Feng Shui savjetnica otkriva tajne dobrog raspoloženja u doba pandemije

U ova nesigurna vremena, ljudi se okreću svemu što ih smiruje, pruža utjehu i vraća fokus na pozitivu. Ravnoteža koja je narušena u gotovo svim segmentima modernog života današnjeg čovjeka, dovela nas je pred zid. Kako nam feng shui principi mogu pomoći pri povratku u uravnotežen i sretan život te kako stvoriti feng shui prostor, otkriva Svjetlana Duić Legčević iz Floressa Design.

Da bi se lakše nosili sa nimalo lakom situacijom svjesno se trebamo otrgnuti brojnim medijskim teorijama, pronaći mir te odgovorno prihvatiti situaciju i krenuti u vraćanje te ravnoteže, poručuje Svjetlana.

Dana nam je prilika da presložimo svoje vrijednosti i prioritete, a kao Feng Shui savjetnica daje nam par savjeta kako dobiti energiju kojom započinjemo te konstruktivne promjene.


Pročitajte više: Posložite radni stol po feng shui principima i magija će djelovati


Polazimo od sebe i prostora oko nas

Prostor u kojem živimo preslikava naš život i podsvjesno utječe na nas. Prvi korak čini se jednostavan, ali je i najteži, no nužan kako biste stvorili feng shui prostor. Zagušen prostor nabacan stvarima, natrpani ormari te stare stvari koje dugo nismo koristili podsvjesno nas opterećuju, oduzimaju energiju i stavljaju u stanje letargije, malodušnost i depresije.

Odlučite krenuti s čišćenjem i rješavanjem svih starih nakupljenih stvari za koje nikada niste imali vremena. Energija će se promijeniti, osjećat ćete lakoću i dobiti energiju koja je vrlo važna za vaše aktivnosti i vaš imunitet. Posebno trebamo obratiti pažnju i očistiti ustajalu energiju na istočnom, južnom te centralnom djelu prostora koji je energetski povezan sa aspektom zdravlja.


Pročitajte više: Kako se riješiti nereda i biti sretnija?


Feng shui prostor voli biljke

Dok trenutno boravimo uglavnom u svom domu, vrlo je važno imati i isplanirani dan u kojem svjesno postavljamo 5 prioritetnih aktivnosti koje zadovoljavaju naš mentalni, fizički, duhovni, emocionalni i socijalni aspekt. Na taj način vraćamo sinergiju među sva područja života.

Nemojte zaboraviti i na biljke koje vam pružaju iscijeljujuće djelovanje. Posvetite im se, jer povezanost sa prirodom je vrlo važna, pogotovo u ovim danima. Postavite ih po mogućnosti u istočni dio vašeg doma. Mnogi mogu otkriti u ovim danima kako je briga za biljke jedna vrsta meditacije! Pripazite da u stanu, kući ili okućnici nemate biljke “padačice” jer one simboliziraju pad, neuspjeh. Preporučuje se nabaviti krasulu uz koju se često veže simbolika financijskog obilja.

Ako volite eterična ulja, ovih dana koristite ružmarin, eukaliptus ili lavandu. Djeluju antiseptički, antistresno te opuštaju. Tako ćete lako podići frekvenciju prostora, a ujedno i svoj imunitet! Ukoliko imate difuzor, možete staviti nekoliko kapi u njega kako bi miris imao efekt na cijeli stan. Isto tako možete utrljati koju kap u ruke i njima proći po ostatku tijela kako bi osjetili umirujući energiju. Napravite od toga jutarnji i/ili večernji ritual kojem ćete se svakodnevno veseliti.

Foto: Unsplash

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

hakerski napadi

Sve je više hakerskih napada i prijevara: 5 jednostavnih metoda za...

Najnovije žrtve hakerskih napada u Hrvatskoj su Zagrebački holding i HZZO, što je još jednom pod povećalo stavilo važnost sigurnosti na...
- Advertisment -