Pokrenuta inicijativa Glas poduzetnika kao odgovor na nezadovoljavajuće mjere Vlade

Vlada je najavila 63 mjere za spas gospodarstvu koje će neminovno pretrpjeti velike štete zbog korona virusa. Poduzetnici su uglavnom reagirali sa skepsom na najavljenje mjere, za koje smatraju da nisu dovoljne u njihovim aktualnim i budućim poslovnim poteškoćama

Povezano:

Većina poduzetničkih kritika dolazi na račun toga što je Vlada najavila samo odgodu plaćanja poreza, doprinosa i raznih drugih nameta, a ne njihovo privremeno ukidanje. Poduzetnicima koji neće moći poslovati nekoliko mjeseci ili će im biti značajno smanjeni prihodi, neće pomoći odgoda plaćanja pa se predlažu znatno jače mjere.

Inicijativa Glas poduzetnika- zahtjev za donošenjem efikasnih mjera

Na Facebooku je tim povodom osnovana grupa “Inicijativa ‘Glas PODUZETNIKA’ – zahtjev za donošenjem efikasnih mjera!”, koja se zalaže za donošenje hitnih mjera koje će zaista spasiti naše gospodarstvo. Grupa je u vrlo kratko vrijeme dobila više od 5.800 članova, a podržava je niz istaknutih i poznatih poduzetnika u Hrvatskoj.

Traže tako da se za sve zaposlenike u privatnom sektoru oslobodi poduzetnike plaćanje poreza, prireza, doprinosa, parafiskalnih nameta, članarina i komunalnih naknada za tri mjeseca – poslodavac isplaćuje samo neto plaće zaposlenima pod uvjetom zadržavanja zaposlenih.

Traže plaćanje PDV-a po naplati potraživanja za sve poduzetnike, ukidanje obvezu uplate akontacije poreza na dobit za 2020. godine, smanjivanje svih nepotrebnih troškova javne i lokalne uprave, promptnu obustavu javnih nabava koje nisu nužne za funkcioniranje države, privremeno smanjenje povlaštenih mirovina i zaposlenima u ministarstvima i agencijama i ostale mjere.

Foto: Facebook grupa

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

vaučeri za digitalizaciju

Vaučeri za digitalizaciju – poduzetnici, unaprijedite digitalno poslovanje

Vaučeri za digitalizaciju nastali su u projektu Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja u sklopu Nacionalnog plana oporavka i otpornosti 2021. –...
- Advertisment -