Loading Događanja

« All Događanja

  • Ovaj događaj je prošao.

Antunovac 26.11.19. Besplatna konferencija za poduzetnice “Prkosne i ponosne”

26/11/2019 @ 9:00 - 15:00

Besplatno

Women in Adria nastavlja svoje aktivnosti u Osječko – baranjskoj županiji konferencijom za poduzetnice pod nazivom Prkosne i ponosne.

Cilj konferencije je edukacija, umrežavanje i pokretanje dijaloga za lokalnim vlastima o specifičnostima ženskog poduzetništva i mogućnostima potpore.

Događaj je namijenjen:

– iskusnim poduzetnicama
– ženama koje su na početku poslovanja
– ženama koje tek razmišljaju o pokretanju vlastitog biznisa

Zahvaljujući potpori grada Antunovca, sve sudionice će na dar dobiti knjigu Od zaposlenice do poduzetnice.

Ulaz se ne naplaćuje, ali zbog ograničenog broja mjesta obvezna je prijava putem kontakt obrasca niže.

Sve sudionice koje su ujedno i poduzetnice, konferenciju mogu iskoristiti i za vlastitu promociju. Omogućit ćemo im podjelu letaka te uključivanje njihovih proizvoda/usluga u nagradnu igru. Detalje ćete dobiti prilikom prijave.

PROGRAM KONFERENCIJE:

9.00 – 9.10 Otvaranje konferencije, registracija sudionika

9.10. – 9.20 Kratki pozdravni govori organizatora i partnera

9.20 – 10.00 Kako osigurati naplatu potraživanjanaplatiti se u slučaju neplaćanja; odvjetnica Vesna Koški

Učinkovito naplata i dobro organizirani načini naplate potraživanja neki su od najbitnijih preduvjeta svakog uspješnog poslovanja. Sudionici konferencije će saznati na koji se način unaprijed zaštiti od nepodmirenih obveza potraživanja te da li im u tome mogu pomoći sredstva osiguranja i ako da koja sredstva osiguranja. Također, sudionicima će se prikazati koje im mogućnosti stoje na raspolaganju za naplatu nepodmirenih potraživanja te koje su pravne mogućnosti kod naplate potraživanja.

 10.00 – 11.00 Deset važnih koraka uspješne pripremeprovedbe EU projekata; Tajana Lovrić, voditeljica prodaje i konzultant u PJR d.o.o.

Sudionice će dobiti pregled dostupnih natječaja, analizu najčešćih grešaka u provedbi EU projekata, savjetovati kako komunicirati s  konzultantima i kako se kvalitetno i pravovremeno pripremiti za prijavu projekta na natječaj. Saznat ćete koje podatke poduzetnik mora znati vezano uz planiranje projekta (operativno poslovanje, plan razvoja tvrtke i slično).

Tajana od 2014. godine u PJR-u (Projekt jednako razvoj) radi na poslovnim procesima procjene potreba organizacija za sredstvima EU fondova, vodi odnos s ključnim klijentima, te savjetuje organizacije o njihovom potencijalu za povlačenje sredstava EU fondova. Također kao trener izvodi prezentacije o prilikama za financiranje projekata EU fondovima i o načinima razvoja i provedbe projekata. Magistra  je međunarodnih odnosa i diplomacije na Libertas međunarodnom sveučilištu u Zagrebu. Diplomirala je europske studije na University of Texas at Austin, a trenutno završava MBA e-leadership studij na Algebra visokom učilištu.

11.00 – 12.00 HBOR- Izazovi korištenja kredita kao izvora financiranja malih poduzetnika, Boris Čagalj, voditelj područnog ureda za Slavoniju i Baranju

12.00 – 12.30 Pauza za kavu i networking

12.30 – 13.15. Okrugli stol: Kako lokalne vlasti mogu pomoći poduzetnicama, moderatorica Ivana Matić, direktorica Women in Adria

  • Davor Tubanjski –  načelnik Općine Antunovac

  • Mario Turalija, zamjenik predsjednika Uprave Hamag Bicro

  • Nataša Tramišak – pročelnica Upravnog odjela za investicije, razvojne projekte i fondove EU – Osječko- baranjske županije

  • Danijela Žagar, načelnica Uprave za poduzetništvo i obrta

13.15. – 13.45 Branka Hitner, Carta d.o.o.; Moj poduzetnički put

13.45 – 14.30 Kako konačno prestati preživljavati i postati poslovna žena koja zarađujeAna Keglović Horvat, AKH consulting

Ako poduzetnice žele početi poslovati ili izbacuju novi proizvod ili uslugu ili stari na novo tržište, često pretpostavljaju što bi se dobro prodavalo. Pa to naprave, puste u proizvodnju i izbace na tržište, marketiraju i nadaju se najboljem. Ulože puno novaca da bi nakon dugog procesa izrade čekali kako će stvar ispasti. U takvim situacijama jednostavno više trebaju biti orijentirani za potrebe, želje i iskustvo svojih sadašnjih ili budućih kupaca, a manje na svoje ideje, želje i pretpostavke.

Pri tome je prvo potrebno napraviti samoanalizu, jer tek kad se sredi glava, može se srediti business. Tek kad znaju ZAŠTO one rade ovaj business i što žele postići, tek tada mogu pitati svoje klijente njihov ZAŠTO. I tada znaju tko su i što su i zašto vrijede. I što to vrijedi u njima da mogu bez srama stati na središnji gradski trg i prodavati sebe. A ne da se srame i kažu: “Joj, ja vam mogu sve ispromovirati i svakog prodati, samo ne sebe, meni je to koma.”

14.45 – zatvaranje konferencije i izvlačenje dobitnika nagradne igre

LOKACIJA: Poduzetnički inkubator i akcelerator Antunovac, Gospodarska zona 23, 31216 Antunovac

 

OBRAZAC ZA PRIJAVU (ukoliko prijavljujete više osoba, molimo ispunite obrazac za svaku):

Detalji:

Datum:
26/11/2019
Vrijeme:
9:00 - 15:00
Cijena:
Besplatno

Lokacija

Antunovac
Braće Radića 4
Antunovac, 31216 Croatia (Local Name: Hrvatska)
Pogledaj na Google maps-u
Telefon:
091 6128 200