Filmovi za Noć vještica koje, nadamo se, još niste pogledali

Kad su u pitanju filmovi za Noć vještica, većina prvo pomisli na brutalne hororce, ali izbor je puno širi od toga. Donosimo prikladne filmove za ljubitelje netipičnih hororaca koji će ovogodišnju Noć vještica, ali i dane koji prethode, provesti ušuškani pod dekom i uz kokice. Potrudile smo se za vas izvući filmove koji se ne ‘vrte’ neprekidno na televiziji, pa ih, barem se nadamo, još niste pogledali.

filmovi za noć vještica

Otrov za vile (Veneno para las hadas)

Radnja filma Otrov za vile smještena je u Meksiko, a u središtu radnje su desetogodišnje djevojčice Veronica i Flavia. Veronica je siromašna djevojčica, siroče koje živi s vrlo starom bakom i dadiljom koja joj je pričala o magiji. Flavia je djevojčica iz imućne obitelji koja se s njom sprijateljuje. Dječja mašta radi, te Veronica otkriva Flaviji da je ona zapravo vještica i zatraži je da joj pomogne pripremiti otrov za vile jer su one prirodni neprijatelj vještica. Flavia od straha pristaje.

Ovaj bismo film mogli nazvati dječjim hororom ili obiteljskim hororom, te je odličan izbor za obiteljske filmske večeri.


Pročitajte više: Plot twist filmovi čiji će vas kraj ostaviti bez daha


Visoki čovjek (The Tall Man)

U ovoj američkoj horor-drami pratimo Juliju Denning, medicinsku sestru i samohranu majku koja živi u malom gradiću kojeg je pogodio misterij masovnog nestanaka djece. Mještani šire priču o visokom čovjeku koji otima djecu. Kad Julijino dijete bude oteto, kreće u potragu za visokim čovjekom. No, mještani nisu zadovoljni njezinom odlučnošću da pronađe svoje dijete.

Film je inače inspiriran urbanom legendom o Slendermanu. Legenda je bila vrlo raširena 2012. kad je film pušten. Sa ili bez Slendermana, ovaj je film zaista vrijedan gledanja, a s Julijom će se svaka majka zasigurno lako poistovijetiti.

filmovi za noć vještica

Vlak za Busan (Busanhaeng)

Vjerojatno najpoznatiji film na ovom popisu, Vlak za Busan jedan je od najcijenjenijih korejskih horora. Premisa je jednostavna. Naši se glavni junaci, otac i kći, ukrcaju u vlak koji vozi iz Seoula u Busan. Vlak je prepun zombija, te kreće napeta borba za preživljavanje.

Ruku na srce, filmova o zombijima je zaista puno i većini ljubitelja horora su dosadili. No, vjerujte da je u pitanju zaista majstorska varijacija na temu koju zaista vrijedi pogledati.

filmovi za noć vještica

Incite Mill (Inshite miru)

U ovom napetom japanskom filmu pratimo desetero ljudi koji su se dobrovoljno prijavili za sudjelovanje u psihološkom eksperimentu potaknuti sjajnom plaćom. Zaključani su u lijepo uređene prostorije pod zemljom, a ubrzo primjećuju kako jedan po jedan umiru. S vlastitim oružjem u rukama, kreće borba za život. Povjerenje je nisko, strah je visok, a gledatelj je uvučen u pogađanje tko je sljedeći.

Redatelj filma je nitko drugi nego legendarni Hideo Nakata kojeg svi znamo po jednom od najpoznatijih japanskih hororaca – Krugu (Ringu).


Pročitajte više: Jesen je na vratima! Donosimo najbolje jesenske filmove koje morate pogledati ako još niste


filmovi za noć vještica

Djevojka se vraća kući sama, noću (A Girl Walks Home Alone at Night)

Radnja ovog američkog filma smještena je na ulice Irana čiji su građani posve nesvjesni da ih uhodi vampirica. Djevojka je to iz naslova o kojoj na početku ne znamo apsolutno ništa, osim da želi pravdu. Kažnjava one koje su povrijedili druge. Primarno, muškarce koji su povrijedili žene.

Film je općepoznato jako inspiriran estetikom Jima Jarmuscha, zahvaljujući čemu postiže jezovitu i misterioznu atmosferu. Publika je to primijetila, a ovaj atmosferični film potiče na razmišljanje.

Krvopijci

Red je da ovaj popis završimo hrvatskim horor filmom.

Film Krvopijci je smješten u prazne ulice Zagreba čiji se stanovnici boje noći zbog glasina o vampiru koji napada usamljene žene. U ured uglednog psihijatra Franje Glogovca dolazi gospodin koji je uvjeren da je vampir iz 16. stoljeća, a psihijatru govori kako se sjeća njegove obitelji – uglednih lovaca na vampire. Franjo ga ne shvaća ozbiljno, no njegova supruga Barbara mu vjeruje i pokazuje veliku sklonost.

Foto: Canva / IMDB

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

- Advertisment -