Ovo su finalistice projekta Nagrade najboljim poduzetnicama 2021. godine!

Približava se naša tradicionalna dodjela nagrade za Poduzetnicu godine. Stigao je trenutak koji smo svi čekali – najava finalistica. Ove su se godine četiri poduzetnice istaknule svojim radom, trudom i, naravno, postignućima. One su ambiciozne, uspješne i predane žene koje je njihov poduzetnički duh odveo u različitim smjerovima: u svijet ljepote i zdravlja, proizvodnje i prodaje zdrave hrane, turizma, knjigovodstva i konzaltinga. One su Martina Krajinović Gulsun, Martina Ćustić, Lorena Boljunčić i Helena Budiša.

Martina Krajinović Gulsun, Ce-makor

Diplomirana ekonomistica i certificirana kozmetičarka Martina, od malih nogu gaji tople osjećaje prema poduzetništvu. U tome joj je pomogao i sport, koji ju je naučio biti kompetitivnom i uvije davati sve od sebe. Trenutno je vlasnica dviiju tvrtki, Ce-makor i Korimar. Pokrenula je Kallos Beauty Akademiju, organizirala prvo međunarodno natjecanje za postavljanje ekstenzija trepavica u Hrvatskoj i napisala dvije knjige o tome. Redovito educira i dijeli svoje znanje s drugima.


Pročitajte više: Martina Krajinović Gulsun: Od profesionalne sportašice do svjetske edukatorice u beauty sektoru


Martina Ćustić, Zdrava Navika

Ova Martina također je oduševila hrvatsku poduzetničku scenu. Završila je fitoterapiju na Galbanum učilištu, a po struci je ekološki tehničar. Splet okolnosti odveo ju je u smjeru nutricionizma, koji je završila na Učilištu Magistra. Vlasnica je popularne prodavaonice Zdrava navika, ali javnost često nije upoznata s informacijom da mnogo iz ponude sama proizvodi u svojem OPG-u u Zadru. Uslugu je zaokružila otvaranjem obrta za nutricionističko savjetovanje Biorezonanca.


Pročitajte više: Djetetova bolest Martinu Ćustić potaknula je da postane poduzetnica, i to dvostruka


Lorena Boljunčić, Idea Istra

Lorena Boljunčić istarski je dragi kamen. Nakon 8 godina u poznatim telekomunikacijskim tvrtkama, otvara svoje poduzeće Idea Istra, koje uspješno posluje već više od 8 godina. Radi se o agenciji za razvoj novih kulturno-turističkih proizvoda koja uspješno radi na kreativnim načinima da bogatu povijest Istre poveže u profitabilnu atrakciju za turiste. Jedan od glavnih ciljeva njene tvrtke je ‘pridonijeti da kultura postane glavni razlog dolaska u Istru kao turističku destinaciju’. Za sad im stvarno dobro ide.

Helena Budiša, UHY HB EKONOM

Više od 20 godina ova poduzetnica vlada dalmatinskom metropolom. Tijekom svoje višedesetljetne karijere ostvarila je koliko mnogi mogu samo sanjati. Vlasnica je četiriju tvrtki. UHY HB EKONOM, koja se bavi računovodstvenim i knjigovodstvenim uslugama i UHY SAVJETOVANJE, koja se bavi savjetovanjem u vezi EU fondova i konzaltingom. Te su dvije najpoznatije. Osim njih, suvlasnica i CEO je i tvrtki UHY POREZNI SAVJETNIK i Poduzetnički akcelerator Split. Uvijek je fokusirana na razvoj poslovanja i dobrobit poduzetnika.


Pročitajte više: Helena Budiša u 22 godine izgradila jedno od najuglednijih poduzeća u Hrvatskoj na području revizije, računovodstva, poreznog i poslovnog savjetovanja.


Svečana večera proglašenja pobjednica održat će se 3. studenog.

Foto: Privatna arhiva

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

Bright Horizons srednja škola

Zagrebačka škola u kojoj njeguju mindfulness i holizam od jeseni otvara...

Međunarodna osnovna britanska škola Bright Horizons početkom ove školske godine u Hrvatskom narodnom kazalištu proslavila je desetu godišnjicu postojanja te je...
- Advertisment -