Kako je Mia Šoškić u četrdesetima pronašla svoju strast i neplanirano pokrenula biznis!

Neki ljudi od malih nogu znaju što će biti kad odrastu, a neke njihova strast pronađe desetljećima kasnije. Miu Šoškić, od nedavno face fitness trenericu strast je pronašla prije gotovo šest godina, u četrdesetima! Mnoge žene ne vole pričati o godinama, no ne i Mia, a razlog tome je što ona zna izbrisati godine s lica!


Pročitajte više: Mia Šoškić otkriva kako jednostavnim vježbama izbrisati s lica 15 godina!


Poduzetništvo Miji nije nepoznanica jer je u tom svijetu, zajedno sa suprugom, već 17 godina. Mia je svog supruga upoznala još kad je imala 18 godina i već su u prvim godinama veze znali što žele – otvoriti restoran. Mia je bila vegetarijanka koju je, između ostalog, zdravstveno stanje potaknulo na ovaj način prehrane, a njezin suprug jednostavno je znao čime se želi baviti. Ubrzo su dobili djecu, a kada su ona malo porasla, bacili su se na ostvarivanje davno razrađenih planova i tako su otvorili prvo jedan, a zatim, nakon osam godina i drugi restoran u Splitu.

Unatoč mnogim predrasudama ili strahovima koji postoje kod miješanja ljubavi i posla, Mia se nije bojala. Nije ni čudno, s obzirom na to da je od samog početka sa suprugom znala podijeliti posao.

“Suprug i ja, kad smo počeli zajedno raditi, odmah smo znali da je on daleko bolji kuhar od mene i prepustili njemu jutarnju smjenu, kuhinju i kuhaču, a ja sam bolja u organizaciji posla i managementu.”

Na taj način, koji definira prihvaćanje tuđeg mišljenja i poštovanje, funkcioniraju i danas te zajednički donose svaku odluku bez problema. Jednu takvu odluku donijeli su 2019. godine, kada su odlučili zatvoriti jedan od restorana koji je dobro radio u sezoni, ali loše u podsezoni i koji im je zapravo oduzimao previše vremena za hobije.

Kako je Miji face fitness postao strast

To je bila još jedna dobra ideja koja je iznjedrila i probudila strast koju je Mia u sebi nosila već četiri godine. Mia je, naime, osoba koja se od mladosti bavi sportom i koja je oduvijek imala “fit” tijelo, a u ranim četrdesetima počela je primjećivati prve znakove starenja u obliku bora na licu. Jednom je probala botox pa tri puta fillere, a onda joj je na Youtubeu “iskočio” video žene koja radi vježbe za lice. Odmah ju je zanimalo o čemu se radi i od tada je odlučila prestati s bilo kakvim drugim zahvatima i probati samo vježbama brisati bore s lica.

Od tada je prošlo šest godina, a Mia još nije prestala, a kakvi su rezultati? Prosudite prema fotografiji. Između ostalog, pohađala je i edukaciju u Londonu kod poznatog učitelja za interoralnu bukalnu, Yakova Gershkovicha i kombinirala face fitness vježbe i masažu lica.

Na samim počecima nije planirala pokrenuti biznis u tom smjeru, međutim, kako su revoluciju u njezinoj priči prepoznali novinari čija se redakcija nalazi u blizini restorana, ubrzo se priča proširila i ona je odlučila iznajmiti prostor i prenijeti drugim ženama znanje.

“Jako sam se ugodno osjećala prenoseći ženama znanje jer vjerujem u face fitness vježbe i odjednom sam osjetila tu strast i odlučila se posvetiti širenju znanja o face fitness vježbama i njihovim dobrobitima.”

Trenutno vježbe vodi online kao i edukacije i prenošenje znanja budućim face fitness trenericama, a sve ju više žena prepoznaje prateći vjerno njezine objave na Facebooku i Instagramu.

Privatno i poslovno kao savršen spoj

Balansiranje privatnog i poslovnog Miji nikada predstavljalo problem – pogotovo ako se u obzir uzme činjenica da se cijela obitelj slaže kako privatno, tako i poslovno.

Ni pandemija nije prekinula njihove planove. Iako je prvi lockdown ostavio posljedice u radu restorana, za vrijeme trenutnog lockdowna, Mia kaže da je situacija podnošljiva. Tome zasigurno pridonosi i činjenica da su Mia i njezin suprug od samih početaka imali dostavu, tako da je njima ovo “novo normalno” zapravo odavno “normalno”, kao i njihovim vjernim i stalnim gostima.


Pročitajte više: Kako će izgledati ugostiteljstvo nakon korone i hoće li opstati?


Zahvaljujući tome što je u posao restorana uskočila i, sada već odrasla, Mijina kćer, ona se konačno mogla posvetiti svojoj strasti u potpunosti. Tome je pridonijela i pandemija zbog čega je privukla sve više žena i kreirala planove o širenju svojeg znanja na svjetsko tržište.

“Vjerujem da ženama face fitness može biti od velike pomoći kao jedan “self-care” koji si mogu napraviti od kuće. Vježbe su vrlo jake i efikasne, pa je dovoljno izvoditi ih dva puta tjedno, uz lagane masažice u međuvremenu.” A o efikasnosti vježbi govore i mnoga ugodna iznenađenja i oduševljenje njezinih klijentica koje ne mogu sakriti osmijeh s lica.

Foto: PR

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

- Advertisment -