Profesorica Marija Boban zna kako haljinom naglasiti eleganciju i profesionalnost

Važno je da se na poslu osjećate samopouzdano i profesionalno, a tome može pridonijeti odjeća koju nosite na sebi. Idealna za to je haljina ili suknja koja će se svojom bojom i duljinom uklapati u radno okruženje i prigodu. Ovi modni komadi mogu postati ključni dio vašeg ormara, a pri odabiru obratite pažnju na boje koje možete lako kombinirati s drugim odjevnim komadima, udobnost, s obzirom da u njoj provodite veći dio dana te duljinu i kroj.

Mnoge se naše članice ističu svojim modnim kombinacijama, a ona koja može ‘isfurati’ sve modne komade je zasigurno Marija Boban, redovna profesorica Pravnog fakulteta Sveučilišta u Splitu i doktorica informacijskih znanosti. Mariju smo imali priliku viđati u raznim kombinacijama na našim konferencijama, no danas ćemo istaknuti haljine i suknje u poslovnim prigodama.

“Oduvijek sam voljela pratiti modu i modne trendove, a sigurno u toj činjenici pomaže modna pista svakog vikenda na Rivi u gradu pod Marjanom gdje se možete istaknuti svojim stilom, diviti modnim kombinacijama Splićana, a svakako pronaći i inspiraciju. U mom stilu svakako razlikujem poslovne i privatne prigode u kojima si dopuštam i ekstravagantnije kombinacije”, pojašnjava nam Boban.

Ženstvene, jednostavne, svestrane – haljine

Jedan od ultimativnih modnih favorita za svaku sezonu su joj, ističe, haljine. Ženstvene, jednostavne i svestrane, haljine u jednom odjevnom komadu donose cijeli outfit, a sve što joj uz njih treba je dopuna sakoom ili tek nekoliko modnih detalja. Omiljeni dizajneri su joj Elisabetta Franchi, Self Portrait i Mona, a od domaćih Anovi by Ivona Glavaš i Elfs. Osnovne komade zna pronaći i u Zari. Boban naglašava da ne smijemo zaboraviti ni dobre torbe i cipele u koje se isplati uložiti jer upotpunjuju cijeli poslovni outfit. Voli nositi i klasična odjela, a omiljeno joj je ono koje spaja oversized blejzer te hlače visokog struka i širokih nogavica.

“Svakako je premisa svakog stila pronaći vlastiti izričaj. Pronađite i nešto po čemu ćete biti jedinstveni i po čemu će vas ljudi prepoznavati te uklopite u svoj stil. To može biti pojas, kravata, marama, torba s unikatnim uzorkom… Izbor je uistinu šarolik, a odluka je na vama. Za mene je to šešir! Tajna dobrog stila je biti jedinstven i svoju poslovnu garderobu temeljiti na kvaliteti i odjeći u kojoj se osjećate ugodno. Samo malo je dovoljno da se izdvojite, ali da i dalje izgledate odjeveni za prigodu”, savjetuje svima Boban.

Ona uvijek bira jedan komad odjeće, cipele, nakit, pa i frizuru, nešto što će biti temelj stvar kojom mogu podignuti cijeli izgled, nešto čime se mogu izdvojiti. I u tome je tajna dobre kombinacije u svakoj, pa i poslovnoj prigodi, govori.

“Zbog te jedne sitnice uvijek ćete izgledati drugačije od drugih i najvažnije, kao osoba s izgrađenim stilom!”


Pročitajte više: Ova bankarica dokazuje da se u odijelu u boji vlada prostorijom


Kako nositi haljine i suknje u poslovnim prigodama?

Iako su haljine i suknje odličan odabir za poslovne sastanke ili sate na poslu, ipak oko nekih stvari treba biti oprezan. Ono zahtijeva pažljiv odabir odjeće i dodataka da bi se postigao profesionalan i pristojan izgled. Treba paziti na kroj. Naravno, trebaju biti prilagođeni vašem obliku tijela i veličini, no opet ne previše uski za poslovno okruženje.

S obzirom da u njoj trebate provesti dobar dio dana, bitno je da je haljina ili suknja od udobnih materijala koji vam omogućuju slobodu kretanja i udobnost. Pazite, naravno, da nije prekratka i da poštujete poslovne norme oblačenja te da su boje i uzorci prikladni.

Uz haljinu ili suknju odaberite i dodatke poput remena, elegantnih ogrlica i decentnih naušnica. Oni svi mogu podići vašu modnu kombinaciju na višu razinu. Izaberite one jednostavne i profinjene koji neće odvlačiti pažnju.

Prednosti nošenja ovakvih komada

Ovi modni komadi često se percipiraju kao simbol elegancije i profinjenosti. Njihovo nošenje može vam pomoći da izgledate ozbiljno i samopouzdano u radnom okruženju. Poslovne haljine i suknje lako se kombiniraju s različitim vrstama odjeće kojima možete stvoriti različite stilove i izraze, omogućavajući da se prilagodite različitim prigodama.

I na kraju, možda i najvažnije – ako nosite ono što volite, u ovom slučaju poslovne haljine i suknje, povećat će vam se samopouzdanje. To može pozitivno utjecati na vašu produktivnost i uspjeh na poslu.

Foto: Answear / Marija Boban Instagram

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

orka grupa

Povezali se Fisherija, the meat, Wine&Friends i Mesoprerada

Dobro poznata društva Bosnić, Fisherija, Slavonica i LU-MA Ekskluziv povezali su se u ORKA Grupu kako bi zajednički osnažili tržišnu poziciju...
- Advertisment -