poslovne, kolege i poznanike najbolje se držati kratkih čestitki za rođendan. Slanje čestitke je gesta kojom pokazujete da vam je stalo do partnerskog odnosa i da niste zaboravili na njihov rođendan. Na primjer: 

Danas je Vaš dan. Nadam se da ćete uživati u njemu. 

Želim Vam najbolji rođendan i puno uspjeha u poslovanju. 

Sretan rođendan, želim da Vam iduća godina bude ispunjena srećom.


Pročitajte više: Sharon Stone, žena koja se ne boji starenja slavi 63. rođendan!


Kakav dizajn čestitke za rođendan odabrati?

Čestitka može biti i jednostavni presavijen papir ispisan lijepim željama, čestitka kupljena u dućanu ili čestitka koju ste napravili kod kuće. Slično kao za sadržaj, dizajn i motivi koji se nalaze na rođendanskoj čestitki trebaju biti pažljivo birani s obzirom na osobnost i vezu kakvu imate sa slavljenikom. Za prijatelje je u redu odabrati smiješne motive poput memeova ili slika životinja, ali za klijente je bolje odabrati minimalistički dizajn koji iscrtava linije dara ili svjećica za rođendan. 

Dizajn bi trebao i pratiti sam sadržaj čestitke. Ako je poruka kratka i slatka, dizajn može biti nešto kompleksniji i vizualno zanimljiviji. Za dulje i sentimentalne rođendanske želje, prikladan je jednostavan dizajn koji ne odvraća pozornost od teksta. Za dizajn koji je nešto kompliciraniji poput 3D ili origami čestitke, dovoljno je samo izraziti “Sretan rođendan” slavljeniku.

Foto: Canva

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

- Advertisment -