Klasična ili šarena s kontrasnim bojama? French manikura doživljava renesansu

Francuska manikura stilski je klasik kod žena. Otmjena i bezvremenska tehnika nedavno je dobila twist. Svoje korijene vuče od davnih 1930-ih, kad je Max Factor smislio ovaj look primijenjen francuskim fashionisticama. Uskoro su ga počele koristiti glumice zlatnog doba Hollywooda, dajući ovoj vrsti oblikovanja i bojenja noktiju dodatnu popularnost.

Evergreen manikure

Deveset godina postojanja, a francuski je način i dalje jedan od najčešćih odabira pri manikuri, što ne čudi jer je decentan, damski odabir primjeren svakoj poslovnoj ženi. Posljednjih je mjeseci francuska manikura doživjela renesansu, vrativši se na velika vrata. Posebno je popularna među mlađim generacijama, koje su ovaj klasik prilagodile trendovima. Naime, riječ je o zamjeni dobro poznate bijele boje ostalima iz spektra boja, pa čak i kombinacija više boja.

francuska manikura 1

Klasični ili french u boji

Osnovna ideja iza francuske manikure je bojanje vrha nokta u bijelo nasuprot baze nokta koja je u neutralnoj, nude boji. Verzija gdje je vrh u boji poput ružičaste ili plave donijet će moderniji zaokret klasičnoj priči, istovremeno zadržavajući uniformiranost i minimalizam francuske manikure. Ostavite nokte u prirodnoj duljini bez nadogradnje i bojom unesite šarenilo u svoj poslovni look.

francuska manikura 3

Pročitajte više: Važno je često prati ruke, no kako ih njegovati?


Mix and match

Spin na klasični french je ovaj eyecatching, moderan i ženstveni look. Nude, prirodna baza uz vrhove u 5 različitih boja. Ako vaša kompanija nema strog dress code, preporučaju se duži nokti u obliku badema koji će izduljiti prste i naglasiti ženstvenost vaših ruku. Naravno, uzmite u obzir da duljina noktiju može utjecati na mogućnost obavljanja zadataka poput rada za tipkovnicom ili kućanskih poslova.

francuska manikura 4

Obrnuti i obostrani french

Ova varijacija na temu posebno je zanimljiva. Inače obojani vrh nokta zamijenjen je u ovome slučaju dnom nokta, koji se boji u bijelo ili boju po odabiru. Rezultat je neočekivana, obrnuta francuska manikura. Jedini problem ove opcije je što je lako vidljiv izrast nokta, pa zahtijeva svakotjedne nadopune. Još jedna zanimljiva mogućnost je obostrani french.

francuska manikura 2

Opcije su mnogobrojne, a mogu uključivati šljokice, naljepnice ili pak dvostruki i trostruki french tip u nekoliko boja. U svakom slučaju, ova klasična manikura više nije rezervirana isključivo za žene starije dobi. Pridružite se trendu i istaknite u moru crvenih i nude manikura u poslovnom svijetu.

Foto: Canva

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

zaposlenici aktivisti

Današnji su zaposlenici aktivisti – Što to znači za njihove poslodavce?

Megan Reitz je coach i govornica fokusirana na poboljšanje uvjeta radnika. U svojem TED govoru podijelila je rezultate svojeg istraživanja.
- Advertisment -