Mali dekorativni predmeti koji će od vašeg stana napraviti dom!

Svatko tko je bar jednom prošao proces adaptacije stana ili kuće, preseljenju se veseli više nego otvorenju kafića nakon pandemije. Mjeseci sizifovske borbe s majstorima su iza vas, a novi namještaj četiri mjeseca nakon kupnje već je u dolasku. Iako ste uselili u novi prostor, još uvijek nemate osjećaj doma. Hladnoću novih zidova, podova i kauča najlakše ćete „ugrijati“ uz pomoć tekstila. Tekstil u opremanju interijera igra važnu ulogu.  


Pročitajte više: Kako gotovo besplatno preurediti dom?


Zavjese, tepisi, dekorativni jastučići, tekstil za stol i krevet čini 5 ključnih tekstilnih predmeta u interijeru. Za vas smo ovoga puta odabrali neodoljive dekorativne jastučnice iz dizajn studija Maliq.

Kolekcija dekorativnih jastučnica Prolog prati ideju kombiniranja riječi i slike na tekstilu, s temeljnom idejom izvedbe proizvoda koji kontekstualno upućuje na rituale pripovijedanja prije spavanja. Priče s kojima tonete u san noću, danju neka krase vaše najvažnije prostorije u domu.

Dekorativni jastučići

Autentičan odnos biranih riječi i snažnih vizuala prenosi emociju, nježno, ali glasno oplemenjujući svaki interijer u koji se postavlja.

Specifična emocija prenosi se proznim izričajem, pomno osmišljenim, emocijom odabranim tekstovima na hrvatskom te engleskom jeziku. Kratke priče s potpisom autorice Darije Šćukanec govore o istoj temi – ljubavi, stavljenoj u različite kontekste. Za apstraktan i pomalo sentimentalan dizajn jastučnica zaslužna je dizajnerica tekstila Dijana Vojak Pokić.


Pročitajte više: Donosimo korisne savjete za pranje i sušenje popluna i jastuka


U prvoj priči valjat ćete se po slatkorječivom i energičnom spoju fraza i ideja, a ako se prepustite – što preporučujemo, utonut ćete potpuno u nju, sve dok ne doplovite i do poruke ovoga teksta. No taj dio prepuštamo vama.

Svaka rečenica ovog teksta motivacijski je i psihološko poticajni iskaz u kojem se pronalazi svatko od nas, a izvorno je pisan kao gotovo intimna molitva roditelja za dijete. Zbog čega je i idealan poklon budućim ili novopečenim roditeljima, bakama i djedovima.

Dekorativni jastučići

Jednostavnim i slikovitim spojem riječi, druga nas priča vodi kroz kratki isječak iz stvarnosti autorice koja na trenutak izlazi iz ritualnog komešanja misli, briga i obaveza te pažnju stavlja na jedan zaboravljen, nerijetko ignoriran segment – empatiju uz fluidne i indirektne opise zagrebačkih motiva.

Autorica kroz poetične i gotovo provokativno emotivne iskaze stavlja reflektore na grijehe suvremenog čovjeka. Onog koji nerijetko gledajući sebe i svoje potrebe propušta vidjeti one koje ionako nitko ne primjećuje.

Jastučnice su izrađene od najkvalitetnijeg belgijskog lana, u cijelosti proizvedene u Hrvatskoj, te upakirane s puno ljubavi.

Više informacija možete pronaći ovdje.

Foto: PR

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

ukrajinski film Klonkide

Ukrajinska redateljica na Sarajevo Film Festivalu predstavila ratni film iz ženske...

Ukrajinska redateljica i scenaristica Maryna Er Gorbach na Takmičarskom programu Sarajevo Film Festivala predstavila je svoj film pod nazivom Klondike. U tursko-ukrajinskoj koprodukciji, film...
- Advertisment -