Jesen je na vratima! Donosimo najbolje jesenske filmove koje morate pogledati ako još niste

Jesen je idealna za uživanje pod dekicom uz čaj i dobar film. U jeseni ima nešto posebno i ugodno, a i dolazi nakon vrućih ljetnih dana kao pravo osvježenje. Nakon što par mjeseci niste imali mogućnost uvući se u toplu dekicu, došli ste na svoje.

Donosimo pet filmova u kojima ćete sigurno uživati – solo ili u društvu.

Društvo mrtvih pjesnika

Ovaj film iz 1989. pravi je klasik. Glavna je uloga pripala Robinu Williamsu, a utjelovljuje učitelja u internatu koji kroz pjesnike želi potaknuti učenike da se otvore i zauzmu za sebe. U njegov život ulazi sramežljivi učenik čiji je brat pohađao istu školu i nizao uspjehe. Njegov školski kolega je pak vrlo otvoren i popularan, no teško se nosi s kontrolom svojeg strogog oca. Može li im učitelj engleskog jezika pomoći?


Pročitajte više: Plot twist filmovi čiji će vas kraj ostaviti bez daha


Kad je Harry sreo Sally

Ova dobro poznata romantika smještena je u New York, a govori o dvoje dugogodišnjih prijatelja. Prati njihove živote od upoznavanja dok su se zajedno vozili s fakulteta do kuće, te pokazuje kako se emocije, privrženost i prijateljski odnos razvijaju i grade, dok se život odvija u pozadini. Film nastoji odgovoriti na vječno pitanje – ako dvoje prijatelja spavaju skupa, mogu li i dalje biti prijatelji?

Romansa u Seattleu

Meg Ryan i Tom Hanks dobro su poznata imena, a također su i glavne zvijezde ovog filma. Nakon što mu supruga umre od raka, arhitekt iz Chicaga seli u Seattle. Nakon što na radiju ispriča koliko mu nedostaje supruga, mnoge mu žene dirnuto pišu pisma. Jedna od njih je i novinarka u nesretnoj vezi koja u pismu predlaže da se nađu na vrhu Empire State Buildinga.


Pročitajte više: Filmovi s jakim ženama koji su obilježili 2019. godinu


Sanjiva dolina

Ovaj je film idealan za zagrijavanje za Noć vještica. Skeptični Ichabod Crane poslan je u malo selo koje opsjeda duh bezglavog konjanika. Točnije, duh je odgovoran za seriju ubojstava, a stanovnici ne znaju kako mu stati na kraj. Je li Cane skeptičan s razlogom ili će mu ovaj slučaj poljuljati uvjerenja?

Odgonetka

U ovoj vrlo zabavnoj krimi-komediji pratimo šest osoba koje su primile anoniman poziv na večeru u jednoj vili. No, nakon što je njihov domaćin ubijen, na njih pada zadatak da uz osoblje otkriju tko je počinio zločin.

Foto: Canva / IMDB

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

Silvija Dološić Groznica Ilok

„Jednog će dana moja Lota biti ponosna na svoju mamu“ –...

Silvija Dološić Groznica Voditeljica je odjela za komunalne poslove, poljoprivredu i zaštitu okoliša Grada Iloka. Svojim je angažmanom na poslu i...
- Advertisment -