Mediacor već godinu dana radi samo četiri dana u tjednu, kako su to uspjeli?

U digitalnoj agenciji Mediacor već godinu dana rade samo četiri dana u tjednu i bez prekovremenih sati, čime su postali prva hrvatska marketinška agencija koja aktivno primjenjuje četverodnevni radni tjedan. Tim povodom popričali smo s direktoricom agencije, Aleksandrom Đermanović te dva Account Managera, Dinom Zastavniković i Anom Mirko.

Povezano:

Aleksandra, zašto ste se odlučili na uvođenje četverodnevnog radnog tjedna?

Posao u kreativnoj industriji ispunjava i zabavan je, ali je često radno intenzivan. Previše prekovremenih sati, rad vikendom i kontinuirana dostupnost putem digitalnih kanala imaju velik utjecaj na zdravlje i osobne odnose što je, u konačnici, neodrživo ako želite istovremeno imati i kvalitetan obiteljski život, ali i zdravu radnu atmosferu u uredu. Iz tih razloga sam odlučila probati uvesti četverodnevni radni tjedan kako bi isprobali i vidjeli hoćemo li biti i poslovno i privatno zadovoljniji. Općenito smo napravili dosta veliki zaokret te prošli jednogodišnji proces prilagodbe kojeg smo detaljno opisali na blogu.  

Idu li ambicija i 4-dnevni radni tjedan zajedno?

Vjerujem da svatko, u nekom trenutku, krene težiti pronalasku balansa. No ukoliko želite izgraditi nešto konkretno naravno da trebate uložiti iznimno puno vremena, truda i energije u posao. To se ne može napraviti u samo 4 dana već zahtijeva i prekovremene i rad vikendima i podređivanje drugih aspekata života cilju kojeg želite postići. Ali kad dođete do točke kada ste zadovoljni s postignutim, onda se možete posvetiti kvaliteti života te održavanju postojećeg stanja. Naravno, ako to želite. Ako želite i dalje rasti i razvijati poslovanje i to je sasvim legitimno i opravdano. Svatko od nas ima svoju viziju kako želi voditi vlastiti život.

Na koji način ste to klijentima komunicirali i kako su oni to prihvatili?

Promjene smo uvodili postepeno. Prvo smo zadatke koje su imali rok dostave petkom, pomaknuli na četvrtak ili na ponedjeljak (ovisno o zahtjevima individualnog klijenta) te malo pomalo navikavali klijente na novi radni model. Svi klijenti su promjene prihvatili dosta dobro.

Dina i Ana, molim vas predstavite nam se te navedite za što ste zadužene u digitalnoj agenciji?

Dina: Nas dvije smo Account Manageri, odnosno kako nam email potpis kaže: Master of disaster.

Ana: Zadatak nam je gasiti vatre, koordinirati komunikaciju između klijenata i naših kreativaca kako bi uspješno proveli dogovorene strategije i projekte.

Dina: U principu mi se nekako brinemo da su klijenti za koje smo zadužene zadovoljni, da je sve riješeno u roku, radimo procjene troškova, ponude, brinemo se o našem timu…

Ana: … Iliti jack of all trades. Ako te zanima što se događa u uredu, kvartu, gradu ili na 3. kamenčiću od Sunca jedna od nas dvije će to znati sigurno.

Kad se spomenula mogućnost uvođenja neradnog petka, što ste prvo pomislile? Kako ste reagirale?

Ana: Pomislila da je to trik pitanje. Nakon čega sam accountovski zavrtila priču u smjeru – pa ukoliko se smatra kako to neće naškoditi našem poslovanju, prosperitetu i uspješnosti, ja sam za. 

Dina: Iskreno, u to doba sam već skakala od sreće! Kad mi je Aleksandra pristupila i pitala što mislim o toj ideji već sam znala da se ne radi o zezanciji. Sama mogućnost slobodnog petka kao ideja mi je bila – nevjerojatna.

