Kako organizirati tjedan u 20 minuta?

Nakon neuspješnog pokušaja kreiranja vlastite modne linije Erin Condren našla se u nezavidnoj situaciji. S tek rođenim blizancima i hipotekom, morala je smisliti alternativu jer suprugovi prihodi nisu bili dovoljni. Sada je organizacija tjedna njezina specijalnost!

Ono što je započelo kao hobi – pravljenje notesa za rođendanske poklone prijateljima – pretvorilo se u višemilijunski posao. Erin Condren je osnovala istoimenu tvrtku koja se bavi proizvodnjom i prodajom planera, rokovnika i drugih alata za organizaciju.

Sve zapisuje u planer

Tajna njezinog uspjeha je u tome što sve obaveze uvijek zapisuje u planer. “Imam četvero djece. Uz to vodim tvrtku. U mome se životu puno toga događa i ako ne zapišem sve obaveze, često ih zaboravim.”

Povezano: 4 savjeta kako spriječiti zaboravljanje i poboljšati koncentraciju

Za sebe kaže da je osoba koja svemu u planeru dodijeljuje određenu boju. Ljubičastu boju koristi za poslovne sastanke, narančastu za privatne obaveze kao što su manikura, liječnički pregledi i druge osobne stvari. “Imam četvero djece i svako od njih u planeru ima svoju boju. To mi zaista pomaže u organizaciji jer već samim pogledom na boje znam što se događa koji dan.”

Organizacija tjedna ne zahtijeva više od 20 minuta

Ljudi često misle da organizacija tjedna oduzima puno vremena, ali to nije tako. Erin tvrdi da voli nedjeljom ujutro odvojiti 20 minuta, i u tom periodu, dok pije kavu, zapiše sve obaveze koje ju čekaju u sljedećem tjednu. “Postoji nešto u toj olovci i papiru što me čini toliko usredotočenom i produktivnom. Ponekad zapišem stvari nakon što ih napravim, samo da se podsjetim što sam postigla.”

organizacija tjedna

Ključ uspjeha za dobro izbalansiran život i borbu protiv stresa je napraviti plan, ali istovremeno biti i dovoljno fleksibilan da biste se mogli prilagoditi – jer stvari ne idu uvijek po planu.

Važno je biti zahvalan na stvarima koje imamo

U njezinom danu, ističe, vrlo važnu ulogu ima zahvalnost. Svi imamo naporne dane, uključujući i nju, i za te dane ima tzv. dnevnik zahvalnosti. “Držim ga blizu kreveta. Ponekad odvojim nekoliko minuta samo kako bih zapisala stvari na kojima sam zahvalna. Imam zdravu obitelj, krov nad glavom i u tome pronalazim radost.”

Povezano: Najljepši uredski pribor za organizaciju radnog stola

Nađite vremena i za sebe

Koliko god obaveza imali, odvojite neko vrijeme za sebe. Briga o sebi je vrlo važna. To potvrđuje i Erin, koja je u ranoj fazi karijere patila od nesanice i stresa. Naposlijetku su joj dijagnosticirali reumatoidni artritis. “Predugo sam zapostavljala svoje zdravlje jer sam bila zauzeta i sve stavljala na prvo mjesto, te sam kao rezultat toga izgubila pokretljivost jednog zapešća.” I zato slušajte svoje tijelo, brinite o sebi i ne dopustite da vas u tome sprječavaju druge obaveze.

Foto: Instagram (@erincondren)

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

carski porod menstruacija

Kako carski porod utječe na menstruaciju?

Carski rez je medicinski zahvat tijekom kojeg se beba porađa operativnim putem. Za mnoge žene ovakav način poroda je šokantan jer...
- Advertisment -