Filmovi s jakim ženama koji su obilježili 2019. godinu

Jedan od najdražih načina opuštanja zasigurno je gledanje filmova. Filmovi nam često omogućuju bijeg od stvarnosti i napornog radnog dana, no ima i onih koji nas potiču na razmišljanje. U moru dobrih filmova, 2019. su obilježili i filmovi s jakim ženama koji su naglasak stavili upravo na jačinu ženskog karaktera.

Osim nezaobilaznih kupki i bijega u prirodu kao način opuštanja, filmovi oduvijek predstavljaju trenutak u kojem ništa drugo nije važno. Način su opuštanja, izbacivanja stresa i vrijeme u kojem se posvećujemo sebi i svojim potrebama pri odabiru žanra. 2019. godine izašli su mnogi odlični filmovi poput Jokera, Bilo jednom… u Hollywoodu, The Irishmana… no i mnogi koji su naglasak stavili na žene.

Povezano:

Filmovi s jakim ženama

Filmovi s jakim ženama svakako su obilježili 2019. godinu. Prikazane su situacije u kojima su žene morale povući određene korake kako bi došle do cilja. Naravno, ipak je riječ o filmovima, no vjerujemo kako se mnoge scene mogu poistovjetiti s realnim situacijama. Onima u kojima se barem jednom našla svaka žena. A o kojim filmovima je riječ, saznat ćete u nastavku teksta!

One su bombe (Bombshell)

Riječ je o holivudskom crème de la crème s Margot Robbie, Charlize Theron i Nicole Kidman u glavnim ulogama. Film donosi priču o zaposlenicama televizijske kuće Fox News koje su odlučile nakon dugogodišnjeg seksualnog uznemiravanja prozvati dugogodišnjeg direktora te kuće, Rogera Ailesa koji je, svo to vrijeme, prolazio bez ikakvih posljedica. Podnijele su optužbe za seksualno uznemiravanje, a u zamjenu za tišinu im je ponuđena velika svota novca. Film bi se lako mogao poistovjetiti s događajima Harveya Weinsteina.

filmovi s jakim ženama

Prevarantice s Wall Streeta (Hustlers)

Jennifer Lopez u glavnoj ulozi ponovno se odlično uživjela u priču. Priča prati plan za osvetu dviju zaposlenica striptiz kluba koje udružuju snage protiv muškaraca s Wall Streeta koji su njihovi klijenti. Uz Lopez, u filmu se pojavljuje i Cardi B, ali i dobitnica Oscara Mercedes Ruehl. Članak koji je izašao u New York Magazinu 2016. inspirirao je radnju filma.

filmovi s jakim ženama

Dnevnik Diane Budisavljević

Snažna priča o ženi uz čiju pomoć je spašeno od sigurne smrti preko 10 000 djece. Diana Budisavljević živi životom zagrebačke visoke građanske klase. U jesen 1941. doznaje da se Židovke i Srpkinje s djecom odvode u logore gdje umiru od gladi i bolesti. Dok židovska općina šalje pomoć Židovkama, za Srpkinje se nitko ne brine. Koristeći svoje austrijsko podrijetlo, Diana apelira na vlast, crkvu i Crveni križ da spase barem djecu. Budući da nitko od njih ne želi preuzeti odgovornost, s nekolicinom prijatelja u svom stanu kreće u akciju.

filmovi s jakim ženama

Kamo si otišla, Bernadette? (Where’d You Go, Bernadette)

S Cate Blanchett u glavnoj ulozi, radnja ovog filma odvija se oko Bernadette Fox. Ona zapravo i nije na dobrom glasu. Njezin muž oduvijek ju doživljava kao urnebesnu iako lako zapaljivu osobu. Ujedno i nadarenu, ali i pomalo nesređenu suprugu. Kolege su je smatrali talentiranom i ambicioznom arhitekticom, a za svoju je 15-godišnju kćer Bernardette uvijek bila najbolja prijateljica i mama. No, jednog dana nestaje bez riječi te ju kćer kreće tražiti.

filmovi s jakim ženama

Marriage Story

Spektakularna Scharlett Johansson i Adam Driver u ovoj drami daju nam uvid u raspad braka i pokušaj spašavanja obitelji da ipak ostane zajedno. Iako radnja ne prati isključivo Scharlett, njezina gluma dočarala je na najbolji mogući način ovu tešku tematiku i priču koja je iznimno česta u današnjem svijetu. Duboko će ganuti čak i one koji nisu emotivci ili se nisu našli nikada u takvim situacijama.

filmovi s jakim ženama

Foto: IMDb

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

nesigurnost u karijeri

Nesigurnost u karijeri – 40% mladih žena ne vjeruje da će...

Australsko sveučilište Monash ranije ove godine objavilo je istraživanje vezano uz percepciju karijernih izazova i očekivanja od strane svojih studentica. Istraživanje...
- Advertisment -