Ana: Da, kad sam shvatila da je to stvarno ozbiljna mogućnost odmah sam počela sanjariti o tome što ću raditi petkom.

Na koji način vam je neradni petak promijenio odnos prema poslu? 

Ana: Idem na posao odmorna. Ne znam kako to najbolje objasniti, ali znate onaj osjećaj u nedjelju ‘gdje mi je prošao vikend’? Toga više nema. Cijeli setup u glavi se promijenio, ponedjeljak je samo neki dan u tjednu, a tjedan ne provodiš u iščekivanju petka.

Dina: Nego četvrtka! U principu baš to, znaš da je četvrtak zadnji dan i prema tome se ravnaš, radiš to-do liste, planiraš što ćeš i kada ćeš. Raspored posla je identičan, samo ga spakiraš u 4 dana. Ali meni je osobno ta psihologija nevjerojatna. Mi smo već razgovarali o nekim perkovima koje bi mogli uvesti kada je Aleksandra došla s ovom idejom. Doslovno se u toj sekundi osjetiš – čovjekom jer je nekoga do ove mjere briga za tvoj život i sreću. To je loyalty koji ne možeš kupit ičime.

Ana: I koliko god smo bili organizirani prije, ova sad organizacija je skroz drugi nivo. Istovremeno -cijela agencija je puno povezanija i svjesniji smo jedni drugih u smislu da svi radimo na tome da svi budu gotovi s poslom u četvrtak popodne. 

Na koji vam je način promijenio odnos prema drugim dijelovima života?

Ana: Iako će ovo možda zvučati čudno – fokusiranija sam na sebe, na obitelj i kroz ostvarenje u tim životnim aspektima – ali i na posao. Vjerojatno je to zbog toga što konačno uopće možemo pričati o balansu između posla i privatnog života. Da se razumijemo, stresa ima i uvijek će ga biti, ali ga sada možeš na puno zdraviji način procesuirati i izbaciti do ponedjeljka kroz bavljenje drugim stvarima koje voliš.

Dina: Apsolutno se slažem. Oduvijek sam tip koji se voli baviti svime i svačime i iako stvarno volim svoj posao, volim i druge segmente svog života. Kako se sada više uspijem baviti i tim off-duty stvarima puno sam smirenija. Stvarno je nevjerojatno kad to krene, prvo si misliš: hm, petak free, mogu to i to i to i to… Doslovno cijelu to-do listu privatnih obveza koje nisi stigao napravit u zadnjih 6 mjeseci probaš zgurati u 1 petak, jer ti ne sjeda da nije jedini, nego samo jedan od mnogih slobodnih. I onda kad ti to sjedne imaš onaj wow efekt. Kad znaš da si u petak riješio obveze, u subotu si na primjer otišao na izlet i dođe nedjelja. Reakcija je – „hm, čekaj, što je sad ovo“. 😃

Ana: Meni se događalo da petkom sjedim u šoku i ne znam s čim krenuti. Svjestan si da imaš slobodan dan, ali toliko si dugo odgađao sve stvari s kojima si se htio baviti da sada kada imaš vremena ne znaš s čim bi krenuo. I nije ti uopće jasno koliko je to vremena, cijeli ekstra neradni dan. Dugi vikend svaki vikend.

Dina: Da, i to naučiš cijeniti više od ičega. Nema tog nekog grča, žurbe, jurnjave. Stigneš odmoriti i tijelo i psihu.

Ana: Rekla bih da nam nije čak promijenio odnos prema drugim dijelovima života koliko je te dijelove uopće učinio ravnopravnim s poslom. 

Dina: Ja bi čak otišla toliko daleko da bi rekla da nam je druge dijelove života učinio mogućima. Barem meni.

Što najčešće radite na neradni petak? 

Dina: Bavim se agilityjem, imam 3 psa od kojih su dva u aktivnom treningu. Tako da sam petkom obavezno ili na terenu na treningu ili negdje na natjecanju. Osim toga petak s obzirom da je radni dan, najčešće provedem u nabavci i/ili pospremim stan tako da mi je vikend baš skroz off od svih tih obaveza koje su inače opterećivale subotu.

Ana: Moji slobodni dani su svi prilično slični. Petak volim potrošiti na naganjanje banaka, pošta i tih institucija jer je manja gužva i ne moram žuriti. Isto obavim nabavku, a nerijetko odem i kod dečka u posjetu. Ukratko – uživam.

Mislite li da se neradni petak može primijeniti i na druge industrije? Koje bi to industrije bile?

Ana: Znamo da se može. Onima koji tvrde da su preveliki ili im klijenti do ne bi dozvolili savjetujem da proguglaju Microsoft u Japanu. Ako je moguće u tako velikim sustavima povećati produktivnost zahvaljujući jednom slobodnom danu više, vjerujemo da se može u i Hrvatskoj. 

Dina: Slažem se. Općenito se vodim time da svaki problem ima rješenje, a po meni – zamor zaposlenika i njihovo privatno nezadovoljstvo je problem i zaposlenika i poslodavca jer dovodi do neproduktivnosti. Slobodni petak je rješenje, dokazalo se ne samo kod nas, nego u mnogim tvrtkama koje su implementirale ovakav sustav.

Ana: Ne samo petak, to može biti i ponedjeljak, potpuno nevažno. Poanta je 4:3 odnos radnih i slobodnih dana.

Dina: Iskreno vjerujem da većina poslodavaca to može implementirati i zaposlenici i klijenti bi se naviknuli. Drugo je kad želite zatvoriti dućane nedjeljom pa to kolektivu ne odgovara jer su eto nedjeljom navikli otići u shopping. Ovdje bi zaposlenici mogli imati neradni dan, za što vjerujem da bi svi digli ruku u zrak. Naravno, ako im ne smanjujete plaću, a slobodni petak ne znači da rade 15 sati dnevno 4 dana tjedno.

Ana: Da, to je ono što nas najčešće pitaju. Koliko onda svaki dan moraš raditi i je li ti se plaća smanjila. Nije.

Što biste preporučile poslodavcima koji razmišljaju o neradnom petku no još se nisu odvažili na taj korak?

Ana: Testirajte. Možda vama ne odgovara petak nego ponedjeljak. Mi smo imali uspješnu fazu testiranja prije nego li smo uveli ovaj sustav. Prvi mjesec smo imali 1 slobodan petak, drugi mjesec 2 petka i tako dalje. Vi najbolje znate kako vaše poslovanje funkcionira i kako to možete prilagoditi svojim potrebama.

Dina: Sigurno postoji način. Odradite pripremu sa zaposlenicima, objasnite kako je ovo test koji može ili ne mora uspjeti te obavezno dogovorite s klijentima izvedive rokove. To je izrazito važan korak u cijeloj priči, jer ako skačete na svaku stvar i pokušavate je riješiti u roku od 4 sata onda će vam ovo teško uspjeti.

Ana: Taj period je kod nas prošao prilično glatko, baš zato što klijenti našu odsutnost nisu doživjeli kao kašnjenje niti se to odrazilo na ikakve rezultate.

Dina: Upravo zbog toga je to dobra ideja – ljudi će odraditi svoje, čak i bolje nego do sad, klijenti će dobiti što im je potrebno i to u roku. Jedina razlika je što ćete imati tim pun zadovoljnih ljudi. 

Foto: Mediacor

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

Biocrystal

Hrvatska inovacija Biocrystal osvojila prestižnu nagradu na jednom od najznačajnijih sajmova...

BC TECH kompanija dobitnik je godišnje nagrade “20 PLUS 20” za svoj proizvod Biocrystal®, a koju dodjeljuje jedan od najznačajnijih sajmova...
- Advertisment -