Novi Citroën C5 Aircross: Potpuna udobnost uz naglašeniji i prestižniji stil

S više od 260 000 prodanih primjeraka C5 Aircross istaknuo se na tržištu kompaktnih SUV-ova zahvaljujući svojoj prostranosti, modularnosti i udobnosti. U ovo je vozilo utkano znanje koje proizlazi iz iskustva u proizvodnji monovolumena, stoga predstavlja istinskog predstavnika marke CITROËN. C5 Aircross predstavlja standard u pogledu praktičnosti te nudi još bezbrižniju vožnju.

Promjene su uglavnom uvedene na prednjem dijelu kako bi se postigao dojam naglašenijeg i dinamičnijeg stila.

Impresivniji, moderniji i prestižniji SUV

Još više strukture i tehnologije

C5 Aircross vizualno je širi i impresivniji, a zakrivljeni oblici ustupaju mjesto strukturiranijim linijama. Prednji dio sada je uspravniji, čime se dodatno naglašava njegov karakter. Pravilne linije i okomita kaskadna konstrukcija doprinose tome da je prednji dio vozila C5 Aircross vizualno veći.

Elegantni LED svjetlosni potpis u obliku slova V, tipičan za novi vizualni identitet marke CITROËN, dobiva 3D efekt zbog „klavirskih tipki”. Ova dnevna svjetla istovremeno ističu tehnologiju, ali i doprinose ozbiljnosti vozila. Osim toga, svjetla LED Vision diskretnija su zbog tamne obrade koja vizualno pojačava kontinuitet sa sjajnom crnom prednjom maskom i naglašava robusnost.

Logotip i svjetlosni potpis u obliku slova V dodatno su naglašeni na dnu prednje maske gdje se nalazi crna lakirana letvica s posebnim grafičkim detaljima.

Novi izgled površine usisnika zraka vizualno proširuje prednji dio vozila. Bočni ventilacijski otvori su otvoreni i funkcionalni, te poboljšavaju aerodinamiku. Boja zaštitnih obloga koje uokviruju bočne ventilacijske otvore doprinosi usponu vozila u višu klasu zahvaljujući sjajnim ili anodiziranim bojama kao što su sjajna crna boja ili tamni krom. Glavni otvor za ulaz zraka u sredini postaje dinamičniji i elegantniji zahvaljujući oštrim linijama koje su u skladu sa stilom središnjih otvora za dovod zraka na vozilima C4 i C5 X.

Nova zaštitna obloga na donjem dijelu prednjeg odbojnika doprinosi dinamici prednjeg dijela vozila. Obloga je dostupna u dva visokokvalitetna materijala: u sjajnoj crnoj boji u paketima opreme Live, Live Pack i Feel te kao sjajni aluminij u paketima opreme Feel Pack, C-series, Shine i Shine Pack.


Pročitajte više: Za vožnju autoputom, šljunkom i nepreglednim cestama – Citroën C4 atraktivan je izvana i iznutra


Novi vizualni potpis stražnjeg kraja

C5 Aircross karakterizira prepoznatljiv stav koji se postiže voluminoznim oblicima, visokim i vodoravno postavljenim poklopcem motora, kao i neprekinutom ostakljenom površinom s kromiranim potpisom u obliku slova C koji vizualno omeđuje zonu u kojoj borave putnici, a istodobno naglašava dojam lebdećeg krova. Ti elementi stvaraju ravnotežu i jedinstvenu osobnost vozila.

I dalje ima sve atribute snažnog i sigurnog SUV-a koji ističu njegove snažne bočne linije: visina podvozja od 230 mm, veliki kotači promjera 720°mm, sveobuhvatna zaštita uključujući elemente Airbump® i blatobrane, prepoznatljivi i funkcionalni krovni nosači i povišeni položaj vozačeva mjesta.  

Tu su i novi stilski elementi na bočnoj strani koji doprinose eleganciji i modernosti, kao što su novi sjajni dvobojni aluminijski naplatci PULSAR od 18” čiji su grafički elementi izraženi zahvaljujući aerodinamičnom dizajnu i igri boja i materijala između aluminija i sjajne crne boje; nova sjajna crna boja kućišta osvrtnih zrcala; funkcionalni krovni nosači u sjajnoj crnoj boji s novim mat crnim umetkom na donjem dijelu; nove obrade boja za elemente Airbump® u skladu s kvalitetnim bojama umetaka na prednjem kraju.

C5 Aircross dolazi s novim trodimenzionalnim LED svjetlosnim potpisom stražnjeg kraja kako bi sve bilo usklađeno s prednjim dijelom. Staklo je izraženije strukture i tamnije kako bi se bolje uskladilo s 3 LED modula koja su sastavni dio karakterističnog svjetlosnog potpisa. Novi dizajn naglašava eleganciju i usklađenost sa svjetlosnim potpisom na prednjem dijelu. Suptilan dizajn koji podsjeća na klavirske tipke naglašava upečatljivi 3D efekt ovog svjetlosnog potpisa.

citroen c5 aircross

Elegantnija personalizacija

Novi C5 Aircross oslanja se na elegantne elemente personalizacije koji značajno naglašavaju uspon vozila u višu klasu.

C5 Aircross sada donosi novu boju Eclipse, intenzivnu i elegantnu plavu koja se mijenja iz tamnoplave u crnu, ovisno o vanjskom svjetlu. Gama je fokusirana na prestižne boje: bijela Banquise, bijela Nacré, crna Perla Nera, siva Platinium, siva Artense i nova plava Eclipse.

Nove boje u paketima boja prisutne su na otvorima za dovod zraka na prednjoj strani i na elementima Airbump®. U ponudi su četiri nova paketa boja koji omogućuju da C5 Aircross naglasi svoj karakter vozila SUV i svoju eleganciju: Noir Brillant, Dark Chrome, Bronze Anodisé i Energic Blue. Paket crne boje u dva tona dostupan je od razine opreme Shine, ali i u paketu Black Pack koji se sastoji od crnih aluminijskih naplataka 19” ART i paketa boje Noir Brillant, a nude još veću prepoznatljivost.

Povišeno vozačevo mjesto, primjetna kvaliteta materijala, ergonomija i praktičnost različitih sučelja čine ga modernim i prepoznatljivim SUV-om.

Novi dodirni tablet

C5 Aircross ima novi dodirni tablet od 10” koji pruža dojam moderne kabine. Ovaj novi zaslon veći je nego u prijašnjim modelima te nudi bolju ergonomiju jer se može izravno pristupiti komandama klima-uređaja, a informacije na zaslonu povišene su, pa ne morate skretati pogled s ceste.

Ventilacijski otvori su smješteni ispod zaslona i modernijeg izgleda zahvaljujući novim vodoravnim i oštrijim linijama. Novim dodirnim tabletom od 10” opremljeni su modeli s navigacijom na izvedbama s motorima s unutarnjim izgaranjem, a na izvedbama s hibridnim motorom bit će dostupan od razine opreme Feel.

Digitalna instrumentna ploča dijagonale 12,3” je prilagodljiva i pruža vozaču sve informacije koje odabere, ispred očiju: navigacijsku kartu, informacije o aktivnim sustavima za pomoć u vožnji, informacije o radu hibridnog motora… Tako se sprječava da vozač skrene pogled s ceste i osigurava potpuno sigurna vožnja.


Pročitajte više: Marina Pedić,vlasnica ovlaštenog prodajno-servisnog partnera marke Citroën u Zadru: “Ponekad moraš biti multipraktik”


Nova sjedala Citroën Advanced Comfort®

C5 Aircross opremljen je novom generacijom sjedala Citroën Advanced Comfort®, već prisutnima u vozilima C4 i C5 X. Ispunjena su gustom pjenom, imaju dodatnih 15 mm debljine te se odlikuju posebnom izradom, zbog čega sjedala Citroën Advanced Comfort® pružaju najbolje rezultate u pogledu izgleda, udobnosti sjedenja i vožnje, i to trajno, zahvaljujući vrsti pjene koja ne udubljuje s vremenom. Dodatni element za udobnost jest opcija grijanja i masaže.

Sjedala su presvučena novom tkaninom na glavnim modelima, u razini opreme Shine dostupna je i svilenkasta alcantara, a u ponudi je i vrhunska perforirana koža. Nasloni za ruke i središnja konzola izrađeni su od crne tkanine s efektom kože, a na armaturnoj ploči umetnut je element od tkanine s efektom kože.

U ponudi su četiri nova uređenja Advanced Comfort koja doprinose dinamičnijem i kvalitetnijem izgledu. Prošivi na osnovnom modelu sada su u plavoj boji kako bi se uskladili s ostalim prošivima u kabini. Uređenje Wild Black zamjenjuje uređenje Wild Grey i nudi novu crnu strukturiranu tkaninu u kombinaciji s novom tkaninom s efektom sive kože i plavim prošivima. Uređenje Urban Black uvodi kombinaciju nove crne kože alcantara i crne tkanine s efektom kože. Uređenje Metropolitan Black zamjenjuje dosadašnji Metropolitan Grey i donosi novu crnu zrnatu kožu u kombinaciji s novom sivom tkaninom s efektom kože. Konačno, uređenje Hype Black redizajnirano je kako bi se uveli elementi visoke klase u vidu suptilne kombinacije nove perforirane kože Paloma i plave kože Nappa.

Nova središnja konzola

Središnja konzola modernizirana je crnom tkaninom s efektom kože i kromiranim obrubom koji naglašava ergonomičniji raspored komandi. Ručica mjenjača „e-Toggle” s kromiranim elementima smještena je ispod ruke vozača, a komanda za odabir načina vožnje može integrirati funkciju Grip Control na izvedbama s motorima s unutarnjim izgaranjem, a na izvedbama s punjivim hibridnim motorima pruža mogućnost intuitivnog odabira željenog načina vožnje (Electric, Hybrid ili Sport). Na njoj se nalazi i pretinac u kojem su smještene dvije USB utičnice i koji pruža mogućnost bežičnog punjenja smartphonea.

citroen c5 aircross

Udobnost u vožnji

Novi C5 Aircross predstavnik je udobnosti koja je dio identiteta marke CITROËN zahvaljujući elementima karakterističnim za njegov segment koji doprinose sveobuhvatnom doživljaju usmjerenom na zadovoljstvo putnika i jednostavnost upotrebe.

Ovjes s progresivnim hidrauličkim graničnicima®, ekskluzivna ponuda marke CITROËN, doprinosi ublažavanju nepravilnosti i putnicima omogućuje veću udobnost.

Ovo je jedini SUV u segmentu koji nudi 3 zasebna klizna stražnja sjedala koja se mogu podešavati po nagibu i sklopiti, što nudi modularnost tipičnu za monovolumene. Obujam prtljažnika najveći je u kategoriji: od 580 l do 720 l na izvedbama s motorom s unutarnjim izgaranjem te od 460 l do 600 l na izvedbama s punjivim hibridnim motorom.

Posebna je pažnja posvećena zvučnoj izolaciji, pa možete odabrati višeslojna prednja stakla koja pojačavaju dojam izolirane čahure.

Punjivi hibridni motor

Električna vožnja idealna je za svakodnevne vožnje uz domet do 55 km, a benzinski motor pruža neograničen domet za duga putovanja.

Taj motor pruža tihu vožnju bez vibracija do 135 km/h u električnom načinu rada i trenutačno dostupan okretni moment od 320 Nm, čime se jamči udobnost i dinamično ubrzavanje u bilo kojem trenutku. U električnom načinu rada ne ispušta CO2.

Vlasnici C5 Aircross s punjivim hibridnim motorom imaju na raspolaganju brojne usluge koje olakšavaju punjenje, a njima mogu upravljati izravno u vozilu ili sa svog pametnog telefona, a imaju i mogućnost i postavljanja vremena punjenja. Baterija se može napuniti za manje od dva sata pomoću uređaja za brzo punjenje Wall Box.

Tehnologije za bezbrižnu vožnju

C5 Aircross nudi široku lepezu tehnologija najnovije generacije koje doprinose većoj razini udobnosti i sigurnosti putnika. Vozač vozila C5 Aircross na raspolaganju ima 20 standardnih sustava za pomoć u vožnji u segmentu kompaktnih SUV vozila. Neki od tih sustava su Highway Driver Assist, sustav autonomne vožnje koji je kombinacija prilagodljivog regulatora brzine s funkcijom Stop & Go i upozorenja na nenamjeran izlazak iz voznog traka.

Foto: PR

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

lagana pizza

Lagana pizza idealna za ljetne dane

Pizza je s razlogom omiljeno jelo mnogih. Ona dolazi u toliko različitih varijanti da doista svatko može pronaći onu koja mu...
- Advertisment -