5 filmova koje možete pogledati ovog Uskrsa ako ste već pogledali sve uskrsne klasike

Klasike uskrsnih filmova koji donose priču Isusa ste možda već i pogledali. Donosimo vam filmove u kojima se spominje Uskrs, u kojima se pojavljuju uskrsni motivi poput zečeva ili nose poruku Uskrsa poput novog početka. Izdvojili smo tri drame i dva animirana filma koje možete pogledati s najmlađim članovima obitelji.

Čokolada (2000)

Čokolada (Chocolat) je šarmantna drama i komedija koja se odvija u konzervativnom francuskom selu u kojem majka i kćer otvaraju neobičan dućan u kojem prodaju čokoladu. Njihov rad nailazi na negodovanje drugih stanovnika. U glavnim ulogama ćete gledati Johnnya Deppa i Juliette Binoche.

Ako niste pogledali film, on je prava poslastica, a Uskrs je važan dio filma jer Vianne otvara svoj dućan baš u vrijeme korizme kada se mnogi odriču upravo čokolade. 


Pročitajte više: Plot twist filmovi čiji će vas kraj ostaviti bez daha


Čelične magnolije (1989)

Film Čelične magnolije (Steel Magnolias) je nagrađivana drama i komedija koja prati grupu žena koje se međusobno podržavaju i zajedno rade u salonu, a u mali gradić dolazi mlada žena koja pronalazi posao upravo u salonu.

Čelične magnolije možda nije prvi film koji će vam pasti na pamet za Uskrs, ali blagdan nosi glavnu temu samog filma – početka novog života.  


Pročitajte više: Maskiranje, paljenje krijesa i potraga za jajima; Kako se Uskrs slavi diljem svijeta


Noa (2011)

Film redatelja Darrena Aronofskog je biblijska drama koja vas vodi od dobro poznate priče potopa do zapleta koji se odvija za vrijeme Uskrsa. Glavne likove tumače Emma Watson i Anthony Hopkins.

Pet legendi (2012)

U animiranom filmu Pet legendi (Rise of the Guardians) koji se temelji na knjizi dječjeg autora Williama Joycea, jedan od glavnih likova utjelovljuje sam Uskrs koji se uz likove poput Zubić vile bori protiv zloduha koji je njihov glavni neprijatelj.

Zootropola (2016)

Iako se u animiranom filmu ne spominje Uskrs, Zootropola (Zootopia) je animirani film koji svojom tematikom podsjeća na Uskrs i koji možete pogledati sa svojim najmlađim članovima obitelji (i onima koji se tako osjećaju) ako im je već dosadio crtić Hop u kojem je glavni lik također zec.

Foto: Canva 

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

školski ruksaci

Ovi školski ruksaci i pernice će oduševiti vaše školarce!

Uskoro kreće nova školska godina. Slijedi nabavka novih školskih potrepština, a među najbitnijima su školski ruksaci i pernice. Činjenica je da...
- Advertisment -