Eva Longoria prozvala Hollywood: Odbili su me jer sam žena

Glumica i redateljica Eva Longoria glasno progovara o neravnopravnostima u industriji zabave. „Ova industrija nije toliko napredna kako se izvana čini“, rekla je za InStyle. Umjesto da različitosti postaju svakodnevica, tvrdi da ih je iz dana u dan sve manje. To najbolje možemo vidjeti u broju redateljica kojih je danas manje nego prije tri godine, pa muškarci dominiraju i ovim područjem. I nije riječ samo o neravnopravnosti spolova – u posljednje tri godine pao je i broj Latinoamerikanaca u ovoj profesiji.

Priča ‘od trnja do zvijezda’

„Mi smo kao i svaka druga industrija – ne postoji ravnopravnost spolova, čak ni približno. Ne samo da nismo blizu, nego idemo u krivom smjeru. Mislim da je iluzija da je Hollywood vrlo progresivan“, objasnila je, a svakodnevno radi na tome da se ovoj neravnoteži stane na kraj.

Flamin’ Hot, Longorijin dugometražni redateljski debi, počeo je s prikazivanjem 9. lipnja. Riječ je o priči o nastanku grickalice Flamin’ Hot Cheetos, koju je osmislio Richard Montañez, tadašnji domar u tvornici Frito-Lay u Rancho Cucamongi. Napravio ju je koristeći sastojke iz autentičnih meksičkih jela, poput čilija u prahu i Cayennea. Zanimljivo je da je Los Angeles Times 2021. objavio da je Montañezova priča u potpunosti izmišljena, no taj je dio izostavljen iz filma.

 „Ja moram biti ta koja će ispričati ovu priču“, pomislila je Eva kada je pročitala scenarij za film koji prikazuje Montañezov put od neimaštine do bogatstva. Film je inspiriran Montañezovom knjigom „Flamin’ Hot: The Incredible True Story of One Man’s Rise from Domar to Top Executive“. Eva Longoria smatra da je ovo definitivno feel good film te dodaje da je riječ o brendu vrijednom više milijardi dolara za koji svi znaju, ali malo tko zna cijelu priču koja stoji iza njega i to je ono što je bila njihova glavna motivacija.

Evi je autentičnost bila na prvom mjestu, posebno zbog toga što je i sama Latinoamerikanka. Smatrala da je njezina odgovornost ispričati Montañezovu priču i prikazati latino zajednicu u pozitivnom svjetlu.

“Ne gledamo često meksičko-američku zajednicu na velikom platnu pa idemo to ispraviti“, rekla je Eva.


Pročitajte više: Je li fleksibilnost na radnom mjestu dio rješenja za ravnopravnost spolova?


Eva Longoria: ‘Radit ću dvostruko više i bolje’

S obzirom na to da je ovo njezin redateljski debi te da je ovu priliku dobila kao žena, i to Latinoamerikanka, na njoj je bio veliki pritisak. Ipak, ona ne bježi od izazova i to joj je bila samo dodatna motivacija. Prisjeća se da je mnogo puta bila odbijena za posao redateljice samo zato što je žena. Govorili su joj da ideje na dolaze od ljudi poput nje i da zbog toga što je žena možda ne bi trebala režirati.

„Radit ću dvostruko više. Radit ću dvostruko bolje. Radit ću duplo brže. Nemam problema s tim. Dokazat ću vam da su naše priče vrijedne pričanja i dokazat ću vam da smo nevjerojatni pripovjedači. To je izazov koji ću prihvatiti svaki dan“, zaključila je.

Gledatelji su zasad film ocijenili sa 6.9, stoji na IMDb-u. Mnogi su zamjerili upravo to što se u filmu ne progovara o prašini koja se podigla na vijest da Richard Montañez možda i nije osmislio ovu grickalicu. Smatraju ga lažljivcem i prevarantom. Osim toga, nekima je zasmetalo što se „film deklarira kao dokumentarni, a zapravo je samo reklama“. Ipak, zaključke najbolje donosimo sami i zato je najbolje da, kada budemo u prilici, sami bacimo oko na Longorijin redateljski prvijenac i prosudimo o ocjeni.

Foto: Canva / Instagram evalongoria

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

- Advertisment -