Supergirl Workout – Tenisačica Elena Sobota: ‘S ozljedom je otišao dio mog sna…’

Zovem se Elena, imam 22 godine, živim u Splitu te radim kao trener u teniskom klubu Split. Kao mala djevojčica trenirala sam gimnastiku u GK Split do svoje 8 godine kada sam dobila teniski reket za rođendanski poklon. U tom trenutku ni moja obitelj ni ja nismo razmišljali da će upravo tenis bit moja velika ljubav.

‘Znala sam da moram ostati u sportu’

Svakodnevne treninge, natjecanja, uspjehe i neuspjehe prekinule su ozljede i sve češće alergijske reakcije koje su se javljale prilikom fizičke aktivnosti. Preporuka liječnika bila je isključivo prestanak bavljenja sportom.

Dugo vremena mi moji roditelji nisu rekli da više ne smijem trenirati, bili su tu uz mene i na svakom treningu bili prisutni zbog sigurnosti. Ubrzo sam shvatila i tada je nestao dio mog sna.

Približavao se kraj srednje škole. Odlučila sam barem da kroz studij ostanem u sportu. To sam i uspjela.


Pročitajte više: Supergirl Workout – Svjetska judo prvakinja Barbara Matić trenira u atomskom skloništu


I neuspjeh je škola

Danas osim što radim u poliklinici, radim i na teniskim turnirima kao fizioterapeut, a u slobodno vrijeme treniram djecu pokušavajući kod njih razviti ljubav prema sportu kakvu ja imam. Svaki njihov uspjeh osjećam kao svoj.

Tenis je težak sport pun uspona i padova. Mene je naučio da se u životu moramo veseliti svakom uspjehu, ali kada doživimo neuspjeh, čvrsto ostati na nogama i nastaviti još čvršće i jače.

Svoj djeci koja se žele okušati u ovom sportu, preporučila bih da pokušaju, jer kada bi mogla sve bih opet ponovo.

Elena Sobota tenis

Elena je u Sport Vision trgovinama pronašla New Balance Essentials Brushed Crew majicu i Essentials Brushed Back Fleece hlače koja joj pružaju udobnost i poboljšavaju performanse tijekom treninga. Tijekom treninga obožava nositi nove New Balance Evoz tenisice.

Cilj projekta Supergirl workout X Woman in Adria je podržati spolnu ravnopravnost i mlade djevojke upoznati sa sportom koji nije toliko zastupljen. U sportu nerijetko dominiraju muškarci, a žene – sportašice su u vrlo malom postotku zastupljene u medijima i vidljivosti na javnoj sceni. Na vodećim pozicijama u sportu uglavnom se nalaze muškarci, a u vodećim strukturama žena gotovo da i nema, što je ujedno i glavni razlog pokretanja projekta.

Članak je preuzet sa sportvision.hr

Foto: Privatna arhiva

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

- Advertisment -