Jesen je na vratima! Donosimo najbolje jesenske filmove koje morate pogledati ako još niste

Jesen je idealna za uživanje pod dekicom uz čaj i dobar film. U jeseni ima nešto posebno i ugodno, a i dolazi nakon vrućih ljetnih dana kao pravo osvježenje. Nakon što par mjeseci niste imali mogućnost uvući se u toplu dekicu, došli ste na svoje.

Donosimo pet filmova u kojima ćete sigurno uživati – solo ili u društvu.

Društvo mrtvih pjesnika

Ovaj film iz 1989. pravi je klasik. Glavna je uloga pripala Robinu Williamsu, a utjelovljuje učitelja u internatu koji kroz pjesnike želi potaknuti učenike da se otvore i zauzmu za sebe. U njegov život ulazi sramežljivi učenik čiji je brat pohađao istu školu i nizao uspjehe. Njegov školski kolega je pak vrlo otvoren i popularan, no teško se nosi s kontrolom svojeg strogog oca. Može li im učitelj engleskog jezika pomoći?


Pročitajte više: Plot twist filmovi čiji će vas kraj ostaviti bez daha


Kad je Harry sreo Sally

Ova dobro poznata romantika smještena je u New York, a govori o dvoje dugogodišnjih prijatelja. Prati njihove živote od upoznavanja dok su se zajedno vozili s fakulteta do kuće, te pokazuje kako se emocije, privrženost i prijateljski odnos razvijaju i grade, dok se život odvija u pozadini. Film nastoji odgovoriti na vječno pitanje – ako dvoje prijatelja spavaju skupa, mogu li i dalje biti prijatelji?

Romansa u Seattleu

Meg Ryan i Tom Hanks dobro su poznata imena, a također su i glavne zvijezde ovog filma. Nakon što mu supruga umre od raka, arhitekt iz Chicaga seli u Seattle. Nakon što na radiju ispriča koliko mu nedostaje supruga, mnoge mu žene dirnuto pišu pisma. Jedna od njih je i novinarka u nesretnoj vezi koja u pismu predlaže da se nađu na vrhu Empire State Buildinga.


Pročitajte više: Filmovi s jakim ženama koji su obilježili 2019. godinu


Sanjiva dolina

Ovaj je film idealan za zagrijavanje za Noć vještica. Skeptični Ichabod Crane poslan je u malo selo koje opsjeda duh bezglavog konjanika. Točnije, duh je odgovoran za seriju ubojstava, a stanovnici ne znaju kako mu stati na kraj. Je li Cane skeptičan s razlogom ili će mu ovaj slučaj poljuljati uvjerenja?

Odgonetka

U ovoj vrlo zabavnoj krimi-komediji pratimo šest osoba koje su primile anoniman poziv na večeru u jednoj vili. No, nakon što je njihov domaćin ubijen, na njih pada zadatak da uz osoblje otkriju tko je počinio zločin.

Foto: Canva / IMDB

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

strah od uspjeha

Postoji li strah od uspjeha?

Strah od neuspjeha svima je dobro poznat, ma čime se bavili i u kojem stadiju života bili. Strahujemo da nećemo proći...
- Advertisment -