Originalni murali za veselije zagrebačke kvartove!

City Center one nastavlja s projektom City Street Art koji promovira duh ulične umjetnosti, vraća život na ulice i šarenilo na zidove Ulična umjetnost privlači sve veću pozornost, ponajprije zahvaljujući sjajnim inicijativama, kako pojedinaca, tako i brendova. Jedan od njih je i City Center one, čiji je projekt ‘City Street Art’ svoju premijeru doživio krajem ljeta prošle godine u Splitu. Osmišljen je s ciljem ‘oživljavanja’ odabranih zidnih površina u garažama i na ulazima u sam Centar, a sve kako bi posjetiteljima približili ovu, ponešto drugačiju vrstu umjetnosti i uljepšali svaki njihov posjet City Centeru one.


Pročitajte više: Kako je Frida Kahlo svoju bol pretvorila u umjetnost?


‘City Street Art’ preselio je nedavno u metropolu, gdje je podignut na višu razinu. Naime, ovoga puta su, uz 10 odabranih oslikanih površina u City Centeru one East i West, u samom gradu napravljena dva velika murala na dvije stambene zgrade. Tako je mural u Španskom zauzeo 130 kvadrata, a onaj u istočnom dijelu grada, na Volovčici, čak 170 kvadrata zgrade. Oslikavanje je bilo zahtjevno i izazovno, ali i izuzetno zanimljivo i atraktivno, kako samim umjetnicima, poznatim imenima domaće graffiti scene, tako i stanarima spomenutih kvartova.

City Street Art

“Naša je želja bila približiti se susjedima, našim vjernim posjetiteljima, i pokloniti im originalan, veseli, šareni vizual koji će krasiti njihov kvart. Povjerenje smo i ovaj put dali izvrsnoj ekipi iz kolektiva Graffiti na gradele, koji su napravili fenomenalan posao. Oduševljeni smo količinom pozitivnih komentara te vjerujemo kako našoj priči u kvartovima ovdje nije kraj”, izjavili su iz City Centera one.


Pročitajte više: Slavonke koje su osvojile Instagram


Ulična umjetnost pretvara gradove, ulice i zidove u velike galerije na otvorenom. Vraća osmijeh ljudima na lice, budi znatiželju i poziva da, makar na trenutak, zastanemo i uživamo u toj divnoj i neuobičajenoj vrsti umjetnosti. City Center one East, West i Split te dva zagrebačka kvarta lokacije su koje trebaju posjetiti svi ljubitelji ulične umjetnosti. I svi oni koji će to tek postati.

A kako su nastali ovi impozantni murali i oslikane površine u City Centeru one pogledajte u videu – City Street Art Zagreb.

Foto: Hrvoje Baudoin

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

- Advertisment -