Jessica Alba priznala da se tijekom razvoja svoje kompanije osjećala vrlo usamljeno

Možda je nekima manje poznato, ali hollywoodska glumica Jessica Alba već je punih 6 godina i uspješna poduzetnica. Kada kažemo uspješna, to doista i mislimo. Naime, vrijednost njezine kompanije The Honest Company procjenjuje se na oko milijardu dolara.

Među hollywoodskim zvijezdama koje su u međuvremenu postale poduzetnice, sa Albom se još po uspjehu može mjeriti jedino Gwyneth Paltrow, dok brojnim zvijezdama poslovne ideje propadaju vrlo brzo nakon što započne faza realizacije.

Vlastito negativno iskustvo kao izvrsna poslovna ideja

Glumica se na pokretanje kompanije koja se bavi prodajom netoksičnih, ekoloških proizvoda za djecu odlučila nakon što je na vlastitom primjeru iskusila negativne posljedice korištenja neekoloških proizvoda u kućanstvu.

„Sve je počelo kada sam u prvoj trudnoći dobila jaku alergijsku reakciju. Jako sam se bojala za bebu, pogotovo što sam veliki dio djetinjstva provela u bolnicama liječeći se od upala pluća i astme. Mama mi je savjetovala da izbjegavam sredstva za čišćenje, jer imaju štetne kemikalije, no sve je oko mene bilo “opasno” za zdravlje: kreme, parfemi, sapuni, deterdženti“, ispričala je glumica u jednom intervjuu.

Osjećala se usamljeno uz poslovne partnere

glumica Jessica Alba

The Honest Company osnovala je s još dva poslovna partnera, a danas kaže da su joj počeci bili neizmjerno teški. Prvenstveno, bila je jedina žena u upravnom odboru i imala je drugačije prioritete nego njezini poslovni partneri.

„Osjećala sam se vrlo usamljeno na svom poduzetničkom putu“, rekla je u nedavnom intervjuu, a prenosi CNBC. Kao i svakoj drugoj poduzetnici, nije joj bilo jednostavno graditi tvrku od nule. Putem je shvatila da su od brojki i poslovnih planova, u teoriji ipak važniji kupci i njihove stvarne želje.

Danas The Honest Company zapošljava 400 radnika, od kojih je 65% žena, a samo su 3, uključujući Albu, u upravnom odboru.  Glumica se izjasnila kako je to premali broj žena u upravnom odboru te da će raditi na tome da se ta brojka uskoro poveća.

Ne možemo uvijek učiti iz tuđih pogrešaka

Kao najvažniju lekciju koju je naučila na izazovnom poduzetničkom putu, Alba navodi učenje iz vlastitih pogrešaka.

„Mislim da najvrijednije lekcije zapravo dolaze iz grešaka i skretanja s pravog puta. Ipak, ako istu grešku ponovimo tri puta, to je već problem. No, pogriješimo li jednom i otkrijemo li sami načine kako da nešto ispravimo, to je vrlo dobro za nas. Ne možemo uvijek učiti iz tuđih pogrešaka i primjera“, naglasila je glumica.

Foto: JD Lasica/ Facebook

 

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više