Od 1.1.2020. premije dopunskog i dodatnog zdravstvenog osiguranja za zaposlenike su neoporezivi primitak!

Dokazano je da su sretniji zaposlenici produktivniji na poslu. Opće je prihvaćeno da su dodatne pogodnosti na poslu odlična stvar. Prema nekim istraživanjima uz plaću, beneficije čine jezičac na vagi prilikom donošenja odluke o promjeni karijere ili ostanka na postojećem radnom mjestu.

Merkur osiguranje i pogodnosti

Srećom, sve više kompanija shvaća važnost pružanja raznih pogodnosti svojim zaposlenicima – od učenja stranih jezika, plaćanja premije osiguranja do uređenja radnog mjesta. Sve to rezultira produktivnijim i zadovoljnijim radnicima, ali i većim osjećajem lojalnosti.

Na tržištu postoje i tvrtke koje kroz svoje usluge pokrivaju sve potrebe čovjeka kako bi se osjećao najbolje u svojoj koži u poslovnom okruženju te tako povećao produktivnost svog rada, a samim time i rada kolektiva. Jedna od takvih tvrtki je Merkur Lifestyle, čiji su programi osmišljeni s ciljem smanjenja razine stresa, educiranja o zdravoj prehrani i zdravim obrocima na radnom mjestu i poticanja djelatnika na pozitivne promjene. Samim time pruža se više životne radosti i osiguravaju se pozitivne promjene u načinu života koje nas čine aktivnima i zdravima.

merkur osiguranje

Dopunsko i dodatno osiguranje

Također, osiguravajuća kuća Merkur osiguranje tvrtkama nudi osiguranje za djelatnike – dopunsko i dodatno. Razne su kombinacije proizvoda koje Merkur osiguranje može složiti za svaku tvrtku prema potrebama, no ono što ide u prilog poslodavcima je svakako nova porezna reforma. Naime s 1.1.2020. izmjenama Zakona o porezu na dohodak, premija dopunskog i dodatnog zdravstvenog osiguranja tretiraju se kao neoporezivi dohodak, odnosno na njih se ne plaćaju porezi niti doprinosi. Drugim riječima, ovom je reformom poslodavcu omogućeno da godišnje po djelatniku za dopunsko zdravstveno i dodatno zdravstveno osiguranje neoporezivo može izdvojiti do ukupno 2.500 kuna, bez zasebnih podlimita u iznosu na pojedinu vrstu osiguranja.

Statistika u Republici Hrvatskoj pokazuje da prosječno svaki radnik u RH na bolovanju provede 11 dana godišnje. Dnevno je na bolovanju 47.000 zaposlenih, a čak 80% bolovanja ide na teret poslodavca.

Također, istraživanja, a i praksa su pokazali kako malo povećanje plaće nema iste efekte kao kada za radnika učinite nešto poput plaćanja premije dopunskog zdravstvenog osiguranja ili pak sistematskog pregleda. Ukoliko mu još osigurate bar jednom godišnje healthy day u uredu, onda ste poslodavac koji zaslužuje lojalnost, a vaš je zaposlenik zadovoljni i produktivniji.

Jer što uložite u vaše zaposlenike danas, vraća vam se višestruko sutra.

Sve WIA članice imaju posebne pogonosti za Merkur osiguranje

  • Članice Women in Adria ostvaruju popust od 20% na premiju Merkur dopunskog zdravstvenog osiguranja
  • Članice Women in Adria ostvaruju popust od 20% na premiju Merkur dopunskog zdravstvenog osiguranja Plus
  • Članicama Women in Adria Merkur Lifestyle omogućava 20% popusta na paket usluga chair massage u uredu

Foto: PR

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

My Sensees

Hrvatska IT tvrtka osmislila uređaj za praćenje kvalitete zraka, a dostupan...

Zagađeni zrak je 'nevidljivi ubojica' te predstavlja jedan od najvećih javnozdravstvenih rizika diljem svijeta. Prema rezultatima istraživanja Svjetske zdravstvene organizacije prisutnost...
- Advertisment -