Ova bankarica dokazuje da se u odijelu u boji vlada prostorijom

Za odlazak na posao ili neki poslovni događaj često se moramo obući formalnije. Mnogi uz to vežu pomalo dosadne, tamne boje i već odavno viđene kombinacije. Dokaz da ne mora biti tako su odijela u boji. Bilo da se radi o jarkim bojama za proljeće ili nešto tamnijim nijansama za jesen, ovakve će modne kombinacije biti pravo osvježenje. Uz pravilno kombiniranje, transformirat će vašu pojavu i istaknuti vašu osobnost.

Kada pričamo o odijelima u boji, nama prva na pamet padne Mirela Krstulović, Regionalna direktorica za poslovanje s malim i srednjim poduzećima u Dalmaciji u Raiffeisenbank Austria d.d. Krstulović na našim konferencijama za poduzetnice uvijek oduševi svojim odijelima u jarkim bojama. Takvi su odjevni komadi definitivno statement komadi koji mogu privući poglede i naglasiti samouvjerenost.

Najveće kritičarke su joj kćeri

“Kad sam započinjala karijeru u bankarstvu s 23 godine, odmah nakon faksa, prva asocijacija na pojam ‘bankar’ bio je netko u strogom, tamnom odijelu s aktovkom. Htjela sam biti drukčiji, pristupačniji tip bankara – otud vjerojatno moja inspiracija za modne kombinacije u živim bojama”, priznaje nam Krstulović.

Glavnina njezinog posla je interakcija s klijentima i kolegama, a tu nastoji stvoriti vedro ozračje, jer, kako kaže, onda je komunikacija lakša čak i ako su teme teške. Svi koji ju poznaju reći će da je crvena njezina boja, no voli i narančastu, plavu, zelenu, najvažnije je da je intenzivna. Hrabro nosi ovakve boje jer doma ima čak tri modne kritičarke – njezine kćeri koje se ne ustručavaju reći “mama, to ti ne stoji”.

“Ne volim ‘shoppingirati’ satima – ako mi se nešto svidi u nekom izlogu ili online, a nije preskupo, brzo promislim s čime bih to mogla kombinirati i kupim – u pravilu u par minuta ili par klikova. Uvijek nastojim prilagoditi odjeću prigodi – ovisno o temi eventa, sudionicima, lokaciji. WIA radionice su mi zato uvijek vrlo izazovne i vrlo poticajne, jer tu sam u krugu poduzetnih i sposobnih – ali i lijepih i dotjeranih poslovnih žena”, ističe Krstulović.


Pročitajte više: Ove elegantne traperice idu i na sastanak s upravom


Kako nositi odijela u boji?

Iako je nošenje odijela u boji osvježavajuće i zabavno iskustvo, ipak treba imati na umu nekoliko stvari. Najvažnije, a možda i najteže je kombinirati ostale odjevne komade s vašim odjelom u boji, poput košulje, torbe ili cipela. Treba imati na umu da bi onda ti komadi trebali biti neutralnijih boja kako bi se slagali uz odijelo.

Razmislite i o teksturi. Ona vaše odijelo može podići na potpuno novu razinu. Lan, svila ili nešto treće mogu dati dubinu vašem outfitu. Nemojte pretjerivati s modnim detaljima jer odijelo u boji je samo po sebi dovoljno. Ovdje vrijedi pravilo ‘manje je više’, pa se bolje držati minimalističkih detalja i dodataka.

Prednosti nošenja ovakvih komada

Koja god prigoda bila, ne brinite – jer ovakva odijela sigurno prolaze. Vi i dalje na sebi imate svečani, formalni, poslovni komad odjeće, samo se on razlikuje bojom zbog koje će vas primijetiti čim uđete u prostoriju.

Odijela u boji, posebice jarkim, pomažu da se istaknete i ostavite snažan vizualni dojam. Odišu samopouzdanjem, a mogu imati i pozitivan utjecaj na vaše raspoloženje te raspoloženje ljudi oko vas.

Foto: Answear.hr / Women in Adria

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

orka grupa

Povezali se Fisherija, the meat, Wine&Friends i Mesoprerada

Dobro poznata društva Bosnić, Fisherija, Slavonica i LU-MA Ekskluziv povezali su se u ORKA Grupu kako bi zajednički osnažili tržišnu poziciju...
- Advertisment -