Dodatni poslovi koji vam mogu povećati budžet!

Hrvatski zavod za zapošljavanje trenutno broji 162 853 nezaposlenih, a za mnoge otkaze zaslužna je pandemija koju još uvijek preživljavamo u nadi da će što prije završiti. I usred krize, za one koji žele raditi, posla ima. Pitanje je samo prioriteta, želje za odricanjem i motivacije koja nas vodi. Za one koji trenutno rade, ali i za one koji nemaju posla, donosimo nekoliko ideja za dodatan izvor prihoda! Ovi dodatni poslovi osim što će vam povećati budžet, vjerojatno će vam korisno spojiti s ugodnim!


Pročitajte više: Idealan posao za vas: Pomoću ovih savjeta dođite do posla iz snova i vječno traženog ‘prethodnog iskustva’


Dodatni poslovi

Fotografija

Nalazite mir i zadovoljstvo u čaroliji zaustavljanja trenutaka koji vam znače ili prizora koji vas nadahnjuju? Posjedujete profesionalni fotoaparat ili mobitel čije se fotografije ne razlikuju od onih s DSLR fotoaparatom? Svoju ljubav prema ovoj vrsti umjetnosti možete unovčiti. Pronađite grupe na Facebooku ili stranice na internetu za profesionalne fotografe, pokupite nekoliko savjeta i raspitajte se gdje ovaj hobi možete najbolje unovčiti – u doba fotografije, uvijek netko traži fotografa!

Uber ili BlaBla car

Koliko ste puta od kada posjedujete vozačku vozili nekoga negdje i pomislili u sebi – “pa dobro, jesam li ja taksi?” Možda biste i mogli biti! Kao dodatan izvor zarade možete činiti upravo to – voziti ljude do odredišta, ali ovaj put i zaraditi od toga. Ljudi će uvijek trebati prijevoz! Imate li stalan posao u drugom gradu, možete zaraditi preko BlaBla car-a!

Vodite društvene mreže malim firmama

Mnoge male tvrtke trebaju menadžera za društvene medije i jednostavno nemaju vremena niti stručnosti za stalno objavljivanje na društvenim mrežama poput Facebooka, Instagrama, Snapchata ili Twittera. Uvijek možete kontaktirati lokalna poduzeća i ponuditi svoje usluge uz ugovorenu mjesečnu naknadu. Ovo je jednostavan način zarade bez obzira na to gdje živite.


Pročitajte više: Honorarni posao -kako ga pronaći i pretvoriti u stalni


Tajni kupac

Kako biste povremeno zaradili, uvijek se možete javiti u agencije za tajne kupce. To je posao koji možete obavljati uz regularan posao i za koji uvijek možete naći vremena, posebice ako doista i planirate ići u shopping prije ili nakon što obavite zadatak.

Šetajte pse

Ako ste od onih koji zastanu čim vide naše najbolje četveronožne prijatelje i jednostavno ih morate “pomaziti”, savršen posao za vas je šetanje pasa! Osim što ćete uživati provodeći vrijeme sa psima, na tome ćete i zaraditi – može li bolje?

Čuvanje djece

Kao dodatan posao možete odabrati i čuvanje djece za što prije svega osvijestite imate li dovoljno strpljenja i koncentracije pošto je djeci potrebna puna pažnja i posvećenost kako bi im skratili vrijeme i ispunili sve što trebate prije nego im se roditelji vrate s posla.

Pomoć starijoj osobi

Dodatno možete zaraditi i pomažući starijoj osobi. Prije svega dobro se raspitajte o kakvoj se osobi radi i budite sigurni da joj možete pomoći. Ovo je podosta zahtjevan posao tako da se na to odlučite samo ako ste sigurni da znate i možete osobi dati sve što joj je potrebno.

Instrukcije

Ako ste po zanimanju profesorica ili profesor, dodatno ćete najlakše zaraditi instrukcijama. Neposlušni učenici, kampanjci i oni koji zbog drugih razloga nisu stigli učiti, bit će vam zahvalni, a vi ćete biti zadovoljni što ste im uspjeli pomoći i zaraditi! Kada pomognete učeniku, on će vas sigurno preporučiti dalje.


Pročitajte više: Tražim posao – uz postojeći posao


Čišćenje

Jedan od dodatnih poslova može vam biti i čišćenje! Volite li čistiti i osoba ste koja do detalja očisti i najmanju stvar? Ljudima kojima to predstavlja napor, puno ćete pomoći, a vi ćete dodatno zaraditi! Još jedan posao koji nosi obostrano zadovoljstvo.

Potražite ponude za ovaj posao i javite se na one čije vam radno vrijeme odgovara!

Foto: Pixabay/Firmbee

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

- Advertisment